Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kfrid

kfrid

Medlem
  • Namn Karl Fridlund
  • Registrerad 2018-04-16
  • Senast aktiv 2019-03-27
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen kfrid har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2019-02-04 17:23

När kommer artikeln om vad ni vill se i Android 10?

  • Medlem
  • 2019-01-15 08:24
Ursprungligen av kenjon:

Jag håller inte med dej. I Apples fall så går de inte på att ha de häftigaste specen på hårdvaran. Det är iOS som är det bästa med iPhone!

Det är en bra poäng.
Men när så är fallet borde de satsa på att få in iOS i andra telefoner av andra tillverkare. Tänk dig iOS i Huawei eller Samsung t.ex.

  • Medlem
  • 2019-01-15 08:21
Ursprungligen av Mackan1984:

Det beror väl helt på vad för grej de gör utav den.
Det är ju inte Apple som skryter om den just nu?
Nokia kommer väl med en lur med 5 kameror och ingen tror väl att den tar bättre bilder än P20 Pro eller ens pixel 3.

Helt riktigt, 5 kameror är extremt överdrivet.

Min poäng var snarare än att antalet kameror spelar roll, att Apple inte längre ligger i framkant av att komma ut med nya funktioner et.c. Det var liksom det som de tidigare var bäst på och gjorde att det blev framgångsrik med Iphone.

  • Medlem
  • 2019-01-15 08:15
Ursprungligen av PaO:

Håller med dig om det
Många som klagar på Samsung gällande detta
Min S7 som är nästan 3 år gammal nu har säkerhetsuppdatering från 1 december 2018 och kör Oreo. Om någon har en 3T som kom 2016 vilken nivå ligger den på? Skulle vara intressant att veta

Har själv ingen 3T men vad jag kan läsa mig till är det Oreo på den. Se https://en.m.wikipedia.org/wiki/OxygenOS

Dock verkar det som att det ska komma en uppdatering till Pie under början av detta år. Om det stämmer återstår att se.

  • Medlem
  • 2019-01-14 23:02
Ursprungligen av Redaktionen:

Laddningsstationen Airpower är inte död, och kan börja säljas redan i februari enligt två källor från Apples leverantörskedja.

Läs hela artikeln här

De tänker släppa en produkt 1,5 år efter att den presenterades. Så då måste de ju vara något väldigt speciellt som är extremt svårt att framställa. Men det är ju bara en sketen laddare som kommer ladda långsammare än traditionella laddare.

Sedan på detta tror ni att den kommer landa på 2000 kr eller mer, det är bara absurt. Lägg pengarna på något vettigt istället!

  • Medlem
  • 2019-01-14 22:55
Ursprungligen av Redaktionen:

USA har redan satt stopp för Huawei i landet, Norge överväger att göra det när det gäller att bygga ut 5G-teknik och tydligen funderar också Sverige i samma banor.

Läs hela artikeln här

Detta är väl kanske det enda som kan hindra Huawei från att bli världens största telefontillverkare.

Det är märkligt hur de agerar. Dels med tanke på all annan elektronik från Kina, ska dessa förbjudas också?
Men också lär det med all sannolikhet avlyssnas från såväl Apple och Amazons produkter t.ex. Men oavsett hur mycket det skulle komma fram om dessa skulle aldrig USA eller något land i väst våga förbjuda dessa två märken.

  • Medlem
  • 2019-01-14 22:48
Ursprungligen av Redaktionen:

Nokia är ett av få företag vars telefoner kör rena Android-installationer utan att lägga på egna gränssnitt. Det var länge ett starkt säljargument, men är det fortfarande det?

Läs hela artikeln här

Viktigare än om det är en ren Android (vilket jag gillar skarpt på Oneplus) är naturligtvis uppdateringsfrekvensen och hur länge de skickar ut uppdateringarna.

I alla fall jag vill när jag väl köper en telefon hitta den ultimata telefonen och kunna ha den i åtminstone 3 år.

  • Medlem
  • 2019-01-14 22:41
Ursprungligen av Redaktionen:

Också i år ska Apple uppdatera sina Iphone-modeller. Enligt uppgifter fortsätter de med tre modeller varav en sägs få tre kameror på baksidan för att konkurrera med flaggskeppen på Android-sidan.

Läs hela artikeln här

Märks verkligen att Apple ligger en bra bit efter sina konkurrenter. De lanserar telefon med 3 kameror till deras klassiska höstevent, de är alltså 18 månader efter Huawei P20 Pro. Och de försöker göra en stor grej av det. Lagom till dessa har väl övriga konkurrenter en vikbar telefon.

