Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dave Lister

Dave Lister

Medlem
  • Namn Mattias Borgström
  • Plats Blåsmark, Sverige
  • Sysselsättning Tidningsbud inkl. Jourbud
  • Registrerad 2002-04-22
  • Senast aktiv 2021-11-05
  • Antal inlägg 204

Foruminlägg

De senaste inläggen Dave Lister har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jonatatatan:

usb c klarar att ladda högre effekt och är betydligt vanligare vilket är bra.
Själv har jag inte haft något problem med usb c förutom damm men det problemet har nog alla kontakter.
Köper man bara kablar av kvalitet så sitter de stadigt i enheten. Där upplever jag usb c är känsligare än Micro usb eller lightning de brukar sitta hyfsat även med en budgetkabel från Kjell o company.

Vilka problem har du med usb c?

Ingen alls eftersom absolut inget av vad jag använder har den standarden.
Men en anledning varför Apple använder just Lightning istället för USB C på telefonerna är att Lightning tar mindre plats i telefonen, och när dom väl tagit bort hörlurskontakt så lär dom inte slösa det vunna utrymmet på att lägga dit större kontakt igen (och förra byter av kontakt på Alla apples enheter var bara 6 år sedan, är på tok för tidigt att byta igen, med tanke på attt 30-pinnarskontakten var använd i 10 år eller så).

Ursprungligen av Paulista:

Inför de inte USB-C på sina telefoner nu när t.o.m iPad fått det så är de helt retarderade. Sen skippa notchen tack.

Jag hoppas faktiskt dom behåller Lightningkontakten på telefonerna, bra mycket stabilare kontakt som dessutom strular mindre.

9/10, inte dåligt, blev bara fel på frågan om filmen Firewall

Verkar som Telia har svårt att bestämma sig när jag ska få min, från början fick jag leveranstid den 11/1/2018, sedan ändrades den till 15/1/2018, men idag fick jag sms som ändrar den till 5/12/2017, bra att det ändrades åt rätt håll iaf

Ursprungligen av pmarriott:

256 GB rymdgrå beställd idag kl. 14. Leverans första veckan december.

Undra hur dom beräknar dom där leveranserna, min beställning var mycket tidigare än din, ändå får jag enormt mycket senare leverans O.o

Efter lång väntetid så fick jag in min beställning på en 256GB Silver iPhone X någonstans strax innan 10.00 (dock står den som 11.54 på Orderstatus-sidan....).
Beräknad leverans....11 Januari 2018 <<

Ursprungligen av Alix:

200-pin PC2-6400 (800MHz) DDR2 SO-DIMM

Tackar för ett så snabbt svar, hittat och beställt!

Har en gammal iMac Early 2008 24-tums med 4GB minne i, hade funderat på att slänga in 6GB (även om det fysiskt går att stoppa in 8GB så medför det tydligen en massa problem).
Frågan är bara, vad är det exakta namnet på ram-modulerna för denna enhet så jag är helt säker på att jag får rätt eftersom jag ska byta ut en 2GB modul till en 4GB modul så det blir 6GB som är det faktiska max (Apple stödjer dock bara 4GB max officiellt).

Håller helt med angående färre uppdateringar av iPad, själv har jag bara uppgraderat en gång, från iPad 2 till en iPad 3, medan jag hunnit gå från iPhone 3GS till iPhone 5 till 6+ och lär nog uppdatera igen när nuvarande bindningstid går ut. Ser inte samma behov i uppgradering av min iPad som med mobilen.

Så vida det inte finns en adapter (som gabriela gjorde en slarvig skiss av) som också kan leverera ström till iPhonen så blir det då ingen uppgradering från min nuvarande 6+, använder den mycket i bilen medan jag jobbar för att lyssna på musik/podcasts (kör tidningar) och då behöver jag ha strömförsörjning till den samtidigt som jag behöver 3,5mm stereoplugg för ljud till bilens stereo.
Får väl hoppas att någon tredjepartstillverkare fixar en sådan adapter om det ska bli någon framtida uppgradering.

Kan bli intressant, tidigare handkontroller har varit totalt ointressanta med tanke på att dom antingen blockerat Lightning-porten helt (och därmed inte kan använda Apples HDMI-adapter) och dessutom oftast saknat analoga spakar...

Jag har ingen Joytech USB Converter för ps1/2, men jag har en gamecube-converter (Skillz Cube Adaptor) och en Gamecube/Playstation 1/2/Dreamcast-converter som båda funkar finfint med macen och USB Overdrive.
Skulle inte kalla dual-shocken (både ettan och tvåan) för världens bästa handkontroll själv dock. Dom analoga spakarna suger i min mening, alldeles för sladdriga och för lite motstånd >_<

Sony Trinitron Multiscan 420GS 19" 1600x1200

Senast redigerat 2005-01-23 12:18

MacDrive 5 = driver för att pcn ska kunna läsa mac-filsystem, funkar perfekt på min pc iaf, har använt en firewirehd som var HFS+-formaterad för att flytta filer mellan macen och pcn. Funkade finfint.

TitleLab klarar att synka en del format iallafall. Dock verkar hemsidan för det programmet ha försvunnit. (Den låg tidigare på http://titlelab.3ivx.com men nu är den borta)