Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Zimmerman

Zimmerman

Avstängd
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Ett upplyst geni - vida känd för sin bottenlösa ödmjukhet, gränslösa visdom och visionära kristallklara blick.
  • Registrerad 2008-06-22
  • Senast aktiv 2014-02-06
  • Antal inlägg 5342

Foruminlägg

De senaste inläggen Zimmerman har skrivit i forumet.

Det är samma nät som Telia - men eftersom inte kunder vet det så kanske Tele2's bud lockar kunder

Ursprungligen av gotfredsen:

Operatörernas chans: Tända nytt nät - MacWorld

Kommer iPhone 5 fungera i Tele2s 4G nät?
SVAR: Varken Tele2 eller någon annan operatör kommer stödja 4G (LTE) för iPhone 5 vid lanseringen den 28 september. Vi håller på att planera ytterligare utbyggnad av vårt 4G nät så det i framtiden även ska täcka den frekvens iPhone 5 använder. Detta arbeta är under planering och vi kommer fortlöpande informera hur det fortskrider. iPhone 5 kommer självklart fungera mycket bra i vårt 3G nät.

Tele2 bekräftar ju att dom SKA stöda iPhone 5 s LTE å jag tvekar inte en sekund att detta kommer vara en - bli först- få mest nya kunder ... efter det kommer det handla om bästa nätet ...

Att den inte har stöd för de frekvensband som Telia använder idag är väl helt uppenbart. Ingen annan än Telia är osäker på detta. Frågan är om den kommer att lira på den band som Telia har nästa år.

Detta är verkligen en repris på New iPad :-D. Sa inte Telia exakt samma sak då? Minns jag fel?

Ursprungligen av Stefan Strandberg:

Saxat från Telias sida om iPhone 5:

Kommer iPhone 5 ha stöd för 4G/LTE?

Nya iPhone 5 har stöd för 4G/LTE, vi väntar på mer information från Apple om den har stöd för de frekvensband vi på Telia använder i vårt svenska 4G-nät

Usch...vilken bunker...inte ett fönster...trist...men fullt med vackra saker förståss :-D. Jag är övertygad om att vill man sälja sina tredjepartsgrejer via en Apple Store så måste dom vara vackra - man måste även tänka på förpackningen.

MS gör nästan ingen hårdvara alls - det är ett mjukvaruföretag. Tänk er att 90-95% av alla datorer är tillverkade av samma företag - så är det ju inte - det finns en massa tillverkare av datorer - förvinner en så märks det knappt - andra tar över. Det är som om ett bilmärke förvinner; so what.
MS dominerar världen på ett mycket större och djupare sätt; dom kontrollerar infrastrukturern...soppan som allt rullar på. Jag säger det en gång till: föreställ er att allt från MS och MS själv försvinner om exakt en timme. Vad händer? Ser ni inte alls? Föreställ er nu att IBM försvinner, eller Apple. vad händer? Inte mycket - inget snannar av i alla fall och någon kaos blir det inte alls.
Trollar man bort Windows t.ex. så uteblir en hel del TV- och radiosändningar en stund (en pro-mixer från Studer rullar på Windows som ett exempel), sjukhus hamnar i krislägen, företag och myndigheter kollapsar en tid tills man fått igång basal manuell funktion, transportsektorn pajar totalt ihop, etc, etc.

Inget annat företag i någon annan sektor kan få världen att säcka ihop genom att man trollar bort dom med ett fingersnäpp. Inget. Företäll er att 90-95% av all elström proddas av ETT företag, 90-95% av all mat och dricksvatten kontrolleras av ETT företag, att 90-95% av alla flygrutter körs av ETT flygbolag, etc, etc.
Fattar ni vidden av MS dominans? Och hur unik den är? Att IBM tillverkade alla 128 datorer år 19** är oväsentligt - jag snackar om något annat nu. Man kan ha globalt monopol på tillverkning av bambulaminerade skohorn - 144 st. per år ungefär - utan att man på minsta vis har någon makt i världen. Inte ens om man tillverkade en miljard bambulaminerade skohorn per år så händer något av vikt om man förvinner...folk får på sig skorna i alla fall eller kan t.o.m. gå utan skor.

För mig är det 2800 spänn (ex. moms). Köper tre stycken - en i MBP'n och två i MacPro'n.

Ursprungligen av ravenwing:

Enligt prisjakt nu får man en samsung 830 512 för 3800

Vänta tills du ser den i verkligheten - håller den. För mig signalerar allt jag sett hittils att detta är planetens absolut vackraste telefon (den svarta alltså). Den går inte göra vackrare. Detta är klockrent och jag är helt och hållet på Ive's våglängd och 100% inne i hans landskap - vilket inte är unikt då stora delar av jordens befolkning som bryr sig o estetik och industridesign är helt sålda på allt från Apple när det gäller hårdvara - och denna lur är sanslöst vacker...jag är mållös...dämpat svart och diamantslipade faser som reflekterar ljuset...fasett...linje...jisses...tre-ytan bak ger balans då en-yta (iPhone4/4s) skulle inte funka nu när kroppen är längre...

