Zimmerman

Zimmerman

Avstängd
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Ett upplyst geni - vida känd för sin bottenlösa ödmjukhet, gränslösa visdom och visionära kristallklara blick.
  • Registrerad 2008-06-22
  • Senast aktiv 2014-02-06
  • Antal inlägg 5342

Foruminlägg

De senaste inläggen Zimmerman har skrivit i forumet.

Det är alltså bland annat det som sociokultur innebär; man kan vara trevlig på olika sätt, det ser olika ut i USA, Sverige, Japan, Saudi-Arabien. Den spelade inlärda säljartrevligheten - vulgarismen - funkar inte för svenskar som lever i svensk sociokultur. Svenskar som inte känner sig generade över detta påstridiga falska beteende lever inte invävd i svensk sociokultur. Det kan vara bra, men även dom måste ju förstå att majoriteten blir förnärmade av skiten och det kyliga avståndet som uppstår. Vi svenskar är väldigt personliga och varma människor och vi har ingen specifik mentalitet och kultur bara för att det ska krängas en grej - att situationen har en som vill åt pengarna som den andra har - för dessa situationer är vi som vi alltid är. I USA - t.ex. - har man en specuell kultur/ritual kring detta och den passar inte oss. Apple kommer att fatta detta och om ett år är stämningen helt annorlunda i Täby-butiken - eller snarare så är det personalen - som ju är svensk - slipar till sig när dom mäsrker friktionerna. En slags evolution kan man säga.

En del tror att teater och film är på riktigt.

Om man är i en AppleStore och shoppar varje vecka så är ju denna app bra att ha

Tillslut är ju allt LTE så klart - riktig 4G alltså - allt blir IP och man betalar bara för data i framtiden. Frågan är när vi kommer dit och hur många nya iPhone-modeller som passerat under broarna innan vi är där. iPhone6? iPhone7?
Köper 5an nu - köper vart annat år - och om två år när jag köper 7an (som har multichip så klart) så tror jag infrastrukturen är hysat lagd - blir klar sedan under dom två år jag har denna 7a.
Det enda jag inte gillar med mästerverket iPhone5 är just avsaknad av LTE i Sverige, men min tes gör ju den saken till en ickefråga för mig. Rationalisering? Nej, all min research styrker tesen.

Att veckonummer existerar på många platser på planeten är det väl ingen som sagt - frågan är var man använder det med omfattning - var det är vardag. Det finns sprit i Saudi-Arabien också.
Alla som luffat runt (har själv luffat i 30 år) och levt i mååånga andra länder på denna planet vet att man inte kan kommunicera med veckonummer någon annanstans än i Sverige och kanske övriga nordiska länder (jag vet inte hur det är i våra broderländer men misstänker att dom kravlar i skiten också eftersom storebror Sverige gör det).

Amerikanare kör sin tacky culture - dom vet aldrig något om en nations lokala kultur och varför ska dom veta det när dom är planetens ljus och räddare - det enda fria landet? Inte ens i Cupertino - i den i övrigt relativt upplysta kretsen Apple - har man en världsbild som skiljer sig mycket från den allmänna i USA. Dom fattar ofta inte vad vi europeer tycker är pinsamt och dom lever i en kultur som saknar många subtila skikt som vi europeer andas och lever helt självklart. USA är generellt mera korkade helt enkelt, men om detta är bra eller dåligt vet jag inte.
När det gäller Apple Store så beror det på nuvarande chef för den sektionen inom Apple om afförerna inte anpassar sin sociokultur efter den nation man befinner sig i. USA är också ett land där allt sådant kan förändras med byte av chef.
Att gubbarna på svenska Apple inte informerar sina bossar i USA om kulturkrockar säger en hel del om rövslickeriet i företaget. Dom törs inte säga något alls.
Toys'R'us fuckade upp rejält när dom etablerade sin för mååånga år sedan - det höll verkligen på gå åt skogen totalt, men dom valde att anpassa sig istället för att stänga i Sverige.
Jag är själv mycket känslig för sociokulturell smaklöshet, falskhet, programmerade beteenden, sektvarningar och allt vulgärt - så jag lär nog aldrig besöka en Apple Store. Kanske om dom öppnar innanför murarna och jag en dag känner mig stark - då kan jag snippa in ett kort besök bara för att kunna lämna snabbt och känna hur mycket bättre människa jag är - känna att jag ligger på en högre nivå som sociokulturell varelse - är mera civilicerad helt enkelt. Men å andra sidan brukar jag bara bli förnärmad och skraj att hela världen ska bli så här vulgär - att den amerikanska kulturimperialismen - som gett mig så mycket fantastiskt - också ska dra ner oss i mörkret även i vardagen. Tänk om vi blir som medelamerikanen!? Då flyttar jag till Frankrike - fransmän är immuna mot allt sådant.

