Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook köper Whatsapp

Internetgiganten Facebook fortsätter sin shoppingrunda. Efter köpet av Instagram 2012 tillkännager man nu planer på att köpa meddelandetjänsten Whatsapp.

Facebook meddelade idag att man planerar köpa meddelandetjänsten #Whatsapp för 19 miljarder dollar, motsvarande 123 miljarder svenska kronor. Detta är att jämföra med bolagets köp av Instagram 2012, för vilket man betalade en miljard dollar, motsvarande 6,5 miljarder svenska kronor.

Whatsapp är en populär app för att skicka meddelanden, och ett alternativ till vanliga sms. Appen finns i dagsläget för både IOS, Android, Windows Phone och flera andra plattformar. Över 450 miljoner människor uppges använda tjänsten, med över en miljon nya användare som registreras varje dag.

Fortsätter som vanligt
Whatsapp kommer enligt uppgift att fortsätta sin verksamhet oberoende inom Facebook-koncernen. Internetjättens grundare och vd Mark Zuckerberg skriver på sin Facebook-sida angående köpet:

"Whatsapp kommer att komplettera våra nuvarande chat- och meddelandetjänster och ge nya verktyg till vårt nätverk. Facebook Messenger används mest för att chatta med dina Facebook-vänner, och Whatsapp för att kommunicera med alla dina kontakter eller en liten grupp människor. Eftersom de två tjänsterna är så olika kommer vi att fortsätta investera i båda och göra dem till fantastiska produkter för alla."

Detta är i likhet med hur Facebook hanterade köpet av Instagram 2012. Instagram har sedan dess fortsatt som en egen tjänst, om än med delningsfunktioner till Facebook

Den alternativa meddelandetjänsten Viber, som har liknande funktioner som Whatsapp, köptes nyligen av det japanska internetföretaget Rakuten för 900 miljoner dollar eller nästan 6 miljarder kronor.

Kommentarer
41 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.