Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
false messiah

false messiah

Medlem
  • Registrerad 2003-02-27
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 5516

Foruminlägg

De senaste inläggen false messiah har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Clase:

Personligen så gillar jag inte iTunes längre. Jag använde det mycket för att konvertera musikaliska verk som jag själv gjort från wav till mp3. Nu ska Genius-funktionen gå igång och samla massa jävla info (trots att jag stängt av allt vad Genius heter i mitt itunes) så fort jag öppnar programmet. Jag hatar iTunes nuförtiden och jag använder det bara då jag absolut måste. Bör kanske nämna att jag använder en Macbook Pro.

Hädare! Du inser att det här innebär att din Apple-licens kommer att dras in?

(Men jag håller med, iTunes är i behov av en rejäl omstrukturering, med alla extrafunktioner som lassats in så har det hamnat ganska långt från grundfunktionen.)

Ursprungligen av Odd Bob:

Att vilja gå in på tex I-tunes sedan och köpa en eller flera låtar för en betydligt större (relativt sett) slant, tror jag inte många kommer göra, möjligen enbart en mindre och därmed betydelselös andel trofasta).

Jag tror inte man ska räkna ut den delen, trots allt tal om "the long tail" och liknande - oftast är proportionerna att 20% av kunderna eller varorna står för 80% av intäkterna, så om man kan få de översta procenten av lyssnarna att köpa musik så kan det bli en rejäl slant ändå.

Citat:

Dessutom, som jag såg i någon artikel om SMS-biljetter och fuskåkning i Metro(gbg), så är trenden hos 80/90-talisterna (som ändå borde ses som en ganska stor potentiell kundgrupp för musik idag) att inte göra rätt för sig. När man inte vill betala för sin resa på spårvagnen, tro fan inte att dessa ynkryggar vill betala för sig när det gäller musik. Vakna för fan!

Jag tror det har mer med att göra att ungdomar alltid har haft ont om pengar och varit ovilliga att betala. 80-talisterna brände CDR, kopierade datorspel och brände MD, 70-talisterna bandade av från radion, 60-talisterna dödade dansbanden genom att lyssna på disco och DJ:s, 50-talisterna lyssnade på radio istället för att köpa skivor, osv.. och ändå verkar mediaindustrin ha överlevt.

Ursprungligen av Einar Lindgren:

Spotify länkar redan till 7digital.com och mp3orna kostar 7 spänn 320 kbps, finns även en del 320 kbps AAC. Inte så användarvänlig site i sig, men direktlänkningen från spotify är ju smidig - högerklicka på låten --> buy from --> 7digital.com

Ah, det hade jag ju faktiskt läst om. Men det är ju en intressant balansgång för Spotify och skivbolaget - å ena sidan är strömning hela poängen med Spotify, å andra sidan är det betydligt bättre ersättning om någon faktiskt köper en låt, men de behöver då inte använda Spotify för att lyssna på den framöver.

Ursprungligen av Patrik D:

Jo, men helt ärligt, vad kommer dom erbjuda som ingen annan (iTunes, CDON, Nokia Music Store, Amazon) inte redan erbjuder när det gäller MP3? 1 kr styck? 320 kb? Det återstår att se.

Skillnaden som jag ser det är att Spotify kan erbjuda det medans man lyssnar på musiken, och dessutom (om det handlar om betalande användare) redan har kontouppgifterna. Så det är en lägre tröskel mellan att lyssna på en låt man gillar och att köpa den.

iTunes har iofs en liknande funktion (länkarna till Store), men där lyssnar man ju oftast på musik man redan har.

Ursprungligen av Dumb Dan:

Vad som händer imorgon vet vi rätt lite om, det som händer idag är att ingen annan än ovan nämnda aktörer tycks tjäna på Spotify, samtidigt som torrents sprider kultur gratis, på gräsrotsnivå. Är du verkligen så sugen på att stödja VISA och Sony BMG?

Det har ju pratats om att Spotify ska börja sälja mp3:or också. Det tror jag kan göra stor skillnad för försäljningen. (Speciellt om de börjar ösa på med mer reklam. )

Citat:

För övrigt är det lite slarvigt att jämföra eventuella reklamintäkter från torrentsajter med den jättebusiness som Spotify - idag värderat till två miljarder - har blivit.

Man ska nog vara skeptisk till värderingar innan Spotify faktiskt har funnits ett tag. Även om de är värderade till 2 miljarder så drar de ju knappast in de pengarna och kommer nog inte att göra det på bra länge.

