Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kfrid

kfrid

Medlem
  • Namn Karl Fridlund
  • Registrerad 2018-04-16
  • Senast aktiv 2019-03-27
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen kfrid har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2018-09-26 08:22
Ursprungligen av Mackan1984:

Problemet är att vi har lätt att marginalisera den grupp vi inte tillhör.
I grundinställningar slocknar skärmen efter några sekunder på iPhones låssärm om man inte swipar uppåt, ner i fickan igen om man bara vill se klocka eller notiser.
30 sekunder är minimum när du kommer till hemskärm.
Raise to Wake och tap to wake gör att man slipper knappar överhuvudtaget för att se notiser

Självklart tycker alla olika. Rätta mig om jag har fel, men jag har inte sett något kritik mot att Oneplus 6 gör på detta sätt.

Tap to wake är riktigt skönt också, använder det dagligen. Raise to wake är bara störande i min mening, därför att den jämt tänds när jag förflyttar telefonen från fickan till ett bord eller liknande. Så för egen del är den avstängd.

  • Medlem
  • 2018-09-26 07:40
Ursprungligen av Mackan1984:

Då måste du ju även släcka skärmen igen.
Jobbigare med ett knapptryck än en swipe.
Apple fick ju skit för detta med iPhone 6s när många väckte skärmen genom att trycka på hemknappen och den läste av tummen för snabbt när de bara ville se notiserna.
Det går inte tillfredsställa alla

Självklart går det inte att tillfredsställa alla. Men släcka skärmen måste du oavsett om den bara visar låsskärmen eller är inne i telefonen. Alternativt vänta ut att skärmen släcks automatiskt. Således är det bara en fråga om hur lång denna väntetid för när skärmen släcks, om den är olika mellan låsskärmen och hemskärmen.

Men jag är medveten om att alla inte håller med mig, i mitt fall vill jag in i telefonen 9 gånger av 10 när jag tänder skärmen på telefonen. Men för de personer som 9 ggr av 10 bara ska kolla notiser förstår jag att iPhones sätt är att föredra. Men tror att det är en väldigt marginell grupp dock.

  • Medlem
  • 2018-09-26 07:17
Ursprungligen av Mackan1984:

Jag tror iPhone XS kommer slå oneplus 6 i speed tests hos phonebuff dock om det är där du kollar ?
Den slog note 9 med 12 sekunder där ungefär.
iPhone X led av iOS 11 och är med iOS 12 mycket piggare att komma ihåg sina appar men oneplus är nog fortfarande vinnare av dom i ram-hantering oavsett.

Alltså det där med att behöva swipa uppåt är ju pga att endast ägaren ska kunna se eventuella notiser utan att behöva gå in i telefonen.
Se det så här; du får ett meddelande av din käresta som bara du vill se.
Glor din polare på telefonen är meddelande-notisen hemlig tills den detekterar ditt ansikte.
En swipe så är du inne i luren.

Notiserna finns ju där även när man är inne i telefonen. Så varför inte komma in när den detektat ansiktet, precis som OP6 gör! Är extremt irriterande att varje gång behöva swipa uppåt, blir ju x antal gånger per dag.

  • Medlem
  • 2018-09-25 22:52
Ursprungligen av PaO:

Samsung gjorde en miss med för lite RAM minne i S8 orna precis som Apple med X. OP6 är snabbare än Samsung helt klart men sedan är där skillnad på innehåll. Ännu större skillnad jämfört med IOS.

OP6 och iPhone XS orna är vad jag kallar livsstil lurar där XS orna dessutom är smycken.

Note serien och Note 9 är byggd för produktivitet i större utsträckning.

Om XS Max är en Ferrari så är Note 9 en lastbil som går nästan lika fort ?

XS max finns där knappt några speciella mjukvarufunktionerna som använder sig av den stora fina skärmen. Listan hos Note 9 på funktioner kan göras lång.

XS Max är naturligtvis en fantastisk lur och en riktig raket men i mina ögon lite tråkig, lite mer som ett smycke än ett arbetsverktyg ?

Det är väl ytterst få som använder telefonen som ett arbetsverktyg för att vara produktiv med i sitt arbete. Åtminstone i relation till hur många som använder det rent privat, som en lur för ens livstil som du kallar det.

Tragiskt nog väljer många där Samsungs S-serie. Men känns som en förändring är på gång där fler och fler väljer Oneplus/Huawei.

  • Medlem
  • 2018-09-25 21:54
Ursprungligen av swenzo:

Är det något som jag är dålig på så är det kompromisser.... Kanske just därför jag är beredd att betala premiumpris för en iPhone. Tycker mig ha sett Android lagg på moderna lurar med... Samsung galaxy s8 som laggar hemskt efter bara 6 månader. Något är ju helt fel på deras version av Android.

Samsung är ett dåligt exempel på hur Android-lurar presterar. Oneplus 6 däremot är extremt snabb och inget lagg alls. Har i tester varit snabbare än iPhone X p.g.a. att den klarar att ha allt i RAM-minnet och inte behöver ladda om apparna likt iPhone behöver göra.

Så att göra en jämförelse med Oneplus 6 är mer värdigt. Då tror jag ytterst få kommer välja iPhone, enbart de som prompt måste ha deras OS. Finns så många områden där iPhone ligger efter, t.ex. att man måste swipa för att komma in i telefonen trots att man låst upp via FaceID. Eller iOS urusla notishantering, inlåst i deras inbyggda tangentbord, webbläsare m.m. i vissa situationer.

