Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lars Einarsson
  • Plats Borås
  • Registrerad 2005-09-17
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 350

Foruminlägg

De senaste inläggen Lars Einarsson har skrivit i forumet.

Dessa påminnelser som jag får flera gånger per dag skulle jag vilja stänga av. Jag tror att dessa härrör till Outlook och där har jag stängt av samtliga aviseringar, men dialogrutan dyker upp ändå... Någon som vet hur man blir av med denna?

I Microsofts program om man gett betyg till AppleStore så kommer denna upp.

OK, jag vill inte skriva recension…

Ursprungligen av iSweden:

Vad har ni för erfarenheter?

Jag hade för ett drygt år sedan problem med Anteckningar med sega synktider (kunde röra sig om flera timmar eller över natt). Rörde sig om alla enheter men började funka utan åtgärd efter några veckor.

Hade i höstas under många månaders tid problem med synken över handoff-flikar i Safari. Apple rapporterade inga problem men det fungerar sedan ett tag perfekt igen.

(Har dock aldrig haft några märkbara problem med just filer.)

Att logga ut ur iCloud på alla enheter har inte hjälpt mina problem när jag testat. Har egentligen bara ställt till det med att ApplePay och andra inställningar måste göras om efter man loggat på igen.

Min slutsats är det är tydligt att fel existerar och att det upplevs individuella problem bland olika användare, samt att det är avgränsat till en viss funktion. Plus att https://www.apple.com/support/systemstatus aldrig visar problem när vi vanliga dödliga har det, ha. ?

Har man svåra problem föreslår jag att kontakta Apple Support. De har möjlighet att tömma cache eller ta bort andra spärrar som kan ha ställt till det vilka vi användare inte ser eller kan påverka.

Ursprungligen av BlackSmp:

Däremot så har jag kört med tre externa skärma plus den interna på jobbet via DisplayLink som vi använder för alla våra datorer för att se till att vi kan hantera flera skärmar (ansluts via USB-C)

Låter bra! Upplever du att flera skärmar påverkar prestandan på M1-maskiner på något sätt?

Ursprungligen av Jeo:

En björntjänst är en välmenad tjänst som får förödande, eller i varje fall negativa, följder för mottagaren.

Jo, du har ju helt rätt här. Mackan tänkte nog lite bakvänt när han skrev artikeln. ?

Ursprungligen av Blomman007:

Hej på er,

Jag har samma eller liknande problem. Vill uppgradera från 50GB till 200GB men när jag ska godkänna och byter till Bank ID stängs dialogrutan med "Slutför Köp"-informationen i. Har testat på webben men kan inte hitta var där, har testat på min mac det går hela vägen som att det skulle fungera men sedan händer ingenting med mitt utrymma.

När jag om Siri (genidrag måste jag säga) tändes ett hopp. Tyvärr stängs min dialogruta när jag gör på det sättet också. Jag kommer alltså inte tillbaka till Slutför Köp.

Har varit i kontakt med Apple Support som sa att de inte kunde hjälpa mig utan att jag måste vänta på nästa uppdatering av mjukvaran. Detta var igår och det fungerar fortfarande inte. Om ni har några fler tips tas dessa tacksamt emot

Jag har också liknande problem senaste månaderna på mobilen (kan ha uppstått med iOS 14 eller med iPhone 12 Pro?). Behöver gå över macen för att exempelvis byta betalkort.

Har inte orkat felsöka eller fördjupa mig, men vill bara skriva att ni inte är ensamma. Och är nyfiken på om någon hittar lösningen...

Ursprungligen av erion1:

Tack för din tid och svar.
Ja jag har tänkt på det att tangentbordet inte kommer med svensk bokstäver men eftersom jag skriver utan att titta i den kanske blir det inte så mycket problem ?..(hoppas).
Tack.

Om du håller dig inom Europa som du skriver är det nog inget problem då vi har stor enter-tangent och lika många tangenter, men köper du i Asien eller USA har vi inte samma grund-tangenter så då kan det kännas märkligt om du inte tittar när du skriver. Japan har även ett sidoförskjutet tangentbord.

Kolla Apples varianter här:
https://support.apple.com/sv-se/HT201794

Ursprungligen av Sir N.:

Du skulle bara veta hur det kan va. Har jag beredskapvecka så är det tre telefoner att bära runt på: iPhone 12 mini (privat), iPhone XR (jobb), iPhone 7 (kund). ?

Ha, ha! ?
Men tror ändå att du är lite ovanlig där... ?

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag tror att de som har råd kanske har en Min, en Max, en iPad och en Macbook att välja på medans vi som har råd med en eller två av dessa har en Max och en Macbook tex.

Två telefoner är väl ändå väldigt ovanligt ens om man har råd? Varför skulle man ha det och använda dessa samtidigt? Visst, vissa gillar att bära omkring en jobbtelefon och en privattelefon, men då är man nog anställd och jobbet betalar den ena - de jag har sett med denna kombo har antingen två lika iPhone eller en iPhone och en Android.

En iPhone, en iPad och en mac tror jag å andra sidan är en vanlig trio där man kan kombinera storlekar lite beroende på vilken användare man är.

Nu kommer ryktena om 2021 års iPhone Mini så kanske inte Apple dödar den ändå. ?

Noterar att Attefors tycker likadant om iPadOS i förrförra Macradion! ? (Dennis och Severyd har ingen talan i detta ämne, ha.)

Ursprungligen av zinned:

Nu betalar jag visserligen för 2 TB yta så jag antar att det kvalificerar mig som betalande användare Menardu att problem som du beskriver endast skulle drabba gratisanvändare? Låter märkligt.

Ja, jag undersökte detta i höstas och kom fram till den slutsatsen. Hos mig har Dropbox-tilläggen i kontextmenyerna tappat funktion för Dela och Kopiera länk, trots att valen är kvar. Dropbox tvingar alltså till att betala för denna funktion numera. Alla publika webblänkar jag använt genom åren slutade fungera vid det specifika datum Dropbox fimpade mig i oktober.

Om Dropbox hade klarat av taggar mellan iPadOS och macOS, samt kunnat hantera filer från Pages, Keynote och Numbers (utan att spara massa versionsdokument) så hade jag kunnat överväga att betala. Men nu har Dropbox helt enkelt blivit sämre.

För stunden förordar jag OneDrive för publika länkar, hur mycket jag än hatar Microsoft. ? Trots att jag betalar för iCloud Drive...

Ursprungligen av zinned:

Oanvändbar? Hur menar du då?

Jag backar min Mac mini till Dropbox och anser det vara det bästa just nu. Jag använder också Dropbox för massa annat och delar en hel det, helt utan problem.

Ska bara förtydliga att jag pratar om publika länkar.

Gjorde som du också i en massa år tills en dag i oktober detta slutade funka. Googlade och hittade hundratals träffar att funktionen stängs av löpande för icke-betalande användare. Är rädd att det inte rullats ut till dig än...

Om jag missförstått detta och du kan få igång det igen tar jag gärna tips på återaktivering.

Ursprungligen av carlsson:

Själv använder jag iCloud, eftersom jag får sömlös integration med alla mina andra enheter.

Nuförtiden har deras delningsfunktion dessutom blivit användbar, så min rekommendation är iCloud helt enkelt.

Samma här! Och håller med.

Dessutom har Dropbox delningsfunktion under 2020 blivit oanvändbar (om man inte betalar för den) så valet är enkelt. I varje fall om man har Apple-enheter, fast det är väl underförstått på 99mac.

Går utmärkt att dela mapp i Anteckningar.

Hade själv ingen tanke på recept i Anteckningar innan denna tråd, men utifrån vad som önskas tror jag faktiskt inte den appen är så dum. Bra scanningsfunktion om man vill ha in pappersrecept, bra sökfunktion (söker även i inklistrade PDF:er), lätt att dela in en länk om man är i webbläsaren direkt till appen, etc.

Sedan antar jag att ”riktiga receptappar” kanske har funktion för inköpslista och dynamiska mått beroende på antal ätande, men det kanske inte är något krav?

Jo, du ska ha optimerad lagring ikryssad. Då lagras bara filerna online och laddas ner till datorn när du behöver dem. Du ser dock alltid filerna på datorn men de har en liten iCloud-symbol efter sig.

https://support.apple.com/sv-se/guide/system-information/sysp4ee93ca4/mac