Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik N

Fredrik N

Medlem
  • Plats Jokkmokk
  • Registrerad 2008-05-13
  • Senast aktiv 2015-09-06
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik N har skrivit i forumet.

1

Jo men tack för hjälpen folkens!
Eftersom det inte verkar finnas så många trådar om just detta problemet, men en hel del som råkat ut för det, på ett eller annat sätt.
Så tänkte jag berätta hur jag "fick" till det.
jag kröp sonika tillslut till korset och angav hennes lösen i App Store, fick ner dom senaste uppdateringarna till apparna, tog sedan ner någon random gratis app och vips ville App Store ha lösen till mitt iCloud konto. knappa in mitt lösen, frid & fröjd.

fy fan vad jag lagt timmar på det här.

Hej!
Min gamla Iphone 4s gav till slut upp och jag lyckades göra en bacup med 1/4 av skärmen mot itunes innan den gav upp, helt. en bragd..
bacupen vart lyckad.
For och köpte en 6a och överförde sambons 5s genom itunes till 6an.
Nollade 5sen( Allm>Noll>Radera alla Inst & Innehåll) som vanligt(en baddare å tappa bort mobiler).
tog in min bacup från min gamla 4s, inga bekymmer på något sätt, fick uppge mitt lösen för iCloud kontot allt var kvar.
kallender osv.

frid å fröjd trodde jag tills dagen efter.
då hade det kommit en uppdatering på App Store på några appar, uppdatera alla i vanlig ordning.
App Store bad om lösen till iCloud skriver in i vanlig ordning, fel gång på gång tills jag upptäcker att det är sambons iCloud konto som App Store ber efter... och nu börjar mitt problem.

I inställningar är jag inloggad, på mitt iCloud hittar jag igen 5sen med mitt namn serie nr osv.
på hennes iCloud var den kvar första gången jag loggade in, tills jag hade hittat nått på apples sida om att det gick att ta bort enheten genom iCloud, https://support.apple.com/sv-se/HT201351 vilket jag gjorde.

och nu har jag laborerat, en i mitt tycke, hel del. dvs. loggat ut på iphone, nollat hämtat in min bacup igen, med precis samma resultat som tidigare.

Har även loggat ut, nollat, hämtat in hennes bacup, (då får jag ange hennes lösen när jag startar upp den för första gången) alltså följ instruktionerna på apples supportsida( https://support.apple.com/sv-se/HT201351 ) till punkt å pricka för att sedan ta in min bacup. Även då får jag ange hennes lösen när jag ska uppdatera apparna i App Store,

har till slut haft min bacup på mobilen & nollat utan att logga ut, samt testat ta in både hennes/min bacup. Alltid men samma reslutat alltid hennes iCloud App Store begär lösen på, aldrig min, och i inställningarna är det alltid det iCloud kontot jag vill ha som är. samt rätt när jag loggar in på iCloud.

Har testat ta bort enheten i iCloud loggat ut på mobilen, nollat, hämtat bacupen.

har även testat logga ut på mobilen testat App Store, App Store begär fel iCloud, loggat in igen, testat, loggat ut, loggat in på hennes konto på min bacup för att sedan logga ut henne och sedan in på min igen.

Alltså hade jag inte haft 25 mil till närmsta återförsäljare som kan annat än kränga äpplen hade jag redan varit där.
Tacksam för hjälp

Ursprungligen av kenjon:

Jag har samma "problem" men det stör mej inte tillräckligt för att försöka hitta felet. Jag väntar på nästa uppdatering och hoppas det löser problemet.
Bara så du vet att du inte är ensam.

Ett nytt micro sim löste mina bekymmer, värt att testa...
Vet dock inte om det var mitt klippta sim som spökade eller om det hade räckt med att ta ut och in simkortet igen.

Lite kuriosa:
Hann inte uppdatera till 5.1, hade telefonen i 4 dagar, sedan tappade jag bort den. Och ja, hitta min iPhone hade jag såklart inte på.
hör väl till den syniska skaran människor som tycker att lite privatliv måste man, räcker med FB.
Så kan det gå...

