Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dave Lister

Dave Lister

Medlem
  • Namn Mattias Borgström
  • Plats Blåsmark, Sverige
  • Sysselsättning Tidningsbud inkl. Jourbud
  • Registrerad 2002-04-22
  • Senast aktiv 2021-11-05
  • Antal inlägg 204

Foruminlägg

De senaste inläggen Dave Lister har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ljung:

Var på hugget klockan 14. Väljer och fyller i allt. Hämtas på Emporia på fredag 15/10. Ska ange betalningsuppgifter. Sajten strular. Försöker på nytt. Leverans om 4-5 veckor.

Surt, själv gjorde jag min beställning närmare klockan 15, får min Apple Watch (PRODUCT)RED den 15/10, men laddaren 19/10 konstigt nog (trots att en annan kunde testa beställa och se den levereras direkt)

Jag väljer valet ”Jag kommer köpa en ändå, även om den inte har allt jag vill ha” i omröstningen (men då har jag ingen alls för tillfället medan sambon har en begagnad 5:a).

Helt plötsligt blev det ännu en ändring på leveranstiden, från att ha varit 18/10 till att Packas och sedan skickades det i Onsdags och levererades till utlämningstället i Fredags

Här blev det en Sierrablå 13 Pro Max 256 GB, dock levereras den inte förrän 11:e Oktober (Telia var sega på att bekräfta beställningen som gjordes 14:15 efter 15 min i kö på sidan efter starten 14:00, bekräftelse kom 15:06, så blev utan från första utskicket).
Känns jobbigt att vänta så "länge"

Edit: Och självklart får jag ett sms som säger ändrat leveransdatum, nu den 18/10 istället :sadface:

Senast redigerat 2021-09-28 18:54
Ursprungligen av zinned:

Jag väntade också, sitter med en 4:a idag.

Jag kommer att vänta på 8:an.

Du har iaf en så, själv får det nog bli en 7:a (har ingen alls för tillfället), kanske man uppgraderar när 8:an kommer eller så, vi får se, beror på vad för funktioner som läggs till då.

Det var faktiskt rätt trist, jag som hade väntat på att få mig en helt ny Apple Watch (väntade med att köpa en tidigare efter att vi skaffat en begagnad 5:a åt sambon).
Blir väl ändå att köpa 7:an dock, även om det bara är 6:an med lite större skärm, annars får jag vänta ett helt år innan jag får en.

Ursprungligen av Gäddnos:

Det blir samma nummer, något annat går inte att få.

Okej, då vet jag
Tackar för svaret!

Sambon vill gärna ha en Apple Watch och jag sitter och funderar på för/nackdelarna med att den har egen mobilanslutning.
Går det använda samma mobilnummer med eSIM på klockan så att du kan svara i den ifall du inte har telefonen med dig, eller måste det vara separata mobilnummer?

Ursprungligen av filuren:

Jag har några gamla Mac Pro. Typ 2010. Och 2012

Minne: olika, men högt. För den tiden ganska mycket. Oklart för närvarande

De står och samlar damm. En av dem slösade så mycket energi att övervåningen på kåken var mer än OK värdemässigt då det var minus 20 ute. Helt sant.

Forumet kommer dö. Därför
[email protected]

Skickade dig ett mail.

Ursprungligen av BlackSmp:

Givetvis så finns det fläckar (främst efter E4/E10 och kusten) där alla fungerar men vad hjälper det om jag rör mig utanför de områderna

Gissa vilken som är 3 och vilken som är Telia.

Inlandet spelar ingen roll för mig personligen eftersom där jag bor har dom samma täckning.
Men självklart kan dom ju förbättra sig på andra ställen.

Ursprungligen av Ida Blix:

En gång i tiden var de bäst med täckning på Gotland där jag då bodde, men sedan dess har jag inte använt dem så har dålig koll på täckningskartan. Antar det är norröver det är glest för de flesta operatörer utom Telia?

