Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Zimmerman

Zimmerman

Avstängd
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Ett upplyst geni - vida känd för sin bottenlösa ödmjukhet, gränslösa visdom och visionära kristallklara blick.
  • Registrerad 2008-06-22
  • Senast aktiv 2014-02-06
  • Antal inlägg 5342

Foruminlägg

De senaste inläggen Zimmerman har skrivit i forumet.

Telia stryper vid Max 20 mbit/s har jag nu läst. I verkligheten så kan man alltså ha 10-16 mbit/s med snabbaste mobilsurf hos Telia - alltså; 40 mbit/s utan LTE kan man glömma.

Ursprungligen av xms67:

I och med att Apple uppger DC-HSDPA på iPad 3 och iPhone 5 måste det ju fungera utan dongel om jag inte gör ett tankefel. Om nu näten tillåter det.

Är det NÅGON här som har DC-HSDPA på sin Android-lur eller iPad3? Kan man få det över huvud taget förutom som mobilt bredband (dongel)? Själv ligger jag på 4-5 mbit/s med min iPad3 - alltså "vanlig" 3G.

Jomen frågan var om Apple bryr sig om detta. Om dom anpassar kalendern i iOS efter något som bara används i ett litet land någonstans nära Nordpolen. Dom har säkert ett system dom använder i Azjerbajan också som inte Apple känner till.

Ursprungligen av jurassic579:

Nä men likväl så är det lika jobbigt att alltid behöva fråga om datum när en projektledare ringer och vill planera något. Dom lever efter veckonummer.

ISO 8601 har allt...utom veckonummer.

Ursprungligen av BlackSmp:

Du menar ISO 8601:)

Men...eländet veckonummer är väl något man bara harvar med i Sverige? I Cupertino vet dom nog inte vad det är.

Ursprungligen av mattiL:

Ni som kör med GM, finns veckonummer med i kalendern nu?

Har Telia det? Hittar inget på nätet om Telia och dc-hsdpa.

Ursprungligen av zinned:

dc-hsdpa?

Edit: Vad är nu detta för crap att man inte tillåts skriva allt i versaler utan det istället automatiskt görs om till gemener? Ändra detta direkt.

Hur kommer man upp i 40mbit utan LTE?

Ursprungligen av acke:

Jag är nöjd med iPhone 5. Jag har inget behov av LTE i min telefon, om jag kommer upp i 40mbit på min telefon så räcker det långt. Allt annat i telefonen är förbättrat och det kommer att bli ett jättehopp från min 3GS när jag väl uppdaterar.

SL är och har alltid varit ett skämt. Man körde KONTANTER till alldeles nyss på bussarna!!! Det var Stockholm och Nairobi som gjorde det. Typ. Dom blev blåsta på ett par hundra miljoner av ett australienskt företag när dom skulle ta fram ett NFC-kort - vilket försenade den grejen många år. Först i år kan man ladda detta kort via webben - 2012!
Ja, Stockholm är när det gäller kollektivtrafik ett u-land. Att åka tunnelbana är som rollercoaster i Sthlm :-D. Det rycker och sliter och gamlingarna flyger runt och bryter lårben. 50% av alla busschaufförer är psykopater.

Ursprungligen av martinator:

Appropå NFC - måste vara jobbigt att vara stockholmare och bo i en fruktansvär eftersatt och avlägsen landsände... Här i värmen i söder kör vi tex NFC i kollektivtrafiken. Fan vad skönt att kunna betala tex buss och tågbiljetter med mobilen. Och då menar jag inte 1990-talslösningen med SMS...
/m

Aktivering och ominstallation - eller vad det heter - måste väl ske med kabel? Och iOS-updates?

Sedan behövs ju en kontakt för alla tillbehör- själv har jag camera-kit t.ex. och måste köpa nytt eller en adapter. Väntar också på att en bra mick ska komma med nya kontakten.

Ursprungligen av keptang:

Håller med. Vad ska man med den till förutom att ladda enheten..

Senast redigerat 2012-09-13 10:11

Ja, när man säger att LTE är i närheten av fiber så svamlar man.

Ursprungligen av westerlu77:

Du pratade ju om att dom svamlade på Tele2:s hemsida.

Jag trodde det handlade om standarder - i detta fall LTE (radio) och fiber. Dessa två tekniker spelar inte i samma division.

Ursprungligen av westerlu77:

Det är faktiskt inte jättemånga som kan surfa med gigabit nät. Jag skulle nog säga att kan man få 100 mbit hemma så får man vara glad. Klart om du bor inne i centrala Sthlm så visst men om du snittar så mer 100 än 1000 helt klart.

"Med hastigheter som nästan är jämförbara med fiber"... Som fiber!!! Herregud :-D. Vilken planet bor dom på? Med fiber snackar vi GIGAbit. Tele2...Stenbeck-trash-company...klart det är dom stolpskotten som svamlar på så här.

Ursprungligen av westerlu77:

Så här stor det på Tele2 hemsida angående svarstider:

Med 4G surfar du vanligtvis i 20-40 Mbit/s, men bli inte förvånad om du kommer upp i hela 80 Mbit/s. Med hastigheter som nästan är jämförbara med fiber öppnar sig helt nya möjligheter. Även svarstiden (latency) är mycket kortare med 4G vilket gör att webbsidor laddar mycket snabbare. Du kommer även att märka mycket stor skillnad om du laddar ner tyngre filer

För mig är inte LTE någon stor grej - jag surfar sällan med luren och använder den inte som modem och för IP-radio och IP-TV funkar det utmärkt med t.o.m. 3G. Jag skulle dock vilja ha LTE på min New iPad.
Om två år när jag köper nästa iPhone så är LTE hyfsat på banan även i Europa och då har luren ett radiochip som fixar alla band och frekvenser. Det blir bra tajming för mig.
Har dessutom lovat bort min iPhone4 så för mig finns inga alternativ - bara att shoppa loss i oktober :-D. Att den är större är det som lockar mig - och att det ju är en piggare dator helt enkelt. Jag hoppas att kameran också är okej - den i 4an är i det närmaste oanvändbar.

Men...varför har då också dom andra operatörerna valt dessa frekvenser? Det är ju inte BARA Telia som finns...liksom...

Detta är exakt som när Nya iPad släpptes; väääldigt många tycks nu också tro att det är just SVERIGE som har drabbats. Det är ju i stort sett EUROPA vi talar om. Jisses. Hur närsynt kan man vara?

Ursprungligen av Joacim Melin:

Enligt artikel i Computer Swedens nätupplaga så var det på grund av att Telia envisades med att vara först i Europa. Sen att de valde frekvenser som få andra ville ta i var tydligen inget de tänkte på då...

Vem har sagt att det INTE blir LTE i Sverige men i Tyskland?