Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
freppman

freppman

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Jag jobbar med retusch och 3D/CGI.
  • Registrerad 2005-08-11
  • Senast aktiv 2017-10-18
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen freppman har skrivit i forumet.

Jag har en Mac Pro från 2008 (modell 3,1) som inte vill starta och jag har gått vidare sedan länge, men tänkte kolla om någon är intresserad av att köpa chassit? Jag har plockat ut alla hårddiskarna, men RAM (ca 20-24gb) och allt annat sitter kvar. Chassit är i fint skick, inga repor eller skavanker. Har sett andra som använder just Mac Pro chassit till nya hemmabyggen. Skicka isf ett bud om någon är intresserad.

Hej!

Har en Lacie 5 Big "Thunderbolt 1" med 5 st 2TB diskar som är speglade (Raid 1). Uppdelad i 2 st Raid1-volymer och en singelvolym utan Raid.

I helgen bytte jag ut två av diskarna för att uppgradera till 4TB-diskar. Trodde allt skulle "återskapas" automatiskt, men det gjorde det inte.. Kör MAC OS X 10.10.5 och använde "Skivverktyg" för att konfigurera Raiden. Bytte en disk i taget, raderade och "Nedgraderade" det "saknade Raid-segmentet", lade till den "nya formatterade disken" till Raiden och sedan "Återskapa". Efter detta bytte jag den andra disken och gjorde samma sak. Det tog ca 4 timmar per disk att återskapa.

Nu är Raid1-volymen återskapad, den dyker upp som en enhet i Findern och filerna finns där som tidigare. Dock har inte lagringsutrymmet ökat — "RAID-uppsättningens storlek" är fortfarande bara på 2TB. Borde väl vara 4TB?

Gjorde jag något fel? Vore mycket tacksam om någon hade några tips och idéer om hur jag löser detta. Tack!

Ursprungligen av IngoX:

Inställningarna för textersättning synkroniseras mellan alla enheter inloggade på samma iCloud-konto, kan det vara det som strulat i det fallet?

Annars - om det är ett generellt och återkommande fel - verkar det som att du tappar plist-filer som ersätts med nya med generella inställningar? Hur ser din setup ut i övrigt, har du t.ex systemet och användarmappen på olika hårddiskar?

Tack! Text-grejen var aktiverad i mobilen, så förhoppningsvis var det det som strulade nu.

Dock kvarstår ju frågan om varför Findern ibland återställer mina genvägar i sidofältet.. Jag har System och Användare (jag) på samma disk. Mesta datan sparas på externa diskar. Någon annan info som är relevant för felsökning?

Har en Mac Pro (svarta) med Yosemite 10.10.5. Då och då "glömmer" den olika systemändringar jag gjort eller lägger tillbaka genvägar i "Finder sidofältet" som jag kanske kastat tidigare osv.. För några dagar sedan ändrade jag t.ex "Tangentbord/text" inställningen som gör att "Mvh" skrivs ut till "med vänlig hälsning"... och idag så hade den inställningen kommit tillbaka igen, trots att jag raderat den från listan?

Några tips eller förslag på hur man löser detta?

Hälsningar,
Frederik

Tackar för svar. "Vakna för nätverksåtkomst" (under "strömsparare") är ikryssad. Ska den vara avstängd?

Hej,
Jag har en MacPro 2014 med två st NEC-Spectraview skärmar inkopplade via Displayportarna. Sedan senaste OSX uppdateringen (tror jag!) så startar varken skärmsläckaren eller viloläget vid inaktivitet. Om jag tvingar igång skärmsläckaren med "aktiva hörn" så startar skärmsläckaren en kort stund, sedan tänds skärmarna upp igen. På natten lyser skärmarna, om jag inte stänger av dem på power-knappen.. men då får OSX svårt att hitta den ena slavskärmen när jag startar den igen. Får rycka strömsladden på ena skärmen, sedan hittar Macen den. Irriterande..

Mycket tacksam om någon kan ge tips på hur jag löser detta.

/ Frederik

Ursprungligen av keptang:

Ja, betydligt snabbare.
Har för mig CPUn är ca dubbelt så snabb i Geekbench.

Grymt, då kanske den får ta och ersätta gamlingen helt då. Tack för svar.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om det är värt 2200 kr extra för en prestandaökning på kanske 3-4% kan bara du själv avgöra.

Jag hade nog varit tveksam till det tillvalet, men om man har budget som räcker, så varför inte.

Tack, tänkte om det är så att den snabbare av dem skulle vara mkt "snärtigare" i respons, men den skillnaden blir kanske inte så märkbar då?