Inte konstigt att de vinstvarnar och faller på börsen. Många verkar inte förstå, men tåget för iPhone har gått och ska Apple överleva får de se till att satsa på services-delen.

  • Medlem
  • 2018-10-30 21:43
Ursprungligen av ekloev:

Jag skulle säga att de inte fungerar riktigt lika bra som Oneplus system. Att svepa upp för att gå till hemskärmen eller svepa upp långsamt för att växla mellan aktiva appar fungerar ganska bra, om än inte riktigt lika smidigt som hos Oneplus, men gesterna för att backa eller gå framåt kan vara något besvärligt. Där sveper man in från sidorna på Mate 20 Pro, vilket kan vara något inkonsekvent, och växlar man mellan landskap och porträttläge blir det än mer bökigt. Jag använde ändå gesterna under testperioden, men hade jag köpt en Mate 20 Pro hade jag nog bytt till virtuella knappar för navigering faktiskt. Jämförelsevis har jag kört gesterna på Oneplus 6T, och på Oneplus 6 innan dess, helt utan problem.

Nej skärmen måste inte vara påslagen. När den är i låst läge visas en symbol för fingeravtryck där man ska placera fingret/tummen, och det gäller även Oneplus 6T.

Tack för svaret. Låter inte optimalt med att svepa från sidan för att backa, känns som det är risk att man triggar det när man ska öppna menyn i appar.

Det jag främst menade med att skärmen inte är påslagen är den är helt släckt, d.v.s. man använder inte always-on och har den helt släckt. Fungerar fingeravtrycksläsaren då?

  • Medlem
  • 2018-10-30 19:26

Hur fungerar gesterna i jämförelse med Oneplus system för gester? Vad är fördelarna/nackdelarna mellan de två?

Måste skärmen vara påslagen för att fingeravtrycksläsaren ska fungera?

  • Medlem
  • 2018-10-19 20:58
Ursprungligen av ekloev:

Det har faktiskt varit på agendan tidigare, att testa produkter över tid, och jag håller med om att det är intressant att göra. Problemet är att vi inte får behålla testexemplar av alla telefonmärken över längre tid, så sådana tester skulle inte kunna inkludera samtliga märken. Men det kanske vore intressant med en lista över de märken vi får behålla?

Men ytterligare en faktor som gör ett sådant test suboptimalt är att vi inte har använt alla dessa telefoner som dagliga brukstelefoner under tiden som går, och det slitage och de prestandaförsämringar som sker med dagligt slitage skulle då inte spela in i vårt test. Så ett sådant test som fokuserar på prestanda skulle inte bli en realistisk reflektion över hur telefonerna presterar över tid. Däremot skulle vi kunna testa hur användarupplevelsen påverkas när telefonerna får nya systemuppdateringar, det skulle ju spela in även om vi inte använt telefonerna dagligen.

Ett litet tips på hur ni löser det med att använda telefonerna som en vanlig användare. Nämligen att ni lånar ut de till några av era läsare under förutsättning att ni får tillbaka telefonerna, för att kunna göra dessa tester efter en tid.

Men det kanske är annat som står i vägen för att göra något sådant?

  • Medlem
  • 2018-10-17 19:11
Ursprungligen av jonasn:

Jag lägger detta i ett nytt inlägg i stället för att redigera mitt senaste.

Min åsikt är att det är bra att iOS är "låst" eller begränsat som jag brukar uttrycka mig. Jag vet ofta inte riktigt vad folk syftar på när de klagar på inlåsning. Är det App Store? Bra att de håller malware borta! Är det åtkomst till systemfiler? Bra för integritet och säkerhet! Vill jag exportera min data från Apple så kan jag göra det, jag känner mig inte inlåst.

På den andra sidan har vi "öppna" Android, som säkert är lite öppnare från fabrik, men efter att det har passerat telefontillverkare och operatörer så är det ungefär lika nedlåst som allt annat. Mitt favoritexempel är den Sony Xperia Z3+ jag hade förut där jag var tvungen att skapa ett PSN-konto för att kunna logga in i spotifyappen. Det skulle tydligen "förbättra min upplevelse", oklart hur. "Det är Sonys fel, inte Androids". Absolut är det så, men det gick heller inte att roota den telefonen, åtminstone inte när jag kollade då, och jag tycker inte jag ska behöva hacka saker för att kunna använda standardappar.

Alla plattformar har fördelar och nackdelar. För mig överväger fördelarna med Apples ekosystem de få nackdelar jag tycker finns. Men då lägger jag som sagt inget värde i att ändra tema och sånt.

