Charles Xavier
  • Registrerad 2002-09-22
  • Senast aktiv 2015-05-01
  • Antal inlägg 617

Foruminlägg

De senaste inläggen Charles Xavier har skrivit i forumet.

Finns det något sätt att flytta FCE-projekt in i Final Cut Pro X?

/Mikael

Helt införstådd med att man inte skall kopiera den - men som LaHe säger så är detta något som TimeMachine orsakar; på något sätt markerar den databasen som låst på fil-systemsnivå.

Mikael

Detta förbryllade mig i en timme eller två, men fick en uppenbar förklaring.

Plötsligt, när jag jobbade med en databas så började den avslutas utan förklaring. Efter att ha följt skeendet flera gånger i debug-mode misstänkte jag att databasen var korrupt. Körde kollen, inget problem.
Nästa tanke var att något gått fel i konverteringen från FM11 till FM12, och där googlade jag runt rätt länge.

Till slut slog det mig vad problemet var: Timemachine hade gått igång med bakgrundskopiering.
Mig veterligen har det inte varit ett problem med FM11, men FM12 klarar inte av att Timemachine arbetar i bakgrunden.

Symptomen är att den avslutas utan synbar anledning. Hoppas detta besparar någon timme eller så för någon av er andra...

/Mikael

Är det ett krav att du har två kopior av databasen? Jag har inte gjort det, men visst kan man skapa en relation till Fakturor::Kunder från Offerter och göra dig av med en av tabellerna?

Aha - dynamiska guider hette det! Skammens rodnad syns på mina kinder, borde ha letat nogrannare...

/Mikael

Jag tycker mig ha hittat en skillnad mellan FMA12 på Windows och på Macen; i Windowsversionen får jag tillgång till linjer som visar hur objektet jag arbetar med relaterar sig till runt-omkring-liggande objekt, påminnande om liknande funktioner i Pages och Numbers. Inte vad jag kan se i alla fall - är det en inställningsfråga tro som jag inte lyckats hitta tro?

/Mikael

Ursprungligen av Rolf Clausen:

Du kan t.ex. använda funktionerna GetLayoutObjectAttribute ( "objekt";"width" ) respektive GetLayoutObjectAttribute ( "objekt";"height" ) för att ta reda på storleken på ett objekt. Objektet måste ha ett namn, i funktionerna heter det "objekt". Sen kan du justera fönstrets storlek så att objektet ryms.

Aha! Självklart är det så man skall gå till väga. Tack Rolf!

Mikael

Jepp, helt rätt - det är en lösning. Eller så sätts dom i globala variabler ($$windowX etc). Fast jag hade föredragit att inte behöva fiffla med storlekarna på det viset…

Mikael

Jag vill använda ett script för att presentera dialoger, dvs fönster som ligger i förgrunden. Med FM12 så infördes möjligheten till "modala dialoger" som ligger framför andra fönster tills det stängs.

Som inparameter har jag namnet på en layout. Dialogrutorna kommer att vara av olika storlek beroende på mängden fält i dialogen. Finns det ett bra sätt att anpassa fönstrets storlek så att det matchar dialogrutans? Rutan kan till exempel vara definerad av ett grafiskt objekt som en fyrkant som ligger i bakgrunden.

Jag måste ha missat det uppenbara, men inget av scriptstegen för fönster-hantering verkar kunna göra följande:

1. Skapa ett nytt fönster som en "modal" dialog.
2. Gå till rätt layout.
3. Justera storleken på fönstret.

Det är alltså punkt tre som jag kör fast på. En möjlighet är att använda fönstrets storlek som inparameter till scriptet och i punkt 3 ställa storleken med en "resize". Men om scriptet kallas från flera olika ställen och jag för mig att ändra i dialogrutans layout så måste jag ställa om storleksparametern från alla de ställen jag kallar på scriptet.

Så frågan är: har jag missat något eller går det att anpassa fönstrets storlek efter ett grafiskt object? Hittils har jag inte lyckats...

Mikael

Jag skulle grna se en bttre utvecklingsmilj fr scriptning, stegning av script samt deklarationer av variabler.
Och bttre layoutmjligheter naturligtvis. Nr jag nd nskar s vill jag grna se ett frbttrat runtimestd, med inbyggt std fr att uppdatera runtime-lsningar p ett bra stt, med mjlighet att skapa Windows/Mac version frn bgge OS, en snyggare frpackning av Runtime-lsningen fr bde Mac och Windows, std fr Apples App-store etc.

Senast redigerat 2012-03-21 00:10
Ursprungligen av the örjan:

JAAAA!
Verkligen skickligt Xavier! Första försöket!
(Jag önskar jag hade ett pris...)

Hehe - Spectravideo 318 var min första dator och formade mig till den jag är idag. Eller nåt
Den blev sig dock inte riktigt lik efter att jag med hjälp av något luddiga beskrivningar försökte uppgradera RAMet till 32kB istf 16kB (om jag kommer ihåg rätt) med pappas 100MW lödkolv... (BTW så arbetar jag med elektronikutveckling idag).

Suck... det var tider det... (drömmer sig bort till en tid när datorer var nördigt och spännande)...

/Mikael
D

Ursprungligen av the örjan:

Ja det må jag säga. Nu har det verkligen rensats i forumen! Jag kunde inte hitta något forum som passade för mitt inlägg annat än detta!
Och inte ens det passar...

Jag letar efter en persondator runt 1986.
Alltså inte att köpa, utan vad den hette. En kompis till mej hade en. Det var inte någon av de vanliga.
Commodore 64. Sinclair ZX Spectrum. Atari.
Nä. Det var något annat. Har för mej att den hade "sprites" som C64 hade men är väldigt osäker.

Spectravideo 318?

Ursprungligen av peterwatz:

Ser ut som att du har lagt ner en timme eller två på utseendet
Vissa säger att man inte kan göra snygga layouter i FileMaker. Vi har just sett att det går!
Kul!

Tackar! Fast resan hit har varit lång och krokig - tittar jag tillbaka på den första reinkarnationen av detta program mer än sex år sedan så var det en riktigt ful (tycker jag nu i efterhand) layout jag tog fram. Men jag måste säga att jag är nöjd nu :-).

/Mikael

Ursprungligen av Capeman:

Cthulhu månne...?

Jag gjorde något enkelt sådant för flera år sedan, men tror inte det finns kvar; mina huvudlösningar som jag plöjt ned alldeles för mycket tid till är för HarnMaster från Columbia Games. På sistone en generisk kampanj-hanterare för fantasyspel.