Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
millanaki

millanaki

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Arbetar som frilansande grafisk formgivare och originalare. Gillar Mac från första stund,
  • Registrerad 2005-01-17
  • Senast aktiv 2011-11-02
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen millanaki har skrivit i forumet.

Tack för svaren.
Nej, förlåt, jag sökte inte på installationsskivor, tänkte inte på frågan ur den synvinkeln.
Det finns alltså ingen lösning på problemet m a o.

Jag har 3 datorer varav min bärbara är den äldsta. Jag trodde inte att jag var ful när jag ville lägga in ett nyare system på den (jag har ju 2 iMacs med 10.5 redan). Jag har inte velat uppgradera tidigare p g a programstrul, men nu när Creative Suites 2 inte funkar längre så kändes det som fritt fram.
Jag hade inte den blekaste aning om att systemen var specifika för varje dator på de bifogade CD-skivorna. Jag har blivit av med installationsskivorna till iMacarna (-08/09) och efter långt letande så fick jag låna systemskivor för en MacBook.

Visst kan jag gå och köpa retail - men om det inte ens går att uppgradera min burk MBP så vad ska jag med det systemet till?

Snowleopard, visst men det är ju inte problemfritt och frågan är vilken prestanda på burken den kräver.

Det kanske är dags att pensionera burken efter 3 år, men det känns verkligen slösaktigt och helt onödigt. Den har typ kostat 30.000 kr (750-850 kr/mån i 36 mån).

Tack igen, gillar verkligen att ni svarade så snabbt.

Hej,

Jag har problem med att uppdatera till OSX 10.5 på min MacBook Pro 15 från hösten 2006. Bytt till en större HD i våras. Har en OSX 10.5 för MacBook och tänkte lägga in den på min MBP men det funkar inte. Har någon tips om hur jag ska kunna uppgradera systemet till 10.5? Det ska gå, men varför det inte gör det, förstår jag inte.
Ja, jag har surfat runt både här och där (Apple) men har inte hittat lösningen.
Tack på förhand.

Modellnamn: MacBook Pro 15"
Modellidentifierare: MacBookPro1,1
Processornamn: Intel Core Duo
Processorhastighet: 2.16 GHz
Antal processorer: 1
Totalt antal kärnor: 2
L2-cache (per processor): 2 MB
Minne: 2 GB
Busshastighet: 667 MHz
Boot ROM-version: MBP11.0055.B08
SMC-version: 1.2f10
Serienummer: W8631....
Rörelsedetektor (Sudden Motion Sensor):
Status: Aktiverad

Efter många om och men (och tack vare en kompis i USA) så gav Apple med sig till slut och bytte ut den trasiga telefonen. Har saknat iPhone grymt de senaste 3 månaderna.

Ursprungligen av zappee:

Självklart har de ingen support på en 2G på Telia...

Hur ofta byter du batteri på din telefon?

När man läser i forum förvånas man av mänden dryga inlägg, med besserwisser-fasoner, som görs. Så onödigt och otrevligt. Har ni alltid en "bad attitude" när ni möter eller pratar med andra människor? Var shyssta mot varandra istället. Postar man här så är det för att man har frågor som man vill ha vettiga svar på, inte spydiga kommetarer. Visa mer medmänsklighet nästa gång.

Klart jag vet och förstår att Telia inte supportar 2G. Någon annan borde däremot fånga upp en affärsidé (några få finns). När det blir aktuellt med batteribyte, vem vet när, köper jag hellre ett nytt batteri än en NY telefon. Självklart tycker jag det inte borde innebära ett verkstadsbesök på annan ort.

Problemet med tappad Telia-täckning är fortfarande olöst.

Sov gott och hoppas att du vaknar på rätt sida imorgon.

Intressant tråd, att det är flera som har problem med Telias täckningen.
Jag tappar både Telia-logo och täckning. Fungerade att starta om några gånger, men nu verkar den förlorad på allvar "ingen service" står det. Misstänker att just min telefon kanske fått sig en törn och det är därför den strular på den fronten. Jag kan fortfarande använda WiFi etc så det är bara själva ringa och ta emot samtal som strular.

Jag har ringt och pratat med Telia och det var inget fel på mitt Sim-kort eller deras nät. Sim-kortet kan jag stoppa in i en urgammal Nokia och ringa med.
Jag har en iPhone 2G från N.Y. och den verkar ju helt omöjlig att få support på någonstans. Telia har bara support på sin 3G.

