Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ottotoorell

ottotoorell

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2007-02-16
  • Senast aktiv 2011-08-30
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen ottotoorell har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jonasolof:

Ett smidigare sätt kan vara att inte skicka filerna alls utan ha dem på google.docs. Väl värt att studera. Wordfiler går bra att läsa med flera appar, bl a MightyDocs.

Pdf filer är knepigare. Finns lösningar för det med.

Med tjänster som Google docs och zoho.com behöver man knappast maila filer, fr a inte om man har ett nätverk av folk som man bollar uppdaterade filer med.

I princip behövsmobilt bredband flör iphone också. Jag kör en enkel telefon (dual sim Samsuntg D880) plus iphone 3G för email och google docs mm.

det finns dock mkt avancerade serverbaserade filhanteringssystem för mobila tjänster som ett svenskt företag har visat i Barcelona på gsm-mässan. Kommer förmodligen till sommaren på Nokia, men knappast på iphone på ett tag.

Frågeställningen behöver preciseras: Vilket slags filer? Ska man kunna editera dem i telefonen?

tanken är att hon ska kunna skicka excelfiler, ganska avancerade sådana med bla lagersaldo och liknande saker, tror alltså inte att det kommer funka att läsa filen i google docs eller liknande

hon vill lägga in datan i datorn och sedan föra över det till telefonen för att maila filen. frågan är alltså om det går att göra så eller om hon ska köpa sig en Iphone och vänta tills det går att använda den som modem, eller köpa mobilt bredband till datorn.

Hon kommer att köpa ny telefon oavsett, så jag undrar om det går att baka in allt i telefonen eller om hon ska köpa en enklare och mobilt bredband?

Hej!

Min mamma ska köpa ny telefon och har varit och kollat på en Iphone och en Nokia E66.

De funktioner som hon behöver är att kunna skicka och ta emot mail, och då både kunna skicka och ta emot filer med telefonen.

Hon vill också kunna använda telefonen som modem, vilket kommer bli möjligt med Iphonen om ett tag och är möjligt med Nokian.

Nu är då frågan hur man gör för att föra över filer från datorn till telefonen och vice versa? går det att göra så eller är det bättre att skaffa mobilt bredband och en enklare telefon?

riktigt roligt spel....har inte kört speciellt länge än, la till alla som skrivit sin friendcode i tråden....

min friendcode är : 145 897 914

ha de bra

Senast redigerat 2009-02-15 15:42

Hej!

lyckades göra en väldigt underlig grej igår.

När jag tog upp telefonen och skulle låsa upp den hände inget när jag tryckte på knappen på ovansidan, jag trodde den hade hängt sig och försökte stänga av den. Efter ett tag hade inget hänt och tillslut hördes kameraljudet som om jag tog en en bild. Då vaknade telefonen och jag hade en bild öppen i kameraprogrammet, och det var ett printscreen av lås-upp skärmen(se bifogad bild)

finns det någon funktion för detta eller har jag lyckats med det omöjliga?

hej!

jag har ett ganska lustigt problem med min macbook pro, inbland så börjar det tjuta från datorn, inte speciellt högt men med en väldigt hög ton, och jag har lyckats få fram att ljudet kommer ifrån skärmen och varierar beroende på skärmens ljusstyrka, alltså desto lägre ljusstyrka desto lägre ton och vice versa. värt att nämna är att det oftast dyker upp när datorn står i sängen.

Är det någon som vet vad i h*lvete detta kan bero på och är det någon som har samma problem?

Ursprungligen av Morjas:

Aktuell leveransstatus På väg till kund – leverans enligt schema 28 okt 2008

fortfarande inget spårningsnummer, hur ska amn veta vad som gäller då? Eller är det något annat nummer man ska kolla med ?

stått så här sen jag gjorde min beställning: Budfirmans spårningsnummer
På väg till slutlig ort – budfirmans information uppdateras inom kort

tryck på spåra leverans så får du upp budfirmans spårningsnummer till vänster, gå sedan in på ups och sök efter ditt paket...

fick min idag och sitter just nu och skriver på den, första gången med både nya tangentbordet och med leopard...jag njuter fullständigt, men har lite svårt för trackpaden för tillfället, men jag lär mig

hur brukar det vara med barnsjukdomar m.m på nya modeller? annars ligger det en beställning på en 2,4 med 4gig ram och 320@7200rpm senare ikväll

varför ligger det inga priser ute på applestore....jag vill ju veta vad det kommer kosta mig, med abbonemang, telefonen var ju sjukt billig!!

har nästan samma problem, fast mina fläktar går igång, är det någon känd bugg som gör att safari tokvarvar hela tiden? hade inte detta problem tidigare, utan det kom med safari 3.0 eller 3.1. är det fler som har samma problem eller är det bara jag?

Ursprungligen av soasta:

Jag var själv i behov av ett Widget för Skånetrafiken, så jag beslutade mig för att skriva ett! Det har även stöd för Upplands Lokaltrafik.

http://lokaltrafik.mbpacos.se/

Programmet fungerar för de flesta resor, men är ännu inte helt perfekt, så buggrapporter uppskattas!

perfekt...har alltid önskat mig en sådan widget, tackar så hjärtligt för nedlagt arbete!!

hej! såg för ett tag sen ett program där man kunde spara flera texturklipp och få upp dem i en lista, kommer inte ihåg vad programmet heter eller var det var jag såg det. Men jag har kommit på att ja behöver det nu, så är det något som kommer ihåg vad det heter och var det finns att ladda ner?

uptime: 6d, 4h, 17min.

brukar starta om min mbp ca var 12-14:e dag, mest för att de känns bättre, speciellt om man suttit mycket i photoshop, då känns den iaf segare

är det lika dyrt till mbp? har på något väldigt väldigt väldigt skumt sätt lyckats få delen över CD-slotinen att böja sig neråt så att ja inte kan få ut skivorna(in går det bra). har inte vågat plocka ner och kolla, men det der ut som om det finns ett fäste precis där, kan det va så att det hoppat ut? nån som har koll och kan hjälpa mig lite?