Ursprungligen av Dumb Dan:

Tycker och tycker... skivbolagen själva lanserar ju Spotify som det lagliga alternativet till nedladdning, som i sin tur är det olagliga alternativet till att köpa skivor eller musikfiler. Spotify är ingen radio.

Man bör nog komma ihåg att vad som är ett bra alternativ för skivbolagen inte nödvändigtvis är ett bra alternativ för artisterna.

(Det finns ett citat om att skivbolagen bryr sig om sina artister på samma sätt som bönder bryr sig om sin boskap, och det finns ju viss sanning i det. Åtminstone när det gäller storbolag.)

Ursprungligen av timothy:

Det känns verkligen inte moraliskt försvarbart att betala 99kr/mån när nån procent eller promille går ner i fickan på artisterna. Återigen skjuter skivbolagen sig i foten.

Att skivbolagen och mellanhänder får mer av intäkterna än artisterna är iofs knappast något nytt, och det gällde ju även på vinyl/CD-tiden.

Det man däremot kan vara tveksam till är hur skivbolagen fördelar intäkterna när det gäller digitala tjänster. Som det pratats om i ett par trådar här är den ofta väldigt låg på storbolagen, och då har ändå grovjobbet gjorts av Apple, Spotify och andra, så det handlar inte direkt om några större utvecklingskostnader för dem.

SPEAR, gratis. Lite annat fokus än de du nämner dock.

Ursprungligen av jgb:

En förlust nu, är inte det som planerat efter affärsplanen? Dvs det tar ett tag innan man får tillräckligt med inkomster på "vanligt" sätt, fram tills dess så står investerare för kulorna.

Så funkade det i alla fall på stället där jag jobbar nu.

Jepp, jag antar också att det är tanken. Det är ju riskkapital i botten, och då är det så det brukar vara upplagt. Skulle de gå back även 2010 skulle jag bli orolig, men eftersom de än så länge kör via invites så är det ju inte en riktig release än.

22 miljoner i personalkostnader? Det täcker inte mer än 20-40 pers (om det är svenska löner), så det är inte särskilt hysteriskt.

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Det handlar inte om att man inte vill ha icke-betalande medlemmar/besökare. Jag skulle tro att det främst handlar om att man behöver annonsintäkter, vilket sedan kommer att komma alla till fördel på lång sikt. Annars kan man lika gärna avveckla allt, och det tror jag inte att någon av oss vill.

Du får ursäkta, men jag instämmer nog i att om man inte klarar av att acceptera dessa inslag så får man nog vackert vara med och betala för ett Supporter-konto.

Fast att bygga en sajt på att irritera ickemedlemmar tills de är beredda att betala för att slippa reklamen känns inte som någon särskilt hållbar strategi i längden. Vad är härnäst? Popuper? Interstitials?

De flesta har ändå en ganska hög tröskel för reklam, så att den här spotten har lyckats irritera såpass många tyder på att den går över gränsen. Så även om den drar in pengar just nu tror jag att fler annonser på sikt kommer driva bort användare. (Vilket iofs är ett sätt att hålla nere driftkostnaderna, men kanske inte på det sätt som det var tänkt.)

Det hjälper inte heller att Google börjar köra mer och mer irriterande annonser:

(Den här är dessutom animerad i original.)

Ursprungligen av Patrik D:

Som sagt, för att 99.se ska överleva behöver vi få in såna här annonser ibland, förstår inte gnället.

Ingen verkar opponera sig mot annonser i sig, utan det är just att den här är så ofantligt stor.

Bara för att ni som är supporters ska få en uppfattning:

Jag tror alla förstår att 99.se behöver annonsera för att täcka kostnaderna, men problemet är att annonsen är vansinnigt stor. I Safari på en Macbookskärm så ser man inte ens innehållet i en tråd utan att scrolla på grund av annonserna från Telia och Google.

För att fortsätta med raden av tips som spräcker budgeten så vill jag rekommendera PSP:s sQuad. Låter finemang, lättanvända, definitivt färgade. Stillwell är nog det jag skulle satsa på om priset är det viktigaste, men jag kan tycka att det är värt att lägga lite extra på bra eq eftersom man oftast använder det på många kanaler.

(Annars vinner nog Abbey Road Brilliance Pack tävligen om enklast möjliga EQ, det är svårt att göra det mer lättanvänt än en ratt. Men priset och iLok misstänker jag sänker det alternativet.)