En ny MBP 15-tum Retina 2,7/16gb RAM vs min gamla Mac Pro 2x3ghz quad-core från 2008 då? Kommer Macbooken vara snabbare även i lite mer krävande program (t.ex rendering)?

/ Frederik

Ska köpa en Macbook Pro 15-tum och undrar om det lönar sig att välja 2,8Ghz modellen före 2,7Ghz? Ska främst användas för retusch, 3D-modellering/rendering och After Effects. Har redan en stationär MacPro från 2008 som fortfarande jobbar på bra, men jag vill kunna jobba med liknande grejer på den bärbara.

Kan det vara så att både 2,7 och 2,8Ghz-modellerna är snabbare/bättre prestanda än min gamla MacPro (2x3Ghz Quad-Core 20gb ram)?

Mvh,
Frederik

Har precis uppdaterat till ios 5 på iPad 1. Jag har fyllt min ipad med massor av videoklipp/utbildningsfilmer som var synkade med mina playlists i iTunes, i undermappar och allt. Nu med ios5 så är ipod-appen borta och därmed hela playlist-funktionen för video. Helt värdelöst! Istället ligger hundratals med videoklipp utspridda i video-appen. Finns det nån lösning på detta?

// Frederik

Några andra tips på lösningar? Blir OSX lika fräscht som vid en 'clean install' om man kör in DVDn och skriver över befintligt OS? Skulle gärna vilja slippa att formatera boot-disken. Har man någon nytta av backupen av program-mappen i Time Machine om man formatterat diskarna innan nyinstallation?

Ja, det har jag gjort. Har även testat att starta från snow leopard dvdn och kollat skivverktyg, reparerat alles, testat om det var något fel på hårddisk, men allt var OK...

Hej! Jag har en Mac Pro med OSX 10.6.7. Kör ett program som heter Zbrush och ska uppdatera ett plugin, men får hela tiden ett felmeddelande om att det inte är möjligt pga otillräckliga behörigheter (se bifogad skärmdump). Pluginet/scriptets funktion är att skapa en slags "sluss" mellan Zbrush och andra program så att man kan skicka arbetsfiler mellan programmen med bara ett knapptryck.

Jag har kollat behörigheterna i Findern (apple+i) på de mappar som berörs (program, zbrush, Maxon Cinema, användare/delat m.fl.) och där står det att admin, system, everyone har "read/write" behörighet. Men bifogat felmeddelande dyker ändå upp hela tiden.

I samband med att jag hållit på och trixat med detta så hände det något här om dagen. Alla mina hårddiskar hade fått ett hänglås på sig och alla behörigheter hade ändrats till "Anpassade". Det gick inte att göra någonting, men tillslut hittade jag en lösning där man återställlde alla behörigheterna i Terminal, så det fungerar nu igen.

Dock undrar jag om man på något sätt kan återskapa OS X grundbehörigheter (som vid en nyinstallation)? Skulle en ominstallation av Snow Leopard återskapa alla grundbehörigheter (att man installerar över befintlig installation, utan att radera några program)?

Hoppas jag kan få några tips! Tackar på förhand.

Mvh,
Frederik

Jag har en MacPro3,1 som sen i somras börjat start om sig själv. Det händer helt plötsligt, även om jag bara sitter och surfar eller mailar. Skärmen bara slocknar och sen bootar den om igen. Jag får inte heller något felmeddelande när datorn startat upp igen. Väldigt frustrerande...

Någon som vet vad det kan bero på? Använder OSX 10.6.4. Har även en Bootcamp-partition med win7 installerat, om det kan påverka något?

Har googlat och det verkar finnas fler som råkat ut för samma sak, men jag har inte hittat några svar på vad som orsakar omstarten. Jag har gjort en ominstallation av OSX för två veckor sen för att se om det skulle kunna hjälpa, men ikväll kraschade den på samma sätt igen.

Någon som har något tips på vad som kan vara fel?

Mvh,
Frederik

Senast redigerat 2010-08-03 22:50

Jag har mailkonto hos One.com och har ställt in ett IMAP-konto för detta i min iphone. Mailen fungerar som den ska, men jag har problem med att nya mail inte markeras som OLÄSTA och därför missar jag ibland mail (i IMAP-kontot).

Jag har även ett Exchange-konto och några Gmail-konton som fungerar som det ska och de visar när det finns nya mail (även i Dashboarden), precis som det ska göra.

Något tips på vad som kan vara fel? Är det någon inställning jag kan missat? Tacksam för svar.

/ Frederik