Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jani Uutela

Jani Uutela

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2005-01-28
  • Senast aktiv 2013-03-15
  • Antal inlägg 252

Foruminlägg

De senaste inläggen Jani Uutela har skrivit i forumet.

Kernel Panic

OS X variant av blåskärm kan man säga. Systemet har kraschat. Har du gjort en uppgradering av Tiger till Leopard och inte en ren installation så blir jag inte så förvånad. Rekommenderar en ren installation av Leopard.

Lyckades nu installera XP i BootCamp. Var tvungen att göra den långsamma NTFS-formateringen vid installation för att det skulle fungera. NTFS-snabb funkade inte för mig.

Hade inga problem att installera drivrutinerna från Leopardskivan.

Bumpar upp tråden en gång.

Hej. Har nu efter en ren installation av Leopard samma problem som trådskaparen. Får antingen "diskfel" eller blåskärm med meddelandet "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME". Hade inga problem med Tiger installerad. Finns det nån som har kommit på en lösning eller orsak till detta?

Från denna fråga till en sidofråga. Kan man installera Tiger, göra en fungerande "Boot Camp XP-partition" och ändå kunna installera en ren kopia av Leopard i efterhand, antingen med Leopard-skivan eller en dmg-backup från CCC?

Senast redigerat 2007-10-31 12:06

Hej.

Har en XP-burk inkopplad med kabel till min Airport Extreme. MacBooken går trådlöst. Nu har jag problem med att få upp XP-datorn i nätverket. Hade tänkt att lagra all musik och ha den som lagringsplats etc. Exakt vilka inställningar behövs göras på MacBooken, Extremen och i XPn?

Väcker liv i tråden igen. Får inte MacBooken att koppla ihop med XP.

Hade tänkt o koppla ihop MacBooken med min gamla XP-burk med hjälp av MS RDC (beta2) med en Airport Extreme emellan. MacBooken körs trådlöst medans XP körs med kabel. Har stängt av brandväggen i XP.

Kan nån någorlunda pedagogiskt förklara alla inställningar på Macen, Extremen och XPn som behövs? Nån hjälpfil finns ju inte i betaprogrammet. Annars gärna tips om andra program.

Edit: problemet kanske löst.

Hej.

Satt o labbade lite med programvaran till Airport Extreme på min sketna Windows-låda. Tanken var att jag skulle ha åtkomst till min externa USB-disk som är kopplad till basenheten. Tyvärr misslyckas jag helt med att mounta den i Windows XP. Skit samma tänkte jag. Återgår till MacBooken där USB-disken syns på skrivbordet som den brukar, och funkar klanderfritt - tills nu! Den är puts väck från skrivbordet! Airport verktyget visar att inget är inkoplat i basenheten. Återställer alla eventuella inställningar jag kan ha kommit åt under mitt labbande men inget hjälper. Resettar routern genom att med en penna hålla in den lilla knappen tills lampan frenetiskt börjar blinka gult. Kopplar upp mig mot basstationen igen, men den vägrar mounta min USB-disk.

Vad har jag gjort för fel?

Min felbeskrivning kanske inte är helt komplett i minsta detalj men händelseförloppet stämmer till 100. Inställningarna i routern är relativt "default" så att säga. Har bara ändrat lösenordet på den (vad jag kan minnas).

Senast redigerat 2007-09-08 08:30

Ni som uppgraderat mjukvaran i telefonen, upplever ni några skillnader nånstans?

Bumpar upp tråden. Vill verkligen komma åt inställningarna.

Köpte ett par veckor sen en Airport Extreme Basstation på Applestore, men har aldrig riktigt brytt mig om att ställa in den noggrannare eftersom den verkar rulla på rätt fint "out of the box" så att säga. I alla fall, idag när jag skulle kolla lite i inställningarna i Airport Administratörsverktyget så möts jag av ett felmeddelande om att programmet inte inte har stöd för basstationen. Felmeddelanderutan ber mig uppgradera programmet på Apples hemsida, men hittar tyvärr inget där. Har laddat ner och installerat Airport utility 5.2.1 men det hjälper inte. Allt på datorn är uppdaterat till det senaste genom programuppdateringen.

Vad ska jag ta mig till nu?

Fan vad trist! Hoppas det löser sig och att dom får fast vem som än stulit den. Framförallt hoppas jag att Du får tillbaka det som tillhör dig.

Bara Extreme klarar Skrivare.

Du har ju också ASUS WL-500G/W bland annat... Tittade själv på sån innan jag bestämde mig för Extreme. ASUS:en lyckades inte övertala mig genom recensionerna.

En widget för kollisökning hos posten vore på sin plats. Skulle också viljaha Text-TV-widgeten uppdaterad. Vad har hänt med manicker.se? Det verkar ju stendött där.

Tack för alla svaren. Har nu läst på lite extra och visst verkar det som att den får höga betyg på dom flesta ställen.

Läste nånstans på nätet att USB-disken formaterad som journalförd kan även användas av Windows datorer genom nätverket - Stämmer det?