Jag är en omätbart begåvad man och kan formge nästan vadsomhelst till gudomliga nivåer...men jag skulle inte kunna göra jobbet dom gjort med iPhone5 bättre. Jag är så lättat över att Apple är det tunga seriösa estetiska företaget som vet när man ska ge fan i att kladda på redan utsökt design.

Jag tror att många förstår designen - ett slags katharsis - när dom håller luren första gången...det är musiken mellan form, material och vikt som måste lira ihop. I handen uppstår den. Apple är på absolut högsta nivå och har nått fulländning...detta gäller också t.ex. ATV'n och Mini'n - det finns ingen som helst anledning att ändra designen - det går inte att göra bättre - det är färdigt. bara storlek och ev. material kan ändras. iMacen är också fulländad, men där finns ett eller två alternativ om man vill peta i nästkommande modeller - bara för att ha skoj i designlabbet i Cupertino.

Det är insidan som är stora utmaningen för Apple nuförtiden - att rymma allt och förminska, göra lättare, design för processerna (=robottillverkning) nu sedan dom nått en slags slutdestination. Det och material. OM dom markant ändrar designen på t.ex. en iPhone i framtiden så beror det bara på att dom är uttråkade eller att personen efter Ive (om han slutar) måste visa att han är sin egen (nu finns ju inte Jobs kvar som regulator) - det beror inte på att det skulle finnas en estetisk anledning att ändra på en iPhone. Den är klar. Hemma. Den kommer att vara snygg om 50 år också. 100 år. Absolut tidlös.

Ursprungligen av CUBEIS:

Jag är fortfarande besviken att inte Apple vågade ta ut svängarna mer gällande designen, dom har haft tid på sig, men dom körde sitt gamla beprövade koncept Iphone 4 (fyrkantig) även om iPhone 5 är lite tunnare, Apple har ju tidigare satt trender men vågade inte i det här fallet, förståeligt på ett vis, men beklagligt på ett annat vis.

Man kunde ha svängt till baksidan lite smooth och futureistiskt, behöver ju inte vara helt plan och platt.

Lite bredare skärm hade ju inte skadat heller typ 4.3 tums, då hade den haft en bredare grund att stå på och lite mer distans till iPhone4.

Det saknade jag verkligen med iPhone5, distanseringen från iPhone 4s kantighet och småklumpighet, en helt ny modell på sätt och vis.

Apple vad hände har ni gjort ett avsteg från Jobs sista önskningar, ritningar , det är frågan ?

Jo, det är ju gjort så klart, men att Apple har en serverfuckup på ett halvt dygn - kanske är det sedan igår? - är ju uppseendeväckande och...tja...nu efter en event och bossarna har stajlat med iTunes och...huvuden rullar i Cupertino nu.

Ursprungligen av pmarriott:

Ta den manuellt via länken Acke postade i inlägg #1.

På alla Macar - både på jobbet och hemma. Sedan i morse. Snacka om att Apple har en stooor fuckup i serversystemet för Programuppdatering. :-D. 14 timmar nu!!!

Ja, i detta sammanhang är det det. Andra europeiska länder tog bort det för typ 20-40 år sedan.

Ursprungligen av Patrik D:

Så du menar att 2007 är alldeles nyss?

Då kan man alltså inte resa med en iPhone5 - om man inte nöjer sig med att bara snacka i den vill säga. Detta är ju inte modernt kan man lugnt säga.

Ursprungligen av martinator:

Uppenbarligen är du då nu i chock - då det finns tre varianter med olika teknisk specifikation på vilka band de städjer.
De tre har dessutom olika modellbeteckning. Så att det rör sig om en lista över vilka band olika länder använder är delvis fel.
/m

Bara för att operatörerna inte slagit på sändare så betyder det ju inte att man behöver en speciell telefon. Om en iPhone har en radio som också stöjer något som inte är på i det och det landet så kan man ju använda den på andra band som ÄR påslagna. Annars skulle man ju inte kunna resa globalt med en iPhone.
Jag tolkar det som att Apple bara förklarar var man kan ANVÄNDA LTE med den radio som sitter i iPhone5 - inte vilka länder som kommer att SÄLJA en iPhone med LTE-radio. Om inte alla iPhones är identiska globalt så blir jag chockad.

Den slutsatsen drar jag då verkligen inte ur texten.

Ursprungligen av Zepto:

Så det är inte exakt samma hårdvara som gäller över hela världen?
Skeppas iPhone med annan elektronik till Sverige än till andra länder?

Det är den utan tvekan vackraste iPhonen hittills - nu finns en SVART iPhone - helt SVART. Den får alla andra kopior idag att se ännu fulare ut.

Men vad har då Telia som erbjuder teoretisk 20mbit/s?

Ursprungligen av Mats Guldbrand:

Tre har Dual Carrier på vissa platser. Jag har nått hastigheter på uppåt 15-16 MBit/s med min iPad 3, och det är mer än vad jag behöver på en iPad (och telefon också, för den delen). Enligt Apples bild ska de andra operatörerna också börja stödja DC. Fast det lär väl stå skrivet i stjärnorna när det sker.

Senast redigerat 2012-09-13 15:23