Tja, när jag kollade täckningskartan för Tre precis där jag bor (en by som heter Blåsmark utanför Piteå) så var Tres täckning precis densamma som Telias.
Ingen aning hur det ser ut mer inåt landet dock, detta är ändå ganska nära kusten så (bara dryga milen från havet).

Ursprungligen av omartint:

Folk kan skriva vad som helst på internet. Lita inte på det "in blanco".

Tex. skrev du att USB-C var dåligt. Utan att ens varken ha underlag, eller ens egen erfarenhet av det.

VSB.

Då har du missförstått mig, jag skrev inte att det var direkt dåligt, menade bara att det är sämre än Lightning just för Apples telefoner, inte dåligt i allmänhet.
Och att folk kan skriva vad som helst på internet, så med det ska jag då alltså inte heller lita på det du säger om USB-C isåfall?
Sen har vilken teknik jag personligen använder inte så stor roll i frågan, USB-C är inte lika utbrett på annan teknik utöver stationära datorer som det må vara på Apples, visst, många moderkort på PC-sidan har några USB-C kontakter (men min PC har inte det, och min iMac är alldeles för gammal för att ha det också), men utöver Nintendo Switch har ingen konsol det t.ex., inte ens dom nyare versionerna av Xbox One eller PS4 (dvs Xbox One X och PS4 Pro), inte heller har många TV-apparater det, eller Switchar och liknande.
Har du dessutom helt missat vilket ramaskri det var då Apple bytte från 30-pins till Lightning, och det trots då nästan 10 år gammal kontakt (användes ju ett bra tag innan iPhones kom till iPods osv)?
Att byta igen till något som kanske verkar ”bra” nu enligt vissa, som sedan mycket väl kommer att bytas ut mot något bättre igen på några år, känns iaf i min mening för tidigt.
Visst, dom lär väl byta till slut nån gång, men tror inte det händer riktigt ännu.
Om Apple byter nu nästa år betyder det ÄNNU mer adaptrar för alla som redan har anpassat sig till Lightning, och inte kan bara ta och slänga ut allt så fort något nytt kommer så själv tycker jag att det vore dumt av dom att byta ut den i mobilerna.
Apple har ju själv propsat så mycket på att dom behövde utrymmet från 3,5mm hörlurskontakten till annat i telefonen så att dom då ska byta ut Lightning till USB-C som tar betydligt större plats i telefonen vore ett steg tillbaka för dom just nu iaf. Att iPad Pro har det är mer mest för att den är så pass stor (och har plats till godo för det), kräver mycket ström för laddning och även ska kunna använda extern skärm och sånt, så på den är inte utrymmet lika litet för kontakter att det spelar roll där.

Ursprungligen av omartint:

Exakt. Det var ju det som var så ironiskt.

Det visade ju sig att du inte ens aldrig använt det - det som du så tvärsäkert uttalade dig emot var så dåligt att använda.

Så allt jag läst om hur mycket sämre USB-C är jämfört med Lightning (iaf för apples telefoner) ska jag totalt strunta i då alltså och bara gå på att en del säger att det är bättre när jag själv kan se att utformningen på USB-C-kontakten gör den sämre än Lightning för just det ändamålet?

Själv ser jag det mest såhär, Lightning funkar utmärkt för telefonerna där utrymmet för kontakten faktiskt är utrymme dom vill använda till annat i telefonen, så varför byta till en större variant som inte funkar lika klockrent (har du problem med Lightning tillhör du mest troligt en väldigt liten del av folket).
Att sen måsta byta ut alla kablar och tillbehör igen är inget jag är speciellt pigg på att behöva göra, speciellt när som det är för mig absolut inget av allt jag använder i dator/elektronikväg har USB-C-kontakt, skulle bara bidra till ännu mer olika adaptrar och kontakter i huset.

Ursprungligen av omartint:

???

Var det inte du som skrev nyss "Jag hoppas faktiskt dom behåller Lightningkontakten på telefonerna, bra mycket stabilare kontakt som dessutom strular mindre."?

Det där var svar på fråga om USB-C