Du har rätt...men jag måste ju säga att Telia verkligen har gömt undan detta :-D. Undrar varför? Så här ser det ut för alla som besöker deras sajt och inte kan dom hemliga ingångarna:

Surfa i mobilen - Mer om mobil telefoni - Mobil telefoni - Privat - Telia.se

Jag måste vara blind...det snabbaste jag kan hitta är 20 mbps surfpaket hos Telia - Mobilsurf Stor - 199 kr/mån.

Du kanske snackar om mobilt bredband - USB-donglar till laptops och routrar? Jag snackar om iPhone5.

Ursprungligen av Massabrassan:

. Hos Telia kan du få LTE med full hastighet på valfritt datapaket för 50 Kr/mån.

Senast redigerat 2012-09-14 23:00

Jag kan inte dra någon annan slutsats att iPhone5's avsaknad av LTE i Sverige är en ickefråga - totalt oväsentligt - ty när vi väl har LTE på riktigt i detta land - och det inte kostar 500-1000 kr/mån - så är det ändå dags att köpa iPhone6 - eller kanske t.o.m. iPhone7 - och dom lurarna har garanterat chip som fixar alla j-a frekvenser på planeten.
Så - man kan rata iPhone5 av alla möjliga orsaker, men inte är det avsaknaden av LTE i alla fall.

Det används inte i hela VÄRLDEN - utom Sverige. Menar du att USA är hela världen? Säg det till europeer, ryssar, kineser, sydamerikaner och japaner...etc... Alltså; av 6 miljarder människor är det 9 miljoner som använder skiten. Även om hela Norden använde skiten så är det ju en fis i rymden. Veckonummer är äkta svensk iskall byråkratisk ful rationalism - ingenjörsdiktatur, myndighetspåfund.

Ursprungligen av Patrik D:

Veckonummer används ju dagligen i arbetslivet i Sverige, varför ska man förkasta det bara att för att det inte används i USA? Trams.

Nejdå, du snackade med någon som hade nattmössan på sig; deras högsta teoretiska hastighet är 20 mbps. Tjugo.

Ursprungligen av zinned:

Jag talade precis med Telia gällande möjlighet att nyttja DC-HSDPA i deras UMTS-nät och de kunde inte riktigt svara på det.

MEN...

Jag ställde om frågan och undrade vilken som är den högsta hastigheten de kan leverera i deras UMTS-nät, oavsett mobilabonnemang och tilläggstjänst. Döm om min förvåning när de svarar - 10 Mbit/s. Inte på något sätt kan man få tillgång till mer, that's it.

Så alla Telia-kunder, glöm detta med höghastighetsanvändning i mobilen om man inte kan nyttja LTE. Det klarar inte Telia av att leverera.

Det är ju det jag försöker säga :-). Man måste ju vara blind om man inte redan av bara bilderna ser att detta är sanslöst vackert och precisionen/materialet är i en helt egen division. Att den säljs för samma pris som plastiga och fula konkurenter är fantastiskt - luren är ju för fn ett fynd. :-D. Det är som att Mercedes skulle säljas för samma pris som Skoda.

Ursprungligen av theplague:

Haha, det här kan vara det som tippar över mig till ett definitiv köp :-):

Apple's iPhone 5 praised as 'a Rolex among a sea of Timexes'

Aha. My bad. Visste inte detta. Trodde att det i praktiken var masterna man delade.

Ursprungligen av Massabrassan:

Nej det är det inte! Tele2 och Telenor bygger LTE tillsammans. Däremot bygger Tele2 3G med Telia.

Jag och ett antal miljoner svenskar bor i dessa tätorter. Du menar alltså egentligen: "För övrigt så kan ni som bor på landsbygden sluta hoppas LTE 1800 MHz."

Ursprungligen av Massabrassan:

För övrigt så kan ni sluta hoppas LTE 1800 MHz. Det kommer ändå inte att vara mycket att hänga i granen eftersom det bara kommer att byggas i större tätorter.

Här står inget om veckonummer varav mitt inlägg:

ISO 8601 - Wikipedia