Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av screenprotectors

Tråden skapades och har fått 244 svar. Det senaste inlägget skrevs .
Ursprungligen av iPodNano:

Jag ska nog köpa en IS till min nano från istuff, men då är frågan: Den är ej skyddad för hjulet, blir inte det lätt repat?? Och, hur förhindrar man att vatten kommer in i sprickorna runt hjulet när man sätter på den??

Tacksam för svar!

Är det ingen som kan svara på hur man förhindrar att vatten kommer in i sprickorna runt hjulet när man sätter på den? Jag undrar nämligen också det..

Funderar på att köpa IS när jag köpt en iPod, men är lite skraj, sen är nästa fråga, ska jag ha en svart eller vit..hehe

Jo, finns det någon film eller text anvisning på deras hemsida om hur man sätter på den?

Ursprungligen av Hampan90:

Funderar på att köpa IS när jag köpt en iPod, men är lite skraj, sen är nästa fråga, ska jag ha en svart eller vit..hehe

Jo, finns det någon film eller text anvisning på deras hemsida om hur man sätter på den?

www.theinvisibleshield.com/application.html där är den officiella anvisningen. Finns även en länk där till en annan anvisning med bilder som jag tyckte va bra.

The invisibleshield täcker väl för hjulet? Det gör den på min ipod 5g iaf.. vet inte hur de är med nano men tror att det är samma

(jag tog en svart men det var ett knivigt val )

Hur tar man av IS och kan man sätta på den igen?

hur ser iPoden ut efter att man haft sin IS på??

tex. om man vill sälja ipodden om ett år kanske....ser den då fruktansvärd ut bara för att man velat skydda den e de inte kul heller ju...

Personligen tycker jag inte att det var lätt att sätta på IS!
Jag försökte flera gånger, men det kändes som om det nästan bara blev värre varje gång. När jag sedan försökte pressa ut luftbubblor blev det små märken i plasten, naturligtvis där skärmen är. Trodde den skulle hålla för det mesta? Märkena är som om det vore små, små veck i plasten, inte snyggt. Orkar dock inte försöka igen, hoppas nu bara att den inte fått för mycket vatten i sig. För att vara lite säkrare så tejpade jag igen alla hål innan. Håller nu tummarna!

Kan dock säga att jag ser att ifall man har mer tur/är skickligare än jag så skulle det se riktigt bra ut med denna på!

Vad tror ni om att klippa av hälften och bara sätta på plastet så att det skyddar skärmen. Jag tycker att den viktigaste delen att skydda är just skärmen, och så slipper man all orolighet vad gäller vatten in i klickhjulet mm. Någon som testat detta, eller bara har någon kommentar, skriv gärna.

Men då är det väll bra att köpa ett skärmskydd på kjell & company.. ´
Tyvärr så finns ju inte några skärmskydd än så länge men dom kommer nog snart..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-12-23 08:18

ja, det verkar väldigt onödigt att klippa i en IS. vill du klippa i något så ska du ju klippa i en martin shield eller liknande.

men håller er borta från billiga displayskydd. bytte precis från "noname" till MartinShield på min telefon och PSP, herregud, det är som natt och dag i klarhet och kvalité på skydden

Satte just på en invisble shield på min splirrans nya ipod video svart som jag fick i julklap (!!!!)

satte på baksidan först.. men de blev lite små små prickar under plasten.. antar att det är små fuktdroppar. Torkar de bort efter ett tag? Fick inga stora bubblor alls vad ja kunde se...

(Fan va iPoden e läcker)

Satte också på en InvisibleShield idag, efter grov behandling med Displex ^^

BLev perfekt förutom två små luftbubblor på baksidan, doh!

Finns det någon IS till 4G?
Har letat men inte hittat?

Ursprungligen av adam_ramone:

Finns det någon IS till 4G?
Har letat men inte hittat?

Finns det inte på www.istuff.se ?

är det nån som har hunnit få repig display innan IS och allt annat som finns att få tag i? det har jag. repor fick jag så fort jag började använda den (ipod video). jag har inte skaffat nåt IS eller liknande än, men jag visstae inte att det fanns förens idag. jag har inte tänkt så mycket på det förut eftersom jag har ipoden i en mjuk påse som jag fick med min gamla sony minidisk. jag tänkte att det borde ju vara nog för att inte få några repor, men så f#% heller! nog tycker jag att man borde få med ett skydd (förutom den tajta fickan man får med ipod video) när man köper en ipod för 3000-4000 spänn eftersom displayhöljet tydligen måste göras av ett material som repar bara man tittar på det!:mad:
reporna är ju inte konstant synliga, men i vissa ljus och i vissa vinklar. min display är nästan dimmig nu av alla små-repor (som sagt i vissa vinklar och ljus) och ändå så har jag haft den i en skyddande påse. står det med stor varnigstext nånstans att "förvara inte din ipod i något mjukt material vad du gör för du blir det repor".
är det någon som känner igen sej och är det nån ide att skaffa skydd nu i alla fall, eller är jag kanske i fel tråd igen?:p

Ursprungligen av simonklinga:

Finns det inte på www.istuff.se ?

Jag tror att det bara finns till 5G där, men jag vet inte, man kanske kan använda den till 4G oxå..

Jag satte på mitt IS igår.. Det gick mycket smidigt. Jag var klar på ca 20 minuter. När jag skulle sätta på skyddet på baksidan blev det inte allt för bra. Några dammkorn och dålig passform.. Men det gör ingenting för nu slipper jag alla reporna. Perfekt!

  • Medlem
  • 2005-12-28 20:31
Ursprungligen av Ollesallagetter:

Jag satte på mitt IS igår.. Det gick mycket smidigt. Jag var klar på ca 20 minuter. När jag skulle sätta på skyddet på baksidan blev det inte allt för bra. Några dammkorn och dålig passform.. Men det gör ingenting för nu slipper jag alla reporna. Perfekt!

