Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
eurodanzisch

eurodanzisch

Medlem
  • Plats Östersund
  • Registrerad 2007-01-19
  • Senast aktiv 2017-04-13
  • Antal inlägg 100

Foruminlägg

De senaste inläggen eurodanzisch har skrivit i forumet.

Hallå igen.

Jag har nu resetat min iPad Pro till defaults som en helt ny iPad, dvs utan någon som helst information kvar på enheten. Problemet är kvar. För embedded youtube-klipp är det apdålig kvalité och det går inte att ändra på. När jag surfar på youtubes hemsida kan jag bara välja upp till 720p inget högre oavsett vilket klipp jag går in på.

Detta gör mig galen och ledsen.

Jasså. Jag sökte på nätet och det finns flera forumtrådar om just detta problemet!

Jag ska prova fabriksåterställa iPaden. Har kollat samtliga inställningar jag kan komma på är minsta relaterade.

Trodde alla hade detta problem.

Det fungerade ju också förut och av något förbannat psykbryt tog de bort HD och serverar nu enbart SD. Helt otroligt.

Jag kan för mitt liv inte förstå situationen! Är det verkligen ingen av de som kan påverka på Apple som använder Safari och själv inte blir kräksjuk av kvalitén på embedded Youtube-videor?

Detta gör mig totalt galen!!

Jag har inte köpt en 10 000 sek iPad bara för att se centimeterblock röra sig. Det är fanimej inte acceptabelt!

/ euro

Hej.

Jag har ett gammalt trådlöst Apple-tangentbord, det med 3 AA-batterier, är kanske kring 6-8 år gammalt. Det har legat i hyllan en längre tid men jag kom att behöva det nyss.

Har bytt batterier och försöker starta det men det startar, eller snarare, det jag kan iakta är att lampan lyser grönt en kort stund sedan slutar den lysa helt. Alla mina försök att pair:a tangentbordet med mac och ipad har misslyckats. Jag har även provat tricket att "typ" reset:a det genom att hålla inne power-knappen från start genom pair-försöken.

Är tangentbordet paj eller är det något annat det sitter i? Vad kan jag dra för slutsats från statuslampan?

Tangentbordet lyser alltså grönt en kort stund och blir sedan för evigt släckt ända tills man tar i och ur batterierna och provar igen varpå samma beteende visas. Det vill inte starta över huvud taget på något annat sätt än att fippla med batterierna.

Tack, mvh / euro

Jag kan med glädje berätta wifi och blåtand fungerar efter att jag bytte airport-ribbon-kabeln.

Tack för svar!

En liten update här, utifall någon annan har samma symptom i framtiden och hittar denna post:

Beställde en liten Intel SSD och OWC Data Doubler, installerade idag. Lyfte enligt instruktionen "airport-kort-ribbon-kabeln" som man måste för att komma åt att ta bort DVD:n osv.

När jag försiktigt tog lös airport-kabeln så satt själva kontakten väldigt dåligt i kabeln. Dvs kontakten, som sitter i kabeländan, den lödningen mot kabeln var lös i i ena sidan. Så jag antar att de stift som wifi-elektroniken använder helt enkelt inte hade någon kontakt medan blåtandselektroniken hade kontakt. Visst kan airport-kortet vara trasigt också men med tanke på skicket på ribbon-kabeln så tror jag boven sitter i det innan något annat visat sig.

Apropå att köpa nytt wifi-kort som reservdel så hittade jag senare några Ebay-objekt som kostade kring 20 dollar, dock begagnade men enligt beskrivningen fullt fungerande. Mest troligt kommer jag försöka hitta en ny ribbon-kabel på Ebay också.

I övrigt, SSD jämfört med HDD är precis lika sweet som alla babblar om. Det känns ungefär som att man varit tjock men helt plötsligt fått flås som en längdskidåkare i norska landslaget.

Hej!

Min nuvarande Macbook Pro, 17" Mid 2010, fungerar inte längre optimalt. Min bedömning var och är att det inte är riktigt lönt att lägga just några pengar på service etc utan istället lägga allt krut på ny maskin. Jag hade hoppats på att senaste Macbook Pro-uppdateringen skulle komma med 17" och Maxwell GTX 850M men så blev det inte och man får sätta hoppet till Broadwell Macbook Pro någon gång 2015. Detta förändrar min situation något.

Vad jag önskar hjälp med är om jag kan fixa en felsökning och ev. reparation av wifi-kortet själv.

I menylisten visas wifi-ikonen med ett X och klickar man på den står det "Wi-Fi: No hardware installed". Har alltid varit varsam med datorn så någon yttre påverkan tror jag inte det handlar om. Som jag förstår det sitter blåtandshårdvaran på samma kort och blåtand fungerar utan anmärkning. Vad kan jag dra för slutsats från detta?

I övrigt undrar jag om man kan köpa originaldelar till datorn, i detta fall då ev. ett nytt wifi/bt-kort. Har sökt själv men av det jag hittat ska det kosta 900 + frakt för ett nytt wifi/bt-kort vilket är mer än jag är beredd att lägga på problemet utan några garantier. Just nu kommer jag åt internet med en wifi-dongel, inte det mest smidiga men kostade bara 200 spänn.

