Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Moves delar användardata efter Facebooks uppköp

Trots löften om motsatsen har nu motionsappen Moves ändrat sina användarvillkor så att personlig data kan komma att delas med de nya ägarna Facebook.

För ett tag sedan rapporterade 99mac att det finska företaget Protogeo som utvecklat motionsappen Moves blivit uppköpta av Facebook. Då meddelades att verksamheten skulle fortsätta som tidigare, och att det inte fanns några planer på att blanda data med Facebook.

Detta har nu visat sig vara en sanning med modifikation. I måndags ändrade Moves sitt användaravtal, så att man nu kan komma att dela information om användare med Facebook och andra företag, rapporterar Wall Street Journal.

Moves använder platsinformation i Iphone och Android-mobiler för att kartlägga användares rörelser och avgöra om de går, joggar eller färdas med cykel eller bil. I det tidigare användaravtalet stod att Moves inte skulle dela användardata till någon tredje part utan användarens medgivande. I avtalet stod det också att dessa villkor skulle gälla även om Moves skulle bli uppköpta.

Från och med i måndags är dock avtalet ändrat till att Moves kan komma att dela information med samarbetspartners som inkluderar, men inte är begränsat till, Facebook.

Inga planer på att slå ihop data

En talesperson för Facebook har gjort ett uttalande till Mashable angående ändringarna i avtalet. Enligt det finns inga planer på att slå ihop data från Moves med data om Facebook-användare.

"Att blanda eller slå samman data skulle tillåta oss att identifiera Moves-användare som också är Facebook-användare – vi har inga planer på att göra detta. Med andra ord, Facebook lägger inte till data från Moves till användares Facebook-konton. Men Facebook kommer att erbjuda support och tjänster för Moves-appen, och för att kunna göra detta måste vi komma åt den data som Moves redan samlar om sina användare, vilket är att "dela" data."

Facebook har den senaste tiden förvärvat flera företag inom mobila appar. 2012 köptes bildtjänsten Instagram för 6,5 miljarder kronor. I februari i år köptes chattklienten Whatsapp för 123 miljarder kronor. Man följde upp det köpet i mars med Occulus VR som gör virtuella glasögonen Rift. Facebook har också satsat på att sprida sina tjänster till separata appar så som Paper och Messenger.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.