Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macmicke

macmicke

Medlem
  • Namn Mikael Tindefors
  • Plats Ekerö
  • Sysselsättning Datanerd sedan ABC80's dagar.
  • Registrerad 2001-05-15
  • Senast aktiv 2021-09-22
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen macmicke har skrivit i forumet.

Lyssnade entusiastiskt på en av teknikveckans podcasts, där Apple tv avfärdades vid inköp av Samsung tv. Jag gjorde som många andra under Black Friday och köpte en The Frame . Något som jag blev medveten om direkt är hur stor skillnaden ändå är mellan Apple världen och många av de övriga företagens lösningar. Glatt började jag försöka ladda upp egna bilder till Samsungen. Men det är inget ni skall tro fungerar smärtfritt. Och gränsnittet för det är förvånansvärt tillkrånglat. Några andra faktorer som spelat in för min del vilket fått mig att behålla Apple TV´n är
1. Svärmorsfaktorn. Jag har under lång tid lärt andra familjemedlemmar att använda detta gränssnitt. Och om jag plötsligt ber dom klicka någon annanstans så kan ni ge er på att det kommer haverera.
2. Upptäckte att comhem inte har någon app för tv´n. Vilket det finns en okej version till ios/apple tv.
Är jättenöjd med tv´n. Och jag håller med om att det är mycket som fungerar bra. Men det är inte riktigt där ännu. Och frågan är hur länge som dessa appar kommer att supportas. Min förra LG tv fick inte många uppdateringar efter nåt år eller två.

Kul återuppståndelse! Minns hur Glemme tvingade mig att regga på ett forum som hette 99mac en gång i tiden.

Kul med en hands on test och tillhörande video. Men jag kan tycka att den är lite okritisk. Zinned kommer med några av de punkter som man kanske kan tycka att 99mac borde berört i testen, som t ex. homekit kompatibilitet. Det är lite av en "do or die" om man har fler smarta prylar hemma. Ser fram emot en test av Yale doorman som jag har "hört" på internet har fått en homekit lösning.

En liten grej att tänka på med hemkatalogen på en separat disk. Det finns ett och annat program som inte förstår din setup med en startvolym och en hemkatalog disk. Har stött på detta med tex pluggar till Logic. Har en 120gb SSD och en 2 tb disk som jag delade upp i hemkatalog och startvolym. Efter jag bytte till Fusion Drive setup så har alla "små skumma" problem försvunnit. Och jag behöver inte vara manisk för vad som installeras på system skivan.

Ville bara tacka för en utmärkt ical kalender! Mycket uppskattat..

Det finns en Fractal Design Cluster BOX SATA på webhallen. Är det någon som vet om den matchar mac mini'n bra. Den kostar bara ca 400 svenska

Efter att ha lagt upp ett klagomål på detta fel så fick jag detta svar från elgato:

Thank you for contacting Elgato Systems.

I'm sorry to hear that you're having trouble with your EyeTV Hybrid.

With recent USB changes in Mac OS X 10.4.11, and 10.5.x, there seems to be a higher probability of this issue happening.

It is actually related to the USB controller, which identifies the Hybrid as a USB 1.1 device, then sets the bus speed accordingly. Once the USB controller has set the bus, that particular port IS a USB 1.1 port, and can only operate at 12 Mbps. When EyeTV sees that the connection speed to the Hybrid is only 12 Mbps, it raises the error, because it cannot operate without a USB 2 connection. But, at that point, there is nothing EyeTV can do to make the USB controller reassign the device, because this all happens as soon as the device is inserted/recognized.

Usually, plugging and unplugging the EyeTV Hybrid several times (waiting 3-4 seconds between insert/removal) will allow the controller to properly set the device speed. You can test this by plugging in the Hybrid, then observing the connected USB devices via System Profiler (press apple+R to refresh the connected devices), and see if the max speed is 12 Mbps, or 480 Mbps. If its reporting a 12 Mbps connection, then unplug, and replug the device and refresh again.

Sant... Jag skickade iväg ett mail. Men hade ett behov att gnälla inför andra mac användare.. Tror att om tillräckligt många hör av sig så sker så småningom en förändring.
Nu får vi se vad som sker till nästa säsong. Slutspelet får bli via emulering

För nåt år sedan så kunde man "lura" hockeyligan.se så att man kunde ta del av det strömmande materialet. Kanske finns det nåt sätt även nu som du snubblade på Torkel
Om du kommer underfund med hur du lyckades så posta dina resultat...

Micke

PS: Jag mailade också, men kanske inte va så vänlig i tonen (har ju klagat förut utan resultat) så jag fick aldrig nåt svar...

Glömde. Jag kör Leopard och jag har testat tjänsterna med olika webläasre..

