Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Charles Xavier
  • Registrerad 2002-09-22
  • Senast aktiv 2015-05-01
  • Antal inlägg 617

Foruminlägg

De senaste inläggen Charles Xavier har skrivit i forumet.

Jag har byggt två runtime-lösningar för ett rollspelssystem som jag fortfarande säljer några stycken i månaden av. Sedan har mitt företags elektronikdatabas samt produktstukturer byggts runt Filemaker. Första versionen började någon gång när Filemaker 6 var ungt...

Intressant handledning i hur en Filemaker runtime kan submittas till Apple Application Store. Någon som provat?

Submitting an FM Runtime to the Apple Mac App Store - Blogs - Filemaker Pro Forum

Här finns en handledning för hur man förpackar en Runtime så att den ser ut som en applikation för macen:
http://campsoftware.com/2010/11/filemaker-runtime-packages-and-installer/

I bägge fallen så används samma "trick", dvs att först skapa ett ramverk med hjälp av Applescripteditorn.

Jag har tagit fram tre olika "Filemaker runtime" lösningar som jag säljer. Under årens lopp har dom utvecklats, och med jämna mellanrum har jag släppt uppgraderingar - dessa uppgraderingar har inneburit rätt långa beskrivningar till användarna där det beskrivs steg för steg hur dom skall uppgradera den gamla informationen till den nya databasen.

Nu har jag börjat fundera på hur detta skall kunna förbättras - helst hade jag sett en sådan här lösning:

1. Användaren får reda på att en uppgradering är tillgänglig.
2. Användaren trycker på "uppgradera-knappen"
3. Applikationen uppgraderas i bakgrunden.
4. Klart.

Är det någon som har egen erfarenhet av denna situationen eller har tips om "best practice"?

Till exempel har jag försökt hitta information om hur applikationen som driver databasfilen i en lösning fungerar - är det en komplett applikation eller är den skräddarsydd för en given databaslösning? Skulle man till exempel kunna byta namn på databasfilen "applikation.USR" till "applikation old.USR", lägga in den nya databasfilen som sedan kollar om "applikation old.USR" finns och isåfall importerar data och sedan utgå från att "applikation.app" fortfarande fungerar?

Mikael

Hmmm.. Min erfarenhet är att det inte går.

En lösning skulle kunna vara att så fort någon aktiverar ett fönster som inte användaren skall få access till så aktiveras ett skript som döljer fönstret och skickar användaren tillbaka till huvudfönstret.

Mikael

Innan jag köpte min HD-kamera (Sony HDR-CX105) så såg mitt flöde ut så här:

1. Importera från DV-kameran med "Live Capture Plus"
2. Varje kassett lagrades i en egen katalog som rådata.
3. Filerna namngavs med datum och tidpunkt.
Vill minnas att det gick att göra i CatDV, men det var ett tag sedan jag gjorde det
4. Med hjälp av CatDV 7 kunde jag överblicka materialet.

Jag erkänner villigt att jag inte är bra på detta, och jag gissar att jag bara skrapat på ytan vad gäller CatDV och kopplingen till FCE.

Men mitt problem är nu hur jag skall importera material från den nya kameran.

Med hjälp av Log & Transfer får jag in materialet, men det landar då som en Bin i ett projekt - jag hade gärna sett en smidigare lösning där jag överför materialet direkt till en plats på datorn; som det är nu behöver jag leta reda på filerna och sedan flytta dom till min "media-katalog".

Ett annat problem verkar vara att jag inte får tidstämplat när filmen togs - det enda datumet verkar vara skapelsedatument.

Hur organiserar ni era mediaklipp? Vilka verktyg använder ni? Vilka format lagrar ni i (FCE importer till ett Apple-format som jag inte hittar namnet på just nu)?

Och bara för att vara tydlig - jag är förvirrad på en högre nivå när det gäller detta. Jag behärskar FCE hjälpligt (men avser att bli bättre på det), men strukturering och import har jag inte riktigt kommit på hur man skall göra…

Med vänliga hälsningar
Mikael Hegardt

Chronosync fungerar utmärkt för mig - är en klient som installeras på varje dator. Finns ett tillägg som vill jag minnas kan trigga en backup från en server, ChronoAgent tror jag den heter, men har inte använt den själv.

Mikael

Mitt företag (Svep Design Center) utvecklar för iPhone, så vi har erfarenhet av utveckling. Din beskrivning låter enkel, och utifrån den så är den kanske i överkant, men problemet som vi ställs inför som motpart till dig sammanfattas väldigt mycket väl av denna teckning (som vi har upphängd på kontoret): http://korta.nu/qjib6

Det ser enkelt ut, men du aktiverar en hel del människor för detta innan det är klart. En väldigt snabb uppskattning hade sett ut så härom du vänt dig till oss:

Första utvecklingsmöte med kunden (telefon eller ansikte mot ansikte): 1-2h
Första interaktionsprototyp (för granskning av kund): 2-4h
Utveckling, testning: 2-6h
Feedback från kunden på första förslaget: 1h
Uppdateringar efter feedback från kunden: 1-2h
Sluttestning, dokumentation (sammanställning av källkod etc), leverans: 1h

Detta förutsätter en kravspec från dig som är detaljerad. Som du ser kan det lätt komma upp i några timmar. Precis som vi så förväntar sig din motpart att dom får täckning för sina kostnader - jag tycker som sagt att det kan upplevas vara i överkant, men inte orimligt, med deras uppskattning.

Du är välkommen att diskutera det med oss - jag kan få loss en duktig utvecklare för detta under nästa vecka.

Skicka mig PM om du är intresserad.

Mikael

Hej - jag använder QFolio, finns för både iPhone och iPad.

Samma här, ser fram emot det - ett tecken att jag måste börja komma tillbaka till forumet och inte bara använda RSS.

Hmmm. Jag har inte pysslat med webpublicering speciellt mycket, och definitivt inte med script-triggers. Försökte googla det, men lyckades inte hitta något. Någon annan som vet?

Jag har inte provat manuslösare för ett fält när ett manus är pausat, men som du beskriver det skall det fungera från vad jag kan se. Ev kan du pröva "OnObjectExit" istället, så att du alltid fångar att användaren fortsätter efter att du valt något. Ev kan OnObjectChange inte fånga att användare väljer det existerande värdet.

Första frågan är varför du pausar manuset? Första manuset tar dig till fältet, och avslutas sedan. Är det inte bättre att manusutlösaren sedan tar vid och fortsätter efter att värdet är valt?

/Charles X

Har du kollat på appstore om det finns serie-läsar-appar som fixar det du behöver?

Well, i regel så skall iPhoneutvecklare kunna hantera iPad; dock har inte alla tillgång till en i Sverige vilket försvårar. Dock har vi lyckats släppa en applikation för iPad utan att testa den på en iPad

Ang. vem som är bra... Det är naturligtvis 10000-kronors frågan på vilken jag inte har ett bra svar.

Titta på tidigare erfarenheter, se om företaget har släppt egna appar och hur dom verkar, titta på hur länge firman funnits, prata med dom på telefon eller om möjligt på riktigt, kolla med flera utvecklare för att se om dom har samstämmiga uppfattningar om problemet. En välskriven kravspec/problembeskrivning är viktig, men allt får inte att beskriva i ett dokument.

/Mikael

Kolla på iFun.se, där finns flera svenska utvecklare listade (inklusive mitt företag).

mvh /Mikael

Ursprungligen av Robo-X:

Det var precis det jag menade.

//Rob

Hehe. Du har rätt - och med bra mycket mindre antal ord dessutom

/CX