Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ArtAudio

ArtAudio

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2011-07-23
  • Senast aktiv 2018-10-03
  • Antal inlägg 173

Foruminlägg

De senaste inläggen ArtAudio har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Demiurgen:

Yes!!!

Thunderbolt är det enda robusta protokollet med enorm bandbredd som vi vanliga dödliga har en chans att använda (alternativen är vidrigt dyra och komplexa fiber-lösningar).
Enda nackdelen är korta sladdar; protokollet klarar inte långa avstånd, men det får man leva med...man anpassar sig.
Inom pro-video så är Thunderbolt numera standard - SDI och Thunderbolt, thats it. Jo, man gör också burkar med USB3 för PC-folket, men dom är få inom denna industri. Snart har alla burkar en kontakt - USB-C - och i den skyfflas både Thunderbolt och USB3 - så AJA, Blackmagic, etc behöver inte tillverka olika burkar.

Är PC-folket så 'utanför' ?
Förvånar mig lite eftersom PC-maskiner hårdvaramässigt (processor & grafik) sedan en tid tillbaka är så mycket kraftfullare än Mac. Håller inte själv koll då jag lämnade video området för flera år sedan. Då var det självklart för mig att jobba Apples miljö. Jag får väl också infoga att jag blev lite förvånad, eller kanske inte, av att Intel nu flörtar med MS. Har två HP workstations som har TB, men har inte använt dessa portar eftersom det som jag läst manualen inte är plug-and-play på samma nivå som USB (portarna är inte TB3). Sedan undrar jag lite över nyttan med TB3 på WinPC när MS ändå bestämmer att datorn skall tvångsuppdateras och därmed sätter den ur spel i flera timmar.

Varför kan Apple inte bara köpa up Nokia? Withings prylar skulle definitivt må bra av att hanteras av någon med förstånd på både mjuk- och hårdvara. Apparna för vågen, termometern och 'fitness-armbandet' är ju bara så ..... (Jag har inte blodtrycksmätaren så den lämnar jag okommenterad)

Ursprungligen av Demiurgen:

"Dator-familjen har dock stor betydelse för Apples mest trogna användare..."
Nå, det är nog en betydligt större grupp människor som bryr sig :-D. Att Mac skulle vara en angelägenhet för bara "trogna användare" är ju absurt. Mac är en massprodukt som veritabelt översvämmar vår verkliga och virtuella värld (media, filmer, nätet). Det är snart svårt att få syn på en WinPC över huvud taget.
Plocka slumpmässigt ner 1000 bilder från nätet (västliga klotet) tagna senaste veckan - bilder med folk och deras laptops: vad har dom?

Jag har ingen statistik...men är inte Mac världens mest sålda dator till privatkonsumenter? Åtminstone en av planetens största datormärken? Eller är det verkligen bara något "trogna användare" köper och diggar?

(de flesta jag känner som har Mac är absolut inga nördar och "trogna användare" - det är gamlingar, barn, Svenssons, etc - folk som inte vet ett skvatt om Mac-historia, Jobs, Mac-vs-Win-kriget, etc)

Många köpte MacBook Pro pre-USB-c för köra Windows 10, eftersom den var bästa hårdvaran. Tror inte senaste modellen lockar lika mycket. Haveriet med att lämna skärmarna till andra har ju inte heller hjälpt.
När det gäller trogenhet så har väl Apple visat förmågan att släppa de trogna och gå vidare. Huruvida Apple kan återknyta till dem är väl en öppen fråga, eftersom positionering kring mobil och plattor genererar så pass mycket slantar. Jag gissar att Apple kommer att sälja många datorer även fortsatt, men inte till de trogna utan till de som inte vill att deras dator skall kidnappas av MicroSofts uppdateringar.

Dåligt med iTunes är om en har mer än en telefon och vill ha olika spellistor. Det har jag inte fått att funka. Kan ju vara användarfel. Att det inte går att ta bort en av Apples förmånslåtar från telefon utan att den raderas på dator är en annan dålig grej. Det kan ju vara att en känner nån som skulle vilja höra Justin eller Bono kvida, men jag vill slippa det i telefonen.