Tack för hjälpen!

Ursprungligen av MRM-Racing:

Ja har inga problem med batteritid eller tappade samtal, jag var över jul i Hofors med dålig täckning men laddade inte min 4S på 4 dagar. Här i Stockholm om jag använder den mycket kan den gå ner till runt 70 % när jag lägger mig och då brukar jag ladda varannan dag. Har wifi på, stänger inte av program eller något.
Tror inte jag tappad något samtal sedan jag fick denna i oktober (5-30 samtal om dagen), och har Tele2.

erkänn du jobbar för tele2 va?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Mig veterligen så har inte iOS "riktig" multitasking. Apparna som du hittar om du dubbelklickar är de appar som du har öppnat senast, lite likt bokmärken i en webbläsare.

ja, jag har då fortfarande samma problem, tycker mobilen har blivit värre t o m.
oavsett om det skulle vara så att det bara skulle vara "bokmärken" eller program som är igång så har jag aldrig mer än en app i "raden"(när man dubbelklickar), den jag för tillfället använder. ändå kraschar allt i 9 fall av 10, har INGET i notiscenter, aldrig igång platstjänster, eller bluetooth, har heller inte igång icloud på auto.
har gjort det mesta som jag kan komma på, allt utom en total återställning utan att återställa en bacup.

har någon ett ess i rockärmen som kan tänkas hjälpa?
för jag har bara en kvar, skicka in den på service/ hoppas på en ny.

hej, har ett irriterande problem med min 4s, har just läst alla 24 sidor i den här tråden utan att någon har berört mitt problem.
Program slår av sig hela tiden, eller vet inte ens om dom gör det, dubbelklickar man på hemknappen så är dom fortfarande öppna( eller visar dom bara senaste öppnade programmen, alltså inte aktiva program som jag fått för mig?). Men gå man in i appen igen så kommer man tillbaka till startsidan, t e x är ett spel inte pausat, ett mail inte sparat, eller sms heller för den delen.

har testat slå av det mesta i notiscenter, och dylikt.
har även testat göra en bacup i icloud och itunes samt fabriksåterställning genom itunes,programuppdatering och har Version 5.0.1(9A406).

tacksam för hjälp
mvh
Utan att få bukt med problemet.

ok, fick för mig att jag skulle synca adressbok och kallender från min w995, skaffa plug in till isync och fick över allt i ett nafs(tur var det då mobilen krasha dagen efter).
in med mobilen på rep, kom tillbaka ovanligt snabbt. syncade återigen mobilen med mb.
kallender och adressbok vart återställda på mobilen. frid å fröjd med andra ord.
veckan efter for hårdisken på min svarta mb. en ny hd införskaffades samtidigt som den trasiga for in på granskning, vart en mapp med ett frågetecken vid uppstart(förlängd garanti med lite tur). när jag väl installerat alla program och osx(v10.5.8), lärt mig time machine och skaffat en bacup( hade ingen innan datorn krascha) tänkte jag att jag skulle synca över alla kontakter och kallendern till macen igen(visade det ju sig vara ganska bra att ha;) ) en plug in senare var det dags att börja synca...

nu till mitt problem!

efter syncningen tappade jag kallendern i mobilen och inte heller fanns den i ical som tidigare... och jag vet att jag fick över kallendern till mobilen innan datorn krascha, efter mobilen hade varit inne på rep.
Tåls väl att nämnas att alla kontakterna vart överförda till datorn.

några förslag på hur jag ska lyckas ta mig ur denhär knipan??!?!
är i upplösningstillståd!

ps hade gjort en ny disskussion om jag hittat vart man gör det.

min macbook håller oxå på med å vakna titt som tett. ganska störande då jag har den i sovrummet. börjar med att cd läsaren låter som vid uppstart och sedan vaknar den. å så kan den hålla på hela natten om den vill.

1