Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ArtAudio

ArtAudio

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2011-07-23
  • Senast aktiv 2018-10-03
  • Antal inlägg 173

Foruminlägg

De senaste inläggen ArtAudio har skrivit i forumet.

Är det Spegling, dvs att appar som körs i telefonen eller på plattan kan visas på en Win10 PC, eller är det så att Android-appar kan köras på själva PCn?
Det finns redan möjlighet för app-tillverkare att "själva" fixa spegling via login/webgränsnitt. Den vägen löses skalningsproblemen via att webbsidan har ett gränssnitt som hanterar data och har "sin egen" grafik. Mobilen/plattan, som kör applikationen ifråga kan ha ett annat eller liknande. Jämför Xert för Garmin/Android och tillhörande webbsida. Om det är den senare typen av spegling, så är det ju en meh-nyhet.

Än så länge finns det för många Microsoft produkter för att de skall betecknas som irrelevanta. De jobbar ock på att bli än mer irrelevanta på området konsumentprodukter genom att Win10 kan ta över kommandot för att uppdatera maskinen precis när en skall använda den. Är en oregelbunden typ, så sitter du i hissen. Den tid det tar att uppdatera maskinen är även den oproportionerligt lång i förhållande till den processorkraft och fart på diskarna som dagens PC har. Det hjälper inte att ha fiber och snabbt trådlöst nät, uppdateringar kan ställa maskinen av banan i timmar.

Ursprungligen av Ida Blix:

Svenska priser finns nu i Apple Store-appen.

Instegsmodellen kostar 56 995 kronor. Var inga större bekymmer att få spendera mer. Klickade ihop ett monsterbygge för 150 000kr (18-kärnig processor, 128 GB minne, 4 TB SSD-lagring och AMD Vega 64).

Fick du Rabatt på monstret?

Ursprungligen av Ida Blix:

Jag hoppas så klart att det landar i "billiga" högtalare som ändå låter bra och passar in i hemmet.

Kanske köper IKEA och Sonos up B&o och relanserar Beolab 4000 (första varianten) som ju passar i ett platt paket.

Ursprungligen av keptang:

Grattis, inte här.

Ropade faktiskt hej för tidigt. En ikon kvar som inte läkte ....

Ursprungligen av ArtAudio:

Jag har flera ikoner som bara är mallen. Förutom Strava, 4iiii, Skanetrafiken och någon mer (minns inte och sitter vid iMac nu). Har inte haft liksom inte heller haft ork att gå vidare efter hård omstart.
För övrigt anser jag att Apple tappat greppet, i alla fall om mig som varit ‘trogen’ sedan 1984. För mycket uppdateringar som inte löser problem (gäller iPad och iPhone) och för mycket klister och iCloud-trams i MacBook Pro. Suck!

Senaste iOS uppdatering löste problemet, verkar det som

Ursprungligen av keptang:

iPad Air är det.
Har samma problem med en app-ikon (dock annan app) på min iPad Pro 9,7" med 11.1 (det är inte specifikt iOS 11 som är problemet, hade samma på iOS 10).
Orkar inte göra något åt det då hård omstart inte hjälpte.

Jag har flera ikoner som bara är mallen. Förutom Strava, 4iiii, Skanetrafiken och någon mer (minns inte och sitter vid iMac nu). Har inte haft liksom inte heller haft ork att gå vidare efter hård omstart.
För övrigt anser jag att Apple tappat greppet, i alla fall om mig som varit ‘trogen’ sedan 1984. För mycket uppdateringar som inte löser problem (gäller iPad och iPhone) och för mycket klister och iCloud-trams i MacBook Pro. Suck!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du skriver "iPad (2) 128 GB", men iPad 2 fanns inte med 128 GB, och den kan inte köra senaste iOS. Så vilken modell menar du? Kanske iPad Air 2?

Och angående lösningsförslag så kan jag nog bara tipsa om punkt 1 och 2 på den här listan:
https://www.99.se/forum/t/301416-felsoka-ipho...

Jag får väl som det ser ut gå vidare på kommande steg. Hård omstart är t ex gjord, däremot inte säkerhetskopia/ominstallation. Angående modell så hämtade jag info om det under ”About” Name i Settings. Model anges som A1475. iOS version 11.1.

Senast redigerat 2017-11-07 17:37

Efter senaste iOS uppdatering så kommer endast ikonmallen upp när appar laddas nere/uppdateras. Se bild.
Jag har provat att ta bort appen och ladda upp på nytt. Ingen förändring.
iPad (2) 128GB varav 100GB tillgängligt

Ursprungligen av Redaktionen:

USA:s president Donald Trump säger att Apples vd Tim Cook lovat att bygga tre fabriker i landet och att de kommer att vara "stora stora stora".

Läs hela artikeln här

Jag gissar på 3 ggr 4000 anställda, det räcker för att fylla provrörsglas till brädden. Trump kommer att trumpetare ut att det är en bra handel, en jättebra handel, en handel som aldrig blivit av om inte han vore han. Och nej, inte oväntat utan precis i linje med dagens pissande av revir och prat om vem som har en stor och vem som har en liten en. Suck.