Bra, blir nog att köpa skyddet.

Undrar bara en sak; hur fungerar hold-knappen med IS? Sitter det inget skydd där?

säger bara FAAAAAAAN va mkt pill! hehe

Fick min shield idag, blev först nervös...kände mig inte så säker på det här med vatten o iPod
Satte igång hursomhelst, satte på framsidan först. Lite pillande men fick den på rätt plats snabbt, klämde ut alla bubblor med kort satte sedan på cirkel-shield och den lilla plutten mitt i. Det var skitlätt, behövde inte klämma ut bubblor ur dom.

SEN börja det roliga...BAKSIDAN!!!! Försökte i 15min minst utan o få den på rätt plats. Precis när man fått den övre sidan rätt så har nedre sidan glidit fel utan att man märkt...blött o halt som fan. Dessa små flikar på kanterna var inte så smidiga...hursomhelst så gav jag upp med baksidan. Började bli smått p*****d off när d inte gick

Får se kanske beställer jag en till shield bara för o fixa baksidan....Så mitt råd är TA EN SIDA I TAGET, dvs fixa framsidan eller baksidan och låt den torka i 24timmar innan du försöker på den andra sidan. Lovar att det gör saken mycket enklare.

Slutade pilla me baksidan innan jag blev galen och förstörde hela grejen

Jag satte på min IS igår till min 30gb 5g iPod. Jag väntar just nu på att den ska torka ungefär 10h till. Iallafall så tyckte jag att det var assvårt med framsidan, fick det inte så bra som jag trodde det skulle bli. Baksidan gick däremot hur bra som helst, trots att den rent logiskt borde vara svårare att få rätt pga avrundade kanter osv.

Men jag är nöjd ändå, nu kommer jag iallafall våga ha iPoden i fickan med mobilen, eller våga lägga den på ett bord utan att jag ska vara rädd för att den repas om den skulle glida runt lite. Jag fyller på lite senare idag när jag har slagit på den, vi får hoppas och be att den funkar som den ska.

Edit: Det blev mycket bättre än jag trodde det skulle bli, det blev några bubblor men absolut inget som stör. Och den funkar som vanligt, yippie!

Jag tänkte köpa IS men min Ipod Nano är redan repad! Vad ska jag göra? Något bra poler medel som jag kan använda? Jag har prövat med displex men får det inte och funka! Tack på förhand

Detta tar priset...jag har lyckats sätta shielden på fel håll på framsidan...dvs klistret var inte mot själva ipoden utan utåt...Måste ha vänt den fel nån av de 5ggr jag försökte sätta den rätt. Såg inte det då jag precis satt på den, ytan såg inte slät ut och den fastnade.

Märkte det nyss, kom hem o kollade på den då 24h hade gått och ytan såg rätt konstig ut..blänkte inte och var klibbig. Sedan när jag startade iPoden så var det massa färgstörningar på skärmen...började pilla lite på kanten och den lossnade utan större ansträngning...tänkte WTF då.

Bara mig själv o skylla...tog det inte lugnt och jag höll på med det i badrummet där ljuset inte var det bästa precis.

Det positiva är att på själva knappen, stora runda och lilla plutten i mitten, så hade jag gjort rätt. Ser fint ut, inga luftbubblor och är slät. Mycket lättare att navigera i menyerna har jag märkt. Ja ja...jag får beställa en till Invis. Shield nog. Visste nåt skulle gå fel...hade gärna betalt för att nån som kan gjorde det åt mig.

Lär av mina misstag

Hehe, oj vilket misstag dessutom!

Men, går den inte sätta på igen då?

  • Medlem
  • 2005-12-30 10:06

Ingen som kan svara hur hold-knappen fungerar med IS?

Nä det går inte sätta på igen när limmet har torkat efter de 24h.

Och Hold-knappen täcks inte av IS, den lämnar öppet på den knappen, hörlur- och USB-ingången.

  • Medlem
  • 2005-12-30 18:35
Ursprungligen av Cantstandya:

Nä det går inte sätta på igen när limmet har torkat efter de 24h.

Och Hold-knappen täcks inte av IS, den lämnar öppet på den knappen, hörlur- och USB-ingången.

Okej, har just beställt en. Man hoppas det slutar väl...

Har nu satt på min andra IS, offret är nu inte längre en G5, utan en nano. Gick mycket snabbare nu när man var van. Blaska på rätt rejält med såpavatten är tricket, så den kan glida runt på framsidan. Nanon hade f.ö lite lättare form, då hörnen inte är rundande.

Nu är det bara shufflen kvar då, fast till den finns nog ingen IS ^^

Morsan köpte en med clickwheel cutout till sin nano. Då var det skydd till hela iPoden samt selct-knappen, men inte till klickhjulet.

Repas inte clickhjulet lika lätt? Eller vad är vitsen att inte ha något skydd där??

Nån annan som testat skydd för hela nanon?

Sluta sprida propaganda

IS till iPod video täcker hela baksidan, framsidan (inkl hela hjulet). Det är en separat del man lägger på själva hjulet och en liten plutt för mittenknappen. Så d så!

PS. Såg ni menade nanon, trodde ni snacka om G5. Men ändå så alla vet.

AAA det måste nästan vara optimalt att IS täcker både hjul och selectknapp med utskurna bitar. Nackdel med en helt övertäckande är väl när man börjar trycka på hjulet? Blir ju spänningar i IS som måste synas eller?? Vore kul om någon erfaren talade ut

Är ju i valet och kvalet om vilken modell IS man ska köpa till Nanon.

MVH

Bevaka tråden