  • Medlem
  • 2018-08-07 19:45
Ursprungligen av Redaktionen:

Om blott några dagar ska Samsung avtäcka nästa stora telefon bestyckad med S-penna. Vi kommer vara på plats och vill gärna veta vad ni är nyfikna på.

Läs hela artikeln här

Oavsett vad de presenterar kan jag aldrig tänka mig en Samsung. Skulle krävas så extremt mycket för att slå Oneplus 6.

  • Medlem
  • 2018-05-13 17:42

Verkligen intressant ämne.
Till en början tror jag det är nödvändigt att man tydliggör att man kommunicerar med en robot, det är väldigt vanligt när det gäller chatbots, som t.ex. bankerna har och som även vi har på mitt jobb. Däremot kommer det bedömas från fall till fall och jag tror inte att självkörande bilar kommer ha en skylt som säger att de körs av en robot, det vore extremt lustigt.

Men potentialen i sån här teknik är ju enorm. Tänk att slippa sitta i kö till tele/bredbands-operatörer och liknande för att istället bli hanterad av en ai-robot direkt. Bara för att ta ett exempel.

  • Medlem
  • 2018-04-24 08:49

Generellt sätt tycker jag det är väldigt lite innovation på telefonmarknaden nu för tiden.

Ta en titt på Iphone X, som många tycker ska vara så innovativ. Face ID är ansiktsigenkänning som funnits i Android-telefoner i flera år. Gest-styrningen har funnits i Android också ett bra tag, dock inte främst i OS:et utan i form av appar.

Detsamma gäller många Android-lurar som inte för fram mycket innovativt. Det Iphone dock ofta gör är att ta existerande funktioner och finjustera de på något sätt som gör att de blir uppskattade. Och de funktioner de tar in och satsar på blir ofta väldigt bra. Det blir dock på bekostnad av andra funktioner som borde ha förbättras sedan lång tid tillbaka. T.ex. är tangentbord och notiser såna funktioner som Apple ligger väldigt långt efter Android och inte verkar ha någon större ambition att förändra.

Det är istället på andra delar av teknikmarknaden som innovation nu sker. Som röstassistent, robotar och AI generellt. Även om dessa områden kan telefonerna få en del av.

Hade varit intressant att höra en diskussion om vilka företag/produkter som är mest innovativa och inte bara en jämförelse mellan telefoner och Android vs Ios.

  • Medlem
  • 2018-04-17 18:18
Ursprungligen av Json_81:

Det här synsättet är rätt tröttsamt.
Jag har inte slutat vara teknikintresserad för att jag lessnade på att flasha romar och ser noll behov av att fippla med ikoner, launchers osv och insåg att iphone och apples ekosystem passade mig bättre.
Enda jag saknar som en android hade låtit mig göra är att välja notissignaler på appar.

Ska tydliggöra en sak. Jag sa att iphone är bästa telefonen för de som ej är teknikintresserade. Ni verkade tolka det som att jag sa att iphone inte är till för teknikintresserade. Stor skillnad.

Jag menar att iphone generellt är mest användarvänlig och lättast att förstå, när man inte vill göra anpassningar efter sina egna behov. När man dock vill göra massa anpassningar efter sina egna preferenser finns det blir valmöjligheter på Android.

Med anpassningar menar jag heller inte att roota telefonen och installera något annat OS. Det har jag aldrig gjort på nån Android-lur och kommer aldrig göra, utan handlar om inställningar och appar som installeras.

Mitt senaste exempel är att jag använder mig av gester istället för de statiska mjukvaru-knappar för hem, bakåt och öppna appar-vyn. Sker med en app, och mig veterligen är det bara möjligt på en Android (för telefoner med statiska knappar)

  • Medlem
  • 2018-04-17 00:03

Jag brukar aldrig kommentera på 99, men kände mig tvungen efter denna krönika.
Jag tycker det lyser igenom vilken iphone-entusiast som författat detta. På många punkter är Android-tillverkarna mer innovativa, liksom Apple är det på andra punkter.
Apple har gjort massvis med bra innovationer på sina Iphones genom åren, och jag tycker i mångt och mycket de har bäst telefoner för gemene man (dock inte för teknikintresserade).
Förutom användarvänlighet, är det mjukvaran med icloud och liknande som gör Iphone bäst. Men för mig är det betydligt mer innovativt det Huawei gör i sin P20 Pro än vad Apple gör i Iphone X. Jag väntar bara tills nästa Iphone som har tre kameror på baksidan och då kommer det inte stå ett inlägg på 99 om att Apple kopierar Huawei. Liksom det i stort sätt aldrig står att Apple kopierat ansiktsigenkänning från Android-tillverkarna. Min nuvarande, 2 år gamla, Sony har ansiktsigenkänning, och det finns fler märken där detsamma gäller.

Så min uppmaning till er på 99, fall inte tillbaka i ert ursprung och höja upp Apple i skyarna och Android i botten. Det kommer ni tappa läsare på, inklusive mig. Jag gillar båda plattformarna och kommer att fortsätta använda både plattformarna, men där Android alltid kommer vara OS:et på min primära telefon.