Ursprungligen av IngoX:

Ok, det syntes bara på låsskärmen, då tror jag jag förstår. Såg det ut ungefär så här?
Detta är inget fuffens från annonsören. Det är iOS egen funktion att den senast spelade musik eller videofilen "kidnappar" vilken app som är tillgänglig när man klickar på playknappen från ett headset. I detta fall var den aktuella länken senast spelade mediafil, antagligen öppen i en bakgrundsflik i en webläsare.

Precis. You nailed it!

Ursprungligen av andas:

Det är nog kopplat till batterikonceptet, men är det ett måste att det är off-the-grid? Man kan ju också ta el från bilen på dagen för att driva huset och sedan "tanka" bilen på natten när elen är billigare enligt deras koncept.

Min undran var grundad i att batteriet innebär en betydande merkostnad. Vill hellre ha en lösning som innebär koppling till stamnät. Men det är klart att om kraftbolagen, som nu, höjer nätavgifterna med 10%, så blir Teslas eremitalternativ plötsligen mer attraktivt.

Eftertanke: att köpa bil som batteribackup framstår inte precis som vettigt.

Ursprungligen av IngoX:

Jag förstår inte riktigt. När du trycker på hemknappen så ser du en länk, alltså bokstäverna utskrivna som en bild, inte att du ansluter till länken? Hemknappen visar vanligtvis hemskärmen, är det helt enkelt en bakgrundsbild?

Är det en företagstelefon med en centralt hanterad MDM-profil? Se om det finns något under Inställningar > Allmänt > Profiler och enhetshanrering

Domänen pliing.com är registrerat till Stockholmsbaserade företaget Adssets, ger det dig någon ledtråd? Man kan ju misstänka att ljudfilen hör till någon multimediaannons som publicerats på Sydsvenskan.

Det som visades var en bild som liknade ett "låtfönster" i iTunes. I överkant rullade länken konstant (från höger till vänster). Vid ännu ett tryck på hemknappen så kom upplåsningsfönstret upp (telefonen är låst med fyrsiffrig kod).
Telefonen är inte centralt hanterad utan användaren, VD, kan göra "vad den vill".
Jag har googlat på pliing.com och jag misstänker som du att det är något som kommit via Sydsvenskan, men varför de/annonsören joxat så länken är det första som går igång begriper jag inte. De kan förstås ha dåliga kodare eller att pliing har något hyss för sig. Det fanns google-resultat som enligt texten skulle ge tips om hur man blir av med pliing-com grejor, men de ledde till en sida på vilket det bara stod MDS Server med stora bokstäver. Suck.
Kan vara så att jag lyckats få bort det hela genom en omstart. Vi får se. Borde varit det första jag skulle ha försökt med, men jag är uppenbarligen inte perfekt.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Visa gärna en bild på hur det ser ut på hemskärmen.

Ja, jag provade att "fota" skrivbordet, men det gick inte alls utan att telefonen måste först "öppnas" (med kod).
Kom på att jag inte provat att starta om telefonen helt, så jag provade det. Verkar som att telefonen nu funkar normalt.

Telefonen är i övrigt som vilken iPhone som, bara att den går på ett företagsabbonemang. Inga låsningar/speciallösningar.

Väldigt udda grej, dock, det som hände. Telefonen funkade annars som den skulle, men mp3-filen gick igång varje gång vid tryck på hemknappen efter att den stängts med "strömknappen".

Närmaste jag stött på är (på min privata telefon) att artiklar som jag gått in på via FB har haft innehåll som "kidnappat" telefonen, vilket i vissa fall krävt full rekonstruktion från backup innan den blivit tillgänglig för annat än skräpsidan med en länk att klicka OK på.

Är det fortfarande en 'off the Grid' produkt, dvs kopplat till Teslas batterikoncept?