Man frågar sig om det verkligen inte kan vara något problem som ligger i Telias nät?
Känner de av 2G i nätet och stänger ute en tills man ruttnar ihop och köper en 3G?

Många verkar ha haft strul med sina 3G så jag är lite reserverad till det inköpet. När man sedan behöver byta batteri i telefonen så måste man lämna in hela telefonen, hur galet är inte det?

Förstår att Palm kommer ha en intressant produkt på marknaden snart, men jag vill ju att den är kompatibel med kontakter och iCal i Macen. Ett dilemma...

/millanaki

Problem kvarstår. Jag har en nu en iPhone som funkar som en iPod... det blir en dyr sådan... Har inte kunnat testa återställning x3 via iTunes på en PC med XP. Känner inte någon som jag kan ta hjälp av.

På forum så möter man inlägg där folk gett upp och gått och köpt en NY iPhone. Det verkar ju helt sjukt att det skall vara så svårt att få ordning på vissa problem, så att det är en lösning. Nu börjar jag tänka i samma banor... Att lösa iPhone-problem kostar ju hur mycket som helst. Om det inte går på 1-3 timmar så fortsätter man testa och testa. Det kostar massor av tid, pengar och sömn. Världens dyraste telefon att äga...

Jag hoppas att det kommer en ny QuickPwn för Mac SNARAST! Det vore en lättnad.

Fortfarande instabilt nät. Måste stänga av och starta om för att få telefonnät/service. Har jag tur får jag nätsignal, annars får jag stänga av och försöka igen en stund senare, och igen tills det släpper. Lite störande.
Får se hur länge det dröjer innan jag måste göra om hela proceduren igen.
Tack för alla tips hittills!

Den där rutan har jag ju sett ett antal gånger. Okej, jag förstår. Bara köra QuickPwn direkt nästa gång.

Man lär sig nya saker varje dag.

Nätet dök ju under synkningen. Men fanns där när jag stängde av telefonen och satte på igen. Och det rullar fortfarande. Vågade knappt titta på täckningen där det brutits de senaste dagarna. Så jag är glad så här långt.

Ursprungligen av theplague:

Jag skulle testa att återställa iPhonen via iTunes i en windows xp-maskin typ 3 gånger i rad - dvs step two i den här guiden om och om igen(utan att Pwna den emellan) 3 gånger: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880
Sedan går du vidare med step three och tester att QuickPwna den. Då ska alltså BootNeuter köras av sig självt när/om du följt guiden till punkt och pricka.
Återkom med hur det gick.

Jättebra tips! Det ska jag testa när jag tappar nätet nästa gång. Jag har inte tillgång till någon PC med XP där jag kan ladda ned filer till, jag bortser från barnens gamla sega dataspels-laptop (tror inte den orkar dra runt programmen).
Återkommer till dig om resultatet, när det blir aktuellt.

Robo-X skrev

Citat:

Om den tappar wifin eller kraschar när du aktiverar wifin så kan com boarden vara trasig. Då är det kört och kan endast fixas genom att byta ut com modulen.

Du har fortfarande inte förstått att din iPhone är redan upplåst. Du kan inte göra mer än att ta bort upplåsningen med bootneuter och sen låsa upp igen. När du återställer med itunes försvinner endast aktiveringen men telefonen är fortfarande upplåst.
//Rob

Wifin har inte varit något problem, bara ringandet. Jag hoppas att min "com board" inte går sönder framöver heller. Jag tänka tänka på om det händer.

Förlåt att jag inte förstått vad programmen gör eller riktigt vad de innebär. Det är är inte min grej, jag har ingen som kan hjälpa mig och får försöka själv. Men utan era tips så hade jag inte orkat hålla på längre utan gått och köpt en ny telefon.

Jag trodde att när man återställer direkt till fabriksinställningarna i iTunes att den låste sig till at&t och för att kunna ringa och surfa behöva låsa upp den. Samt att man varje gång måste göra om hela proceduren varje gång. Det finns inga genvägar.

STORT VARMT TACK FÖR HJÄLPEN!

/millanaki

Ursprungligen av theplague:

Alltså, du återställer ALLTID med iTunes och sedan vi upplåsning något av de andra, därför undrar man lite vilken guide du har använt dig av eftersom du har den inställningen?