För det första så kan man självklart argumentera att det finns pc emulering. Men då finns det ju ingen anledning att klaga på handelsbanken för deras dåliga stöd för mac, eller halvkasst stöd för e-legitmation. etc... Jag använder virtuella maskiner till både ubuntu och XP. Men att använda emulering för en streaming tjänst på nätet, känns som att få åka bil på en lastbil för min bil får inte åka på vägen ifråga (försök till jämförelse med dator och bil analogin, känd från tidigare) Emulering är en sista utväg eller ett komplement.
Torkel: Tjänsten som inte fungerar är deras webtv. Svaret du får om du använder mac är:" The requested content is not playable on your OS." eller "Operating system
The requested video is only playable on Windows 2000/XP/Vista". Det spelar ingen roll om jag byter webläsare för detta. Länkar att pröva:
http://www.svenskhockey.tv/
eller
http://clients.playout.se/goservice.aspx?service=/swe/webbrowser/hockeyligan/service_webtv.xml
Denna typ av strömmande video har nu funnits så länge och är så etablerat bland t ex våra dags och kvällstidningar så det borde inte ge något problem.

Hittade ingen lämplig tråd. Men som hockey intresserad och macnerd så blir jag så irriterad... Hockeyligan.se har länge haft PC only stöd och nu slår dom på stora trumman igen för hockeytv på nätet för alla klubbarna. Men va f*n får man för meddelande när man testar tjänsten. Jo bara xp vista etc.. Alla stora tidningar etc har stöd så att det fungerar på mac och pc, etc. Vi lever ju för 17 på tvåtusentalet?
Så då har jag kräkts klart..

Borde namnat tråden bättre sorry

Svarar på det som jag vet lite om. Resten kanske andra kan svara på-

Ursprungligen av jensm:

1. Är det lätt att hacka? Kan man ha sönder den när man hackar den?

Det finns alltid en risk med att "hacka". Men Apple TV har en installations partition som den kan återställa burken med. Det finns två huvudsätt att hacka ATV på. Det ena är att skruva upp burken för att på det sättet komma åt hårddisken för hackning. Det andra sättet är att använda en "patchstick". Du stoppar in ett förpreppat USB minne i USB porten och startar om ATV, och vips så är den hackad. Du kan läsa mer om det i detta forum.. Är det svårt? Inte direkt. Det kräver lite pill, men svårt vill jag inte påstå.
Du kan läsa om andra personers erfarenheter på t ex: http://www.hackint0sh.org/ och deras forum.

Ursprungligen av jensm:

2. Kan man när man hackat den göra så att meny valet "tv-serier" leder till en mapp på den externa hårddisken och inte till itunes tv-serier? Om det inte går, kan man ta bort valet helt? Kommer inte använda det eftersom jag inte har några tv-serier i iTunes. Däremot har jag en del serier på min hårddisk som jag skulle vilja komma åt via tv-serier i menyn.

Vågar inte svara på denna, eftersom jag trots hackad ATV kör med grundfunktionen. Taggar man filerna rätt i itunes så dyker dom upp där du vill ha dom... Men någon annan kanske kan svara på detta mer utförligt

Ursprungligen av jensm:

3. Kan man ställa in så att meny valet "Filmer" leder till en mapp på den externa hårddisken?

Samma svar som ovan. Men jag vet att många har sina filmer på extern disk, med bl a perian installerat så att det går att se andra format än mp4.

Ursprungligen av jensm:

4. Uppdateras den precis som iPhonen? Blir det lika mycket strul vid uppdateringarna som med iPhonen?

Det har inte varit något strul vid den uppdatering som varit, och inte värre än att det gått att nedgradera. Men vad som sker framöver kan man ju aldrig vara säker på. Dock så är inte ATV låst till operatörer och dylikt. Dvs. Apple tjänar i dagsläget inga pengar på att du äger/köpt en ATV. Alltså finns kanske inte samma driv från Apple att försvåra hackning. Men med rykten om uthyrning så kanske detta förändras i framtiden..

Några andra som kan fylla på kommentera mera..

Som jag nämnt i en annan tråd kring Drobo, så är den bra på många sätt. Skaffade en innan jul. Tyvärr finns det en stor nackdel, åtminstone för min del. Den låter väldigt mycket! Inte alltid, men den känner av temperaturen i lådan och ställer fläkt hastigheten efter det. Vad jag förstått så är det med 10 minuters intervall.. Och den låter värre en än gammal quicksilver. För priset förväntar man sig en "premium produkt" vilket jag inte riktigt kan känna att det är.. Datat är dock säkert..

Har även jag införskaffat en Drobo... Men jag kan inte påstå att jag känner den där känslan av tillfredsställelse. Den låter nämligen alldeles för mycket. Inte hela tiden kanske ska påpekas. Men den drar igång och blåser värre än de gamla quicksilver datorerna..
Dock skönt att mitt data är säkert. Kör itunes mot lådan. Och streamar mot AppleTV utan problem... Men som sagt, ljudet är en stor ""turn off"..