Jag hittade att man kunde köra ett "Apple Service Info"-program men detta kräver internetanslutning och eftersom man bootar detta program antar jag att den inte kan bruka min wifi-dongel (som använder ett eget program för anslutning osv), har jag fel?

Slutligen, är det helt enkelt lika bra att lämna in den på service, t.ex. Apple Store? Och ev. även passa på att byta mitt uttjänta batteri samtidigt, dvs sparar man någon slant värd att fundera över om man gör det samtidigt, någon som vet?

Tack för all input! Mvh / danzisch

Har exakt samma problem här. Svarar på de där besvärliga frågorna men får bara "timed out" hela tiden. Skräp....

Provade tanka en app via iTunes på datorn. Fick upp samma säkerhetstjosan där, men med lite annat felmeddelande, något i stil med att kontot inte var tillgängligt för närvarande, prova igen senare osv. Hur som, tryckte ok men kunde tydligen ladda ned appen ändå sen, på iTunes på macen alltså. Kunde lägga över därigenom till iPhone/iPad.

Senast redigerat 2012-09-25 23:13

Tack Baron för förslaget, egentligen har jag redan det jag ska ha i PDF:en som en sida online men mottagarna frågar specifikt efter en PDF så därav jag körde in, och senare fastnade, på denna väg.

Okej, tack för de snabba svaren!

Vad gäller dpi så har jag valt 72 vid "exporteringen" i de fält där det varit aktuellt. Så vitt jag kan se verkar det enbart vara för bilderna...?

Hur som, tack så mycket för hjälpen! Det verkar som jag får låta det vara som det är, och kan nu i alla fall sluta ödsla mer tid på detta!

Mvh / euro

Hej!

Har spenderat i princip en hel dag med att försöka få det rätt när jag exporterar till en PDF i InDesign. Nu har jag slut på idéer att prova och har ej hittat något på nätet relaterat till exakt mitt problem. Jag hoppas det finns några rävar här som hajar vad jag eller InDesign gör för fel!

Problemet:

Jag har en custom storlek på dokumentet, 1360 x 9090 pixlar. Exporterar till PDF, öppnar PDF:en med t.ex. Förhandsvisning och kan konstatera att dokumentet inte alls ser ut att vara 1360 x 9090 pixlar stort utan ca det dubbla, om jag i Förhandsvisning väljer att se dokumentet i Verklig storlek. Detta går inte för sig då jag av flera anledning vill att dokumentet i sin verkliga storlek ska vara exakt 1360 pixlar brett.

I InDesign har jag skapat dokumentet i nämnd storlek, angett i pixlar och där man kan välja har jag valt "for web" eller för skärm osv. I InDesign ser dokumentet ut att vara i exakt rätt storlek vid "Actual Size". Jag har provat att både exportera som PDF Print och PDF Interactive. Men det blir samma sak. Detta går som sagt inte för sig av flera anledning, en är att bilderna inte är så stora, osv. Har provat sparat som EPS och dragit in i Illustrator och därifrån sparat till PDF men även detta blir samma sak. Har också öppnat PDF:en i Adobe Acrobat Pro, även där är dokumentet ca dubbelt så mycket för stort vid "actual size". Vissa kanske tycker att det skulle räcka med att be de som ska se dokumentet att zooma ut men det har jag svårt att acceptera, jag vill ju att det ska bli rätt på en gång när dokumentet öppnas i verklig storlek.

Är det någon som vet hur jag kan få ordning på detta vore jag mycket mycket tacksam!

Mvh / euro

EDIT: Såld!

Säljes:

Wacom Intous 4 Medium tillsammans med Autodesk Sketchbook Pro samt sleeve för
ritplattan.

Allting är i perfekt skick, knappt använt över huvud taget, vilket också är
anledningen till varför jag säljer paketet. Allting är givetvis original.

Jag tror att majoriteten av de som hittat denna annons redan är informerade om
produkternas funktioner. Här följer en kortfattad beskrivning;

Intous 4 är Wacom's ritplatta designad framförallt för professionella
artists/designers/3D-artists etc och lite mer seriösa entusiaster. De största
skillnaderna mellan Intous 4 och andra ritplattor är en mycket exakt sensor
som också känner av hur hårt trycket mot plattan är samt vinkel på pennan.
Plattans yta tillsammans med spetsarnas material gör att känslan är mycket
likt att rita på pappersark. Intous 4 har programmeringsbara snabbknappar på
sidan samt ett scrollhjul för t.ex. zoom, lutning på dokumentet etc. Knapparna
och scrollhjulet minimerar behovet att sträcka sig till mus/tangentbord när
man jobbar och snabbar upp processen signifikant.

Autodesk Sketchbook Pro är utvecklat först och främst för att effektivt kunna
användas med ritplattor. En bra video för att få ett hum om hur det kan se ut
finns här;
http://download.autodesk.com/us/sketchbookpro/highlight_reel/sketchbook_pro_sb
p_highlight_reel_video_872x540.html

Sleeve:n/fickan är Suede Jacket Sleeve av SFBags.com / WaterField Design,
avsedd för att skydda laptops. Storleken på denna sleeve passar som en handske
till Intous 4 M.

Nypriser;
Wacom Intous 4 M - 2700 sek
Sketchbook Pro - 1000 sek
Suede Jacket Sleeve - 500 sