Lars Einarsson
  • Plats Borås
  • Registrerad 2005-09-17
  • Senast aktiv Idag 20:02
  • Antal inlägg 330

Foruminlägg

De senaste inläggen Lars Einarsson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Sir N.:

Du skulle bara veta hur det kan va. Har jag beredskapvecka så är det tre telefoner att bära runt på: iPhone 12 mini (privat), iPhone XR (jobb), iPhone 7 (kund). 😂

Ha, ha! 🤣
Men tror ändå att du är lite ovanlig där... 😜

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag tror att de som har råd kanske har en Min, en Max, en iPad och en Macbook att välja på medans vi som har råd med en eller två av dessa har en Max och en Macbook tex.

Två telefoner är väl ändå väldigt ovanligt ens om man har råd? Varför skulle man ha det och använda dessa samtidigt? Visst, vissa gillar att bära omkring en jobbtelefon och en privattelefon, men då är man nog anställd och jobbet betalar den ena - de jag har sett med denna kombo har antingen två lika iPhone eller en iPhone och en Android.

En iPhone, en iPad och en mac tror jag å andra sidan är en vanlig trio där man kan kombinera storlekar lite beroende på vilken användare man är.

Nu kommer ryktena om 2021 års iPhone Mini så kanske inte Apple dödar den ändå. 🤔

Noterar att Attefors tycker likadant om iPadOS i förrförra Macradion! 👍 (Dennis och Severyd har ingen talan i detta ämne, ha.)

Ursprungligen av zinned:

Nu betalar jag visserligen för 2 TB yta så jag antar att det kvalificerar mig som betalande användare Menardu att problem som du beskriver endast skulle drabba gratisanvändare? Låter märkligt.

Ja, jag undersökte detta i höstas och kom fram till den slutsatsen. Hos mig har Dropbox-tilläggen i kontextmenyerna tappat funktion för Dela och Kopiera länk, trots att valen är kvar. Dropbox tvingar alltså till att betala för denna funktion numera. Alla publika webblänkar jag använt genom åren slutade fungera vid det specifika datum Dropbox fimpade mig i oktober.

Om Dropbox hade klarat av taggar mellan iPadOS och macOS, samt kunnat hantera filer från Pages, Keynote och Numbers (utan att spara massa versionsdokument) så hade jag kunnat överväga att betala. Men nu har Dropbox helt enkelt blivit sämre.

För stunden förordar jag OneDrive för publika länkar, hur mycket jag än hatar Microsoft. 😜 Trots att jag betalar för iCloud Drive...

Ursprungligen av zinned:

Oanvändbar? Hur menar du då?

Jag backar min Mac mini till Dropbox och anser det vara det bästa just nu. Jag använder också Dropbox för massa annat och delar en hel det, helt utan problem.

Ska bara förtydliga att jag pratar om publika länkar.

Gjorde som du också i en massa år tills en dag i oktober detta slutade funka. Googlade och hittade hundratals träffar att funktionen stängs av löpande för icke-betalande användare. Är rädd att det inte rullats ut till dig än...

Om jag missförstått detta och du kan få igång det igen tar jag gärna tips på återaktivering.

Ursprungligen av carlsson:

Själv använder jag iCloud, eftersom jag får sömlös integration med alla mina andra enheter.

Nuförtiden har deras delningsfunktion dessutom blivit användbar, så min rekommendation är iCloud helt enkelt.

Samma här! Och håller med.

Dessutom har Dropbox delningsfunktion under 2020 blivit oanvändbar (om man inte betalar för den) så valet är enkelt. I varje fall om man har Apple-enheter, fast det är väl underförstått på 99mac.

Går utmärkt att dela mapp i Anteckningar.

Hade själv ingen tanke på recept i Anteckningar innan denna tråd, men utifrån vad som önskas tror jag faktiskt inte den appen är så dum. Bra scanningsfunktion om man vill ha in pappersrecept, bra sökfunktion (söker även i inklistrade PDF:er), lätt att dela in en länk om man är i webbläsaren direkt till appen, etc.

Sedan antar jag att ”riktiga receptappar” kanske har funktion för inköpslista och dynamiska mått beroende på antal ätande, men det kanske inte är något krav?

Jo, du ska ha optimerad lagring ikryssad. Då lagras bara filerna online och laddas ner till datorn när du behöver dem. Du ser dock alltid filerna på datorn men de har en liten iCloud-symbol efter sig.

https://support.apple.com/sv-se/guide/system-information/sysp4ee93ca4/mac

Ursprungligen av lensv:

Kontentan är då att man får köpa en M1:a istället.

Finns flera skäl till det, ha. 🤪

Men faktum kvarstår att batteriet verkar hålla laddning väldigt olika beroende på modell och macOS. Så, det är svårt att veta vad man ska förvänta sig.

Vad har du för modell (år) och macOS?

Tycker detta varierar väldigt mycket på modell och OS-version.

Min MacBook Pro från 2015 blev väldigt sämre i batteritiden med Big Sur och även efter total ominstallation drar den mycket i vila.

Min nya MacBook Pro M1 drar å andra sidan knappt något batteri alls. Skulle tippa att jag har 100% kvar även efter 12 timmars vila.

Ursprungligen av Lars Einarsson:

Allt är aktiverat hos mig sedan dag 1. Men har inte märkt optimerad laddning för det någon gång på 12 Pro.

Nu efter ca 2,5 mån har min 12 Pro äntligen börjat med optimerad laddning. Jag vet inte varför det dröjde så länge och vad det beror på. Men uppenbarligen fungerar det nu.

Ursprungligen av kenjon:

Har du provat att helt enkelt döpa om filerna från.MOV till .mp4?

Kanske löser funktionen, men hur gör man omdöpning av flera filer och dess filtyp med Filer i iPadOS...? Trådskaparens problem nr 1.

Tycker personligen att just Filer är det stora problemet med att kunna gå iPad-only. För mig helt obegripligt att ingenting alls hände med denna app mellan 13 och 14.

Ursprungligen av kenjon:

Visst fanns väl en gemensam Papperskorg i Mail tidigare? Ny har jag bara gemensamma Inkorg, VIP, Alla skickade och Alla utkast.

Upplever precis samma sak. Men minns inte säkert hur det var förr...

Ursprungligen av frazze:

Jag hittar den i iOS.

Intressant, det har inte jag - jag har en per konto även här. Kan det vara en inställningsfråga då kanske?

Var det inte till Internetstiftelsen mängder av gänget som drev förra 99.se gick? I så fall borde de ju kunna se över mac-informationen...

Ursprungligen av Solidsoulbassman:

För mig så är det endast AP som saknas i en bank som i övrigt funkar väldigt bra för mig. Jag kör med Klarna Card idag för att kunna använda AP. Det kortet belastar mitt LF-konto. Jag får en fördröjning som jag inte gillar men kan/får acceptera tills LF kommit till sans.

I väntan på LF Bank, skaffa Curve-kortet. Gratis och ingen fördröjning alls. (Använder det själv för AP till mitt företag som jag har i LF Bank.)