Tycker du har rätt i mycket av det du skriver. Detta trots att jag är ett inbitet Android-fan. För mig passar Android mycket bättre, men förstår att för väldigt många är iOS bättre då det kan upplevas mer användarvänligt. All förståelse för det.

Det som däremot hindrar mig från att kunna använda iOS primärt är integration med andra prylar jag har. Främst med Chromecast, som Apple helst inte vill stödja. Även om en del appar själv byggt in stöd för Chromecast. Men även lösenordshanteraren i iOS som är bra men inte går att nyttja på andra enheter som inte använder iOS.

Några andra saker är att iOS tillåter inte mig att använda enbart mitt eget valda tangentbord (SwiftKey), utan växlar tillbaka till iOS inbyggda med jämna mellanrum. Detta sker framför allt när lösenord ska matas in. Notishanteringen i iOS är inte alls rolig heller. På Android kan man göra det mesta utan att öppna apparna, medan det på iOS t.o.m. kan ligga kvar en siffra på appikonen trots att jag klickat bort notiserna.

  • Medlem
  • 2018-10-16 08:41
Ursprungligen av ekloev:

Fast jag har testat Android-produkter under flera månader under det gångna året, säkert 3-4 månader har jag spenderat med Xperia XZ2, Oneplus 6, Samsung Galaxy Note 9 och säkert någon till jag glömmer bort. Och under den tiden lever jag med telefonen som ”min” privata telefon, det är så vi testar telefoner på redaktionen generellt, eftersom det som du säger är då man ser hur den faktiskt är i vardagen.

Vi ska definitivt göra en rejäl genomgång av Oneplus 6T, och vi kan göra jämförelser där det känns nödvändigt, men generellt sett försöker vi fokusera på produkten i sig i ett test utan att ägna allt för mycket utrymme till att jämföra med andra produkter.

Vi gör ju däremot specifika artiklar med jämförelser då och då, exempelvis artikeln där vi jämförde kamerorna hos Iphone XS med Google Pixel och Huawei P20 Pro, så en jämförande artikel med Oneplus 6T mot konkurrensen är absolut något vi kan göra framöver.

Ser verkligen framemot genomgången av Oneplus 6T

Jämförelser är intressanta att läsa, tycker jag, då det är just det man gör i valet av telefon. Att man jämför två eller flera modeller.

  • Medlem
  • 2018-10-15 22:15
Ursprungligen av ekloev:

Jag överger inte på något sätt mitt Android-perspektiv bara för att jag har bytt till Iphone privat, och det är inget som säger att det blir Iphone nästa gång för min del. Mina val av privata teknikinvesteringar baseras alltid på vilken produkt som löser mina nuvarande behov på bästa sätt, oavsett vilket märke som står bakom. Oneplus 6 lanserades kort efter jag lade min beställning på en Iphone X, hade den funnits tillgänglig innan dess hade mitt val mycket möjligt kunnat bli Oneplus 6 som jag tyckte väldigt mycket om.

Jag ska iväg på ett Huawei-event i morgon, och i slutet av månaden plockar vi in Oneplus 6T. Så det kommer inte bli en tillstymmelse till minskat fokus på Android vare sig från mig eller från resten av redaktionen, det kan jag lova

Kul att höra det! Då fortsätter jag hålla hoppet uppe
Bara lite synd att ingen av er som skriver artiklarna på 99 använder Android till vardags privat. Det är ju trots allt då man oftast ser dess fördelar.

Hade varit väldigt intressant att få höra en rejäl genomgång av Oneplus 6T och vad dess fördelar/nackdelar är. Både i jämförelse med övriga Androids och mot iPhone-modellerna.

Och att när det inte är en Apple-produkt som släpps ändå kunna skrivas lika mycket som ni gör vid Apple-eventen!

  • Medlem
  • 2018-10-15 20:20
Ursprungligen av Redaktionen:

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Läs hela artikeln här

Jag som hade hoppats att 99 mer skulle gå över till att prioritera Android, mer än ni gjort tidigare i och med ert namnbyte tidigare. Men när den person som tagit upp Android-perspektivet nu går över till iPhone verkar mitt hopp släckas.

Jag förstår mycket väl att man tycker att iPhone är bättre än Samsung, men det är att jämföra med Androids sämsta märke. Gör man jämförelse med förslagsvis Oneolus är det i mitt perspektiv oceaner av skillnad mellan Android och iOS.

Jag kan ärligt säga att även om iPhone XS hade varit i samma prisklass som Oneplus 6 så hade jag valt den senare, utan tvekan. Aldrig varit med om en så snabb och smidig telefon.

BTW gör Huawei och Xiaomi riktigt vettiga lurar, så de är värdiga alternativ också.