Jag har alltid återställt (till fabriksinställningarna som fanns i från början) i iTunes, sedan använt PawnTool sista gången jag uppdaterade funkade QuickPawn. De senaste veckan har jag växlat och de senaste dagarna kört alla 3 efter varandra. Jag sitter på Mac och då måste man via Cydia ladda ned bootneuter och köra den efteråt.

Jag har följt Robo-X guide här i forumet, samt iClarified för upplåsning av 2G (expert mode). Så tro inte att jag inte följt eller hittat på någon annan väg.
Det finns inte någon logik i vad som funkar mellan varje gång. Jag har lärt mig att det är inte bara att köra dessa program och tro att allt är grönt, telefon kände inte för den kombinationen just då så då får man prova med olika FW och verktyg tills man kommer loss. Vad är trickset denna gång tro...

Vad tänkte du på - något som jag gör fel, trots alla guider?

Jag lät at&t sitta i hela restoren i iTunes till 2.2 och QuickPwn 2.2.
Så nu hoppas jag att jag får behålla nätet ett bra tag. 1 dag har varit det längsta hittills, senaste dagarna.

Om man vill köra QuickPwn på en äldre FW t ex 2.0, vilken version har den?

Tack för idag och godnatt.

**

Den lurades, nu tappade den nätet under synkningen iTunes...
Man blir ju gråhårig av detta.

Senast redigerat 2009-01-15 01:45
Citat:

Prova med annat sim kort och återställ inställningarna. Har du låst upp den i och med firmware 2.0 så stannar iPhonen upplåst även efter att du har återställt telefonen till 2.2.

Och återställer du den i iTunes igen så installera inte backupen utan kör som en ny iPhone.

//Rob

Hej Rob,

Jag har ett oregistrerat "at&t"-kort som satt i vid köpet. När jag återställer med det kortet så måste jag koppla in telefonen på nytt för att kunna komma till återställningsläget. Men det kanske är vanligt att göra så.

När ska jag plocka i ordinarie SIM-kortet, eller kan at&t sitta i hela tiden? Jag tänker om programmet läser av SIM-kortet när man kör Pawn eller QuickPwn, så att man har rätt kort i då.

Rekommenderar du att denna gång återställer med iTunes eller PawnTool eller QuickPwn?
Ska jag återställa till FW 2.0 för att få en stabilare lur, sedan uppdatera 2.2 inifrån iTunes?

/millanaki

Jag köpte den i N.Y 5 maj. Såldes som worldwide och olåst (inte att den var jailbrakead). Vid en uppgradering i somras så upptäckte jag att det inte var så. Dum "blondin". Efter 2 veckor kom en upplåsning och ägnade timmar åt att lyckas med det. Sen så har det fungerat fint.

Uppgraderade i sept med Telia till 2.0 och sedan 2.2 (nyligen av bara farten). Det började strula med nätet/ingen service för en vecka sedan ungefär.
Nu tappar den nätet för att sedan när jag sätter på den igen så finns täckningen där i ca 1-2 min innan den förloras igen. Känns ju inte stabilt. Märkligt.

Funderar på om jag kan försöka köra bootneuter direkt på luren (utan att återställa innan eller göra något annat)? Den har hängt sig de senaste gångerna innan jag hunnit trycka på Flash. Eller är det bäst med QuickPwn 2.2 direkt?

Kanske titta på en lägre FW (tråkigt men...) för att få en stabil lur. Det är ju min jobbtelefon och det funkar inte att hålla på att trassla så här var och varannan dag.

/millanaki

Glädjen blev kort. Nätet dök igen! Stängde av, satte på - nätet på.
Ja!... eller... men nej, det dök igen.
Är 2.2 ostabil för en iPhone G2 1.1.3/4.

/millanaki

Efter att ha gjort allt igen från Macen och sedan QuickPwn 2.2 direkt. Inget nät. Så jag synkade den som en ny iPhone, för att få med mig kalendern och kontakterna. Gick och lade mig. Kopplade ur telefonen och stängde av den. Satte på den igen för att använda som iPod och var precis på väg att plocka ur SIM-kortet när det ploppade upp de små indikationerna för teckning! Döm om min förvåning när jag sedan kunde ringa!
Nu är allt bra för denna gång.

Vilken bra affärsidé det borde vara att starta upp en iPhone-verkstad (i större städer) där man kan få support och hjälp.

Tack för all support!
Ni är ljuset i tunneln.

/millanaki