Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
false messiah

false messiah

Medlem
  • Registrerad 2003-02-27
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 5516

Foruminlägg

De senaste inläggen false messiah har skrivit i forumet.

Personligen gillar jag PSP:s prylar (bland annat då MixPressor som ingår i deras MixPack). Sonalksis instämmer jag också om (även om jag bara demat SV315). Har du möjlighet att köra UAD så är deras LA2A och 1176 klassiska kompressorer för sång.

Annars tycker jag kompressorn i Live (v7 och upp) låter förvånansvärt bra.

Ursprungligen av Mein:

Nu ska alla bara bestämma sig och så kör vi.

Heja Mein och jgb för att ni orkar driva på den här frågan.

Två frågor:

1) Vad kan göras utan Björnström? (dvs vad kan vi göra utan att behöva vänta på att han hör av sig.)

2) Finns det någon lista på saker som måste genomföras innan flytten kan göras? Annars vore det bra att få det konkret, lämpligen av Björnström.

Jepp, Apple har en klausul i sitt avtal för iPhone-utvecklare om att man inte får utveckla konkurrerande program, och Spotify är ju en direkt konkurrent till iTunes. Så det skulle inte förvåna mig om Spotify inte får godkänt.

Musicradar har en recension med lite ljudexempel för den som vill höra mer.

Ursprungligen av NiklasHS:

Garageband är ju nästan som en trial-version.

Eh, näh.

Det är ju väldigt olika arbetssätt och väldigt mycker mer funktioner i Logic, så förutom effekterna och looparna de har gemensamt så är det inte särskilt mycket som är samma.

Zofo: i v8 så var Apple rätt generösa, det var mest pluggar och high-end-funktioner som skilde, så jag skulle gissa att Flextime är med i Express.

Ursprungligen av Katzenjammer:

64bit?

Förmodligen inte.

Ursprungligen av Daring Fireball:

A little birdie tells me that none of these apps are 64-bit compatible yet, and I suspect they’re all still using Carbon. I can’t find any mention of 64-bit compatibility on the Final Cut Studio tech specs page.

(Jag antar att om Final Cut inte är 64-bit så är Logic antagligen inte det heller. Och hade det varit 64-bit gissar jag att de skrivit om det som en nyhet.)

Citat:

Kanske snygga till första posten/rubriken? Eftersom det ligger som nyhet på första sidan.

Jepp, åtminstone ändra namn till "Logic 9"?

Väntar fortfarande på att Björnström skall svara på några frågor han fick?

Apple behöver en musiker som kan översätta texterna på hemsidan.

Fast å andra sidan är det ju rätt kul med ord som "effektinsticksfiler", "förstärkarhuvuden", "högtalarskåp" och meningar som "Nu är delning av taktslag och elastisk ljudredigering tillgängliga tillsammans, så att du aldrig behöver bryta flödet för att vänta på att något ska återges.", "Producera nästan alla tänkbara ljud med fler än 80 effektinsticksfiler i studiokvalitet, inklusive klassiska och moderna kompressorer, fördröjningar, ekon och mer.", "Andra förbättringar omfattar omkoppling av reglage". (Dessutom är det inströsslat diverse engelska ord, så jag förstår inte riktigt varför de ersatt massa annat.)

Men å andra sidan kan de glädja sig åt att vara enda träffen på Google på "förstärkarhuvud".

Kolla med Apple.

Men det är nog bättre att hålla sig till den här tråden:
http://www.99.se/musiknyheter/267848-logic.html

Det är en av funktionerna som finns i Live också.

Men jag gissar att Propellerheads kommer fixa en bättre import ganska omgående, jag har hört andra som klagat på det och det känns som en relativt lätt sak att fixa.

Jag tycker det är rätt mycket nytt faktiskt:

FlexTime, nya tempofunktioner, inbyggt trumersättare, looper, osv. Det känns som de tittat ganska mycket på Ableton Live. (jag räknar runt en 9-10 saker bland nyheterna som känns rätt bekanta...)

Men Logic är ju ett moget program med väldigt mycket funktionalitet redan, så jag är inte särskilt förvånad över att Apple väljer att satsa på bättre arbetsflöde och smidigare gränssnitt.

("made for musicians" måste för övrigt vara den nya klyschan för musikprogram.)

Jag har både Eos och Easyverb. De är rätt olika. Kort sammanfattning:

Easyverb:
+ Fler algoritmer
+ Mer realistiska reverb
+ Ambiensalgoritmen är användbar
= Okej plåt, men inte fantastisk
- Mer processorkrävande
- Färre valmöjligheter för varje reverb (nu är dock inte Eos någon ultrakomplex reverb heller)

Eos:
+ Snygg reverb, får en att vilja göra ambient
+ Modulerade svansar
+ Går att skruva på mer än man tror vid första anblicken
= Okej plåt, men inte fantastisk
- Smalare användningsområde

(När det gäller plåtarna så jämför jag med vad jag hört från Plate 140 och impulser från diverse Lexicon- och TC-maskiner, och där tycker jag inte riktigt att någondera når riktigt hela vägen. Tillräckligt bra för att göra musik med dock, utan problem.)

Eos ger mig 1980-talsvibbar, det är en plugg man tar till när man vill ha en hörbar reverb, gärna stora hallar. Easyverb är bättre på riktig reverb, tex när man behöver ett rum eller så. Nu har du iofs demon på Easyverb, men orkar jag ska jag göra lite demoljud på den som komplement på de jag gjorde för Eos.

Sen finns också Breverb i en $5-variant, kan kanske vara värt att titta på?

Ursprungligen av sisältää:

Bra fråga. Vad är det man vill veta, egentligen? Jag känner mig som en fullkomlig nybörjare om jag säger "lite olika inställningar på allt möjligt" så det går ju inte. Egentligen är jag nog mest intresserad av att höra det på sång. Lite lätt och snyggt på leadsång och lite blaffigare på popkörsång.

Jag satte ihop ett par blandade exempel:

808
Gitarr
Speldosa
Stråkar

Jag har tagit i ganska rejält med mängden reverb, det går att använda Eos betydligt subtilare. Alla exempel är med Eos som insert direkt på spåret och inget efter i kedjan.

Jag hade inget lämpligt sångspår att använda, ska se om jag kan leta upp något. Lätt och snyggt tycker jag dock det fixar, däremot är det inte lika tjockt som en del andra reverb.

Ursprungligen av enapa:

Nån halvton hit å dit går utmärkt i daw å pithca, bara å stretcha om de blir otight, lägg o arbetade spåret över så ser du ju om ord drar sej.. bara klippa flytta å dra lite...

Precis vad jag tänkte att man kunde göra.

Ursprungligen av jgb:

fm: Det är att tuna om fröken Compute till moll som gäller, så på vissa utvalda delar i fraserna så vill jag sänka en halvton utan att det märks alltför mycket på själva rösten.

Jag som hade hoppats på att du skulle börja låta som Cher!

...och det finns väl pitchkorrigering i ett par andra DAW:s också. Är det pitchkorrigering (dvs Autotune &co) eller pitchshift du vill åt? Med lite pill går det iofs att få det senare att fungera som det tidigare, men det rekommenderar jag bara om det är få förändringar.