Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

pappersfri med ipad

"Jag fick nog av alla dessa papper"

Löftet om det pappersfria samhället har inte infriats än så 99mac:s frilansskribent Axel Kennedal bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han har bytt ut skolböcker och papper mot en Ipad.

Sammanfattning

Ytterligare bra appar

Vänjer man sig vid att skriva med stylus på sin Ipad kan man vilja använda den överallt istället för det vanliga tangentbordet som finns i Ipad-appar. Lösningen på det är Myscript Stack som ersätter tangentbordet med en yta där du kan kan skriva för hand, tecken för tecken. Stack har liksom Smart Note stöd för en del smarta penngester vilket gör den lättanvänd och smidig.

Namn
MyScript Stack - Handwriting Keyboard
Plattform
IOS
Utvecklare
MyScript
Version
1.2.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, tyska

Om du i ditt arbete eller som student håller i presentationer ("powerpoints" eller "keynotes") har det säkert hänt att du skrivit ut ett papper med lite anteckningar om vad du ska säga. Tack vare appen Keynote och dess inbyggda funktioner för presentationsanteckningar och fjärrstyrning kan man skriva sina anteckningar i Keynote (på datorn eller Ipad) och sedan styra presentationen från sin Ipad samtidigt som man kan läsa alla sina anteckningar för den nuvarande bilden. Detta gör ens presentationer proffsigare och man slipper papper. Se exempelvis min presentation av mitt gymnasiearbete nedan.

Namn
Keynote
Plattform
IOS
Utvecklare
iTunes S.a.r.l.
Version
2.5.3
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Svenska, danska, engelska, finska, franska, grekiska, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, kinesiska, koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, bokmål, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

Framtiden

Mina förhoppningar är att den pappersfria upplevelsen med Ipad kommer att bli ännu bättre med tiden. Hårdvarumässigt är det framförallt pennorna, och hur de fungerar tillsammans med Ipad, som behöver utvecklas och bli mer exakta. Nya och bättre appar hoppas jag också på och allt det här tror jag kommer att utvecklas ganska fort. Ipad blir allt vanligare i skolor och det lär app-utvecklare upptäcka i större grad och vilja vara en del av.

Kanske släpper Apple en ny Ipad förbättrad för just anteckningar – någon ny teknologi för högre precision vore välkommen -som det är nu behöver pennorna vara ganska breda för att tryckskärmen ska reagera på dem. Apple jobbar uppenbarligen med ny touch-teknologi med tanke på att de släppte produkter med Force Touch nyligen.

Kanske blir det snart inte ens nödvändigt att ha en Ipad – man skulle kunna ha en penna till sin MacBook och anteckna med hjälp av dess Force Touch-platta. Sannerligen ska det bli intressant att se vad framtiden har att erbjuda.

Sammanfattning

Allt som allt har det varit en mycket positiv erfarenhet att bli av med mina papper och byta till Ipad. Jag rekommenderar att man har hyfsat mycket ledig tid när man ska göra det eftersom det tar ett tag att välja ut rätt appar för en, vänja sig vid allt och skanna in alla dokument man vill ha.

Välj inte bara det som andra säger är bäst – testa allt själv så att du vet att det passar dig. Att bli pappersfri är väl värt det och jag rekommenderar andra att bli det också!

Skriven av Axel Kennedal
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.