Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Charles Xavier
  • Registrerad 2002-09-22
  • Senast aktiv 2015-05-01
  • Antal inlägg 617

Foruminlägg

De senaste inläggen Charles Xavier har skrivit i forumet.

Jag tror också att App Makers drabbas, även om det inte är huvudfokuset eftersom dom inte är lika stora som Adobes Flash-App-Maker eller vad den nu heter.

Förbudet har inte så mycket att göra med om programmen uppfyller dagens krav tror jag, utan vad som händer i framtiden - säg att någon av dessa "app-makers" står för en stor andel av programmen som utvecklas och distribueras på Appstore, exempelvis Adobes Flash till Applikations-miljö.

När då Apple inför ny funktionalitet i nästa version av iPhone/iPad OS så vill dom att utvecklare skall få tillgång till dom direkt - nu är dom beroende av att Adobe i detta exempel genomför detta för att funktionaliteten får genomslag. Och just Adobe, som har pekats ut specifikt av Apple, har en historik som talar emot att dom är snabba på att förbättra sina produkter.

Därmed frånhänder sig Apple kontrollen över när och hur snabbt ny funktionalitet kommer ut på marknaden, vilket är en konkurrensnackdel jämfört med konkurrenter av olika slag.

Man får inte heller glömma bort att Adobe, som den nya reglen har udden riktad mot, säkerligen är medveten om det "vapen" som sådana verktyg innebär, och att dom vill utnyttja det på olika sätt (som dom gjorde under Apples "down-period" för Photoshop mfl. program.

Många utvecklare är upprörda, och med all rätt, men ser det ofta ur ett snävt personligt perspektiv, men för dom som fortsätter använda X-Code så gör det iPhone/iPad mer långsiktig som plattform.

Android, och säkerligen Microsofts Mobila operativsystem, kommer att tillåta denna typ av appgenerering - jag tror inte det är en långsiktigt bra strategi för dessa plattformar, vilket kommer att visa sig om några år...

/Charles X

Via multimediaprogrammet plex skall det gå att, via en plugin, styra fjärrstyrda lampor av bl.a. fabrikatet Nexa. Det krävs dock en USB enhet som heter Tellstick. Det borde då kunna gå att styra plex med en iPhone applikation som stöder Plex... tror jag

Jenny - går det med andra ord att gå från FMII till FM4? Den äldsta versionen jag har är FM6, och den fungerar som du säger utmärkt även under OSX 10.6.

/MIkael

Hmmm. Inga enkla vägar verkar det som, men frågan är om det (som det står i länk två ovan) enklaste för dig är att skaffa en modern version av Filemaker (FM 7 eller uppåt), exportera ut informationen från dina gamla register till textfiler (CSV), bygga upp en enkel struktur utan för mycket layoutfix och sedan importera informationen.

/Mikael

Du vill alltså konvertera en FM2 fil till FM4 format? Var befinner sig FM2 filen just nu, på en mac eller PC? Och varför till FM4 - är det en mellanlandning till modernare versioner av Filemaker?

/Mikael

Hej - det stämmer :-).

Jag har en filemaker fil som Filemakers recovery-funktion rapporterar som dålig, och rekommenderar mig att gå antingen bygga om från scratch eller gå tillbaka till senaste fungerande. Detta innebär väldigt mycket arbete då den har varit stadd i ständig utveckling - finns det något verktyg som gör mer än FM Recovery, och som reparerar min fil?

/Mikael

Senast redigerat 2010-03-20 14:51
Ursprungligen av peterwatz:

Tja - kolla in min artikel på
FileMaker Pro 11 | Filemakerkonsulterna

Mycket småfix och modernt...

Bra genomgång - jag hade missat några saker som du tog upp. Ser fram emot att köra den på allvar.

/CX

*bump*

Jag har en lösning som skall fungera både för letter och för A4.
En av utskrifterna spänner över flera sidor, dvs layouten flera sidor.

Då A4 och Letter är olika höga, blev lösningen en layout för A4 och en layout för Letter - innehållet per sida är identiskt mellan dom.

Letter har jag inte kunnat testa, men A4 har alltid fungerat bra. Häromdagen fick jag en felrapport från en amerikansk användare - när han skriver ut så hamnar en del av sidan 2 i den nedre delen av sidan 1. Slutsatsen jag drog var att hans sidhöjd skiljer sig från min.

Jag har pillat med detta lite grand, och ser nu att för min skrivare (Laserjet 1200) så är Letter definerat på ett visst sätt beroende på vilka döda ytor som finns för just den modellen. Slutsatsen jag drar är att detta kan variera från skrivare till skrivare, dvs det borde inte kunna gå att ställa in en fler-sides layout så att det passar alla skrivare.

En lösning på detta är att lägga varje sida på en layout, och att skriva ut varje layout för sig.

Någon som har erfarenhet av detta - går det verkligen inte att göra en fler-sides layout som går att skriva ut på vilken skrivare som helst?

mvh /Mikael

Well. Efter diverse statistiska analyser och avancerade beräkningar gissar jag på 8444,44. Avrunda det till 8444 medlemmar så slipper jag fundera på hur 0.44 medlemmar skulle se.

/Mikael

Vill man distribuera ett sådant program (sälja, dela med sig) så fungerar nog Filemaker Advanced bättre än Bento eftersom en fristående applikation kan skapas för både Windows och Macen.

/Mikael

Jag har planer på att sälja en runtime lösning som jag hoppas kommer att sälja skapligt, säg 500-1000 licenser. Planern är att den sakll säljas i en begränsad demo-version, som användaren kan aktivera efter att ha betalt.

Kan någon av er rekommendera ett företag som kan hantera betalningsprocessen och aktiveringsprocessen på ett sätt som går att integerera i Filemaker?

Något i den här stilen:
1. Ladda ned applikationen i demo-läge.
2. Klicka på knapp i applikationen som tar dig till betalningssida..
3. Betala för att sedan automatiskt aktivera demo-versionen.

Det är viktigt att det är så automatiserat som möjligt så att jag slipper ha med det hela att göra.

Där finns företag som Kagi och naturligtvis PayPal, men ingen av dom erbjuder vad jag kan se en komplett lösning.

Någon som har tips?

/Mikael

Visste inte att jag var *så* gammal. Veteran minsann

Kul att 99.se inte stannar upp utan fortsätter att utvecklas!

Fast det är väl för export av poster? Exportera *fältinnehåll* tillåter inte den kontrollen.

Har problem med detta också - jag exporterar ut en egensnickrad XML fil som Excel (Windows) sväljer utan vidare, men SCalc i OpenOffice fixar inte UTF16 och klarar inte av att öppna filen utan vidare.

/CX