En av våra företagstelefoner (iPhone 6S) har vad som verkar vara en ljudfil som "spökar". Den dyker up när en trycker på hemknappen.
iOS 10.3.1 (14E304)
Det visas en länk
https://mds.pliing.com/sync/se/sydsvenskan/al...
Telefonen ger dock inte något ljud ifrån sig, medan länken om den läggs in i Safari på dator ger ifrån sig ljud under cirka 20 sekunder.
Jag har kollat om det finns någon ljud fil i iTunes som motsvarar, men hittar inget. Jag har provat att rensa historik och webbplatsdata utan effekt på filen.

Vad göra?

'Det går inte att byta' hade väl räckt? Om det bara finns ett alternativ (i detta fall Edge), så är väl byte uteslutet, eller?

Ursprungligen av Alix:

Efterföljaren blir alltså Hanar 9?

Om jag skulle spekulera, så Q10 ANT+ SE och på det sponsring av SHMR (Swedish House Maria Reunion). Mer osannolikt är Honor AI.

Ursprungligen av Jonatatatan:

Mm lite konstigt av dom att skriva så men samtidigt är sättet Huawei släpper och namnger sina mobiler rätt ologiskt.
De har P serien, de har Mate serien, de har honor serien och på det har de även "lite" modeller av ex p seriens modeller som är budgetmobiler. Inte lätt att veta vad som tillhör vilket segment.

Blir väl konstigt blott om en fäster sig vid äldre principer av typ "Äras den som äras bör", men Huawei har ju redan visat sig vitsigare än så med Honor 8 och sina sponsringsobjekt på temat Hipp som Happ, förlåt hip hop.

Ursprungligen av Demiurgen:

Helt rätt, uttryckte mig fel. Jag menar att det aldrig "varit någon stor grej" - det finns ingen PC med två fasta specialGPU'er som standard t.ex. (som i en MacPro-skortsten). Jag menar att Apple satsade på en grej som PC-sidan inte brytt sig om (i "grundutförande"). Bra för dom, ty det verkar vara en återvändsgränd.

Jo, jag vet att man kan fläska på med flera GPU, men jag har aldrig stött på någon under hela mitt liv som har en PC med dubbla GPU och även "gaming PC's" har bara ett grafikkort. Att det finns PC-burkar med två som kostar 50 000 kr och används av 0,01% av gamers är irrelevant. Jag pratar om marknaden och verkligheten som rör 90-97% av befolkningen.

Marknaden är inte bara ≤97%. I så fall skulle varken HP, Dell, Lenovo eller andra mindre kända märken tillverka datorer på det gamla temat "fyll mig". Det skulle inte heller ha funnits SLI och Nvidias Tesla-serie skulle inte heller sett dagens ljus. Att Apple sedan med tunnan satsade på ett rent 3% segment är en annan sak.

Ursprungligen av CekariYH:

Så här kanske och har man en modärn 2-4TB extern hårddisk som inte är bauta-stor så klämmer man fast den under handen.
Behöver man frakta den ofta utom hemmet så köper man en sån här, och har man fullstort tangentbord så klarar iaf jag att bära det med en hand tillsammas med väska och HDD.
https://www.macrumors.com/2014/05/20/mac-pro-...

Ja, med en ≤4TB HD går det. Men där är plats för en OS HD + 3x8TB i både Mac Pro och HP Z-620. Flyttas lätt utan väskor. Som det var skrivet, väska är NOGO för min del. Jag är rentav irriterad över att gamla Mac Pro är svår att bära utan handske. I HPs Z-serie finns maskiner som kan "packa" ännu mer, inklusive processorkraft som inte en soptunna kan kyla. Min HP Z-620 har mer ergonomiska handtag än Mac Pro (den gamla), men kan å andra sidan inte köra OSX utan en massa fipplande. Jag använder relativt ofta mina maskiner i studio- och mässmiljöer där allt annat (storbildskärmar, apparater som skall styras) är på plats. ‘Hemma’ har jag tre arbetsplatser som maskinerna flyttas mellan. En ren kontorsmiljö och två studios med storbildsskärmar. Det är väl antagligen så att Apple gjorde bedömningen att den typ av kund som jag representerar inte längre var intressant. Jag hoppas att de tänker om, innan MS har lärt sig hur de skall ordna så att skifte av bildskärmar under gång kan göras utan omstart.