Ursprungligen av Pazu:

Det är väl inte så konstigt, de är ju asdyra!

Här tänker jag att det är ett område som ffa gäller dagligvaruprodukter, det där med Priset Är Skillnaden.
MS har än så länge inte kunnat bryta sin tradition att dominera som varande mjukvaruproducent, medan andra stått för ekologin runt OS/programvara. Det har gett möjligheter för konsumenter/köpare att vara prismedvetna (egentligen att köpa billigt eller dyrt eller någonstans mitt emelllan). Lyckas de (MS) med sin nya allätarstrategi, som inkluderar Linux, så kommer deras Ytliga maskiner att börja sälja. Än så länge har de ingen riktig bas på telefonsidan. Där har Apple sitt ankare numera och kan sälja både gammalt och nytt. Det senare asdyrt, liksom Apples bärbara nyheter. Det är intjäningen som gör skillnaden.

Ursprungligen av memnon:

Huvudmålet är ju att att förbättra mig som cyklist men även kul om man kan logga lite annat typ gym, vandring ,joggning.
Vill ha möjlighet att ansluta ant+ sensorer kadens&fart det är väl inte möjligt med iPhone va?
Är inte så beroende av navigation då jag oftast vet var jag vill cykla ( kör kortare turer 50-75km) så att inte kunna rotera kartan är inget jag lidigt av.

Funderar fortfarande på klocka eller alternativt Edge 520 klocka inser jag blir lite av en kompromiss.

Wattmätare verkar vara rätt kostsamma är det värt att investera i även om man inte cyklar 300 mil under sommaren?

iPhone trivs bättre med BlueTooth än med ANT+. Det har dock funnits (finns?) bryggor som översätter mellan ANT+ och BT [googla t ex Wahoo RFLKT]. Pulsband för BT finns flera olika. Det finns hastighetsmätare och kadensmätare (i kombo) som kommunicerar via BT. Det finns effektmätare som kommunicerar med både ANT och BT, t ex PowerTap P1. Måste du verkligen ha ANT+?

Prisvärdhet för den som inte satsar "hårt" på att förbättra sin cykling är ju svårt att skatta. Hur som helst med en Edge 520 kommer du långt. Jag har själv använt min gamla Edge 500 när jag sprungit/gått långturer. Det kan rentav finnas armband för att ha den på handleden. En kompis hade ett sådant inför Kalmar IM för något år sedan. Wattmätare finns från ca 6000 SEK och uppåt. Avråder dock från Stages, även om priset är förhållandevis lågt. Den tål inte vatten, kan jag säga efter att ha gjort slut på en i regnväder.

Ursprungligen av gabriela:

Alltid dubbelt så mycket än vad man har!

Alltid dubbelt så mycket som Apple officiellt stöder, heter det väl?

Ursprungligen av memnon:

Har en liten fråga/fundering vad är den största fördelen med att ha en cykeldator kontra att använda sin iPhone med strava som jag gör?
Funderar även kring en träningsklocka typ polar V800 eller garmin fenix 5 känns som mer mångsidig än cykeldatorn?

bytte nyss pedaler från spd som jag hade på min landsvägshoj till spd-sl tycker skillnaden är stor blev av med mina ömmande knän tycker om det större anläggningsytan nån som har liknande erfarenheter?

Vill du använda cykeldatorn för att förbättra din förmåga att cykla eller för något annat? Om du vill löpträna är rimligen en träningsklocka alternativet. Om du vill cykla/navigera är, trots ‘rotationsproblemet’ i Strava, iPhone & en cykelapp bättre än klocka. Det finns fler cykelappar än Strava! Bäst verktyg för förbättrad cykling ger IMO Garmin Edge 1000 alternativt 520. Med Edge 1000 får du största displayen, med Edge 520 får du en mer ekonomisk lösning. Fördelen med bägge modellerna är att det finns IQappar som du kan installera. Några mest för att få en mer underhållande displaybild, andra är riktigt kraftfulla program som i abonnemangsform erbjuder verktyg för dig om du vill träna ‘databaserat’ med wattmätare. Bland dem kan nämnas Baron Biosystems Xert. Även om du inte idag har wattmätare, så ger de nämnda Edge GPS modellerna möjligheten att få ut ‘mer’ om/när du skaffar en sådan.

Ursprungligen av sextontio:

Microsoft bestämmer att den ska tvångsuppdateras om du använder Home-versionen av Windows 10. Det är ett rimligt beslut sett till att de flesta hemanvändare är så sjukt dåliga på att uppdatera, vilket riskerar att skapa små och stora problem. I Windows 10 Pro m.fl så kan man välja att antingen installera men inte uppdatera eller att helt enkelt varken installera eller uppdatera automatiskt, och jag tror faktiskt att de flesta företag kör dessa versioner. Särskilt företag som har skarpa produktioner.

OK, så när jag uppgraderade från Windows 8 Pro så gav MicrosSoft mig en Homer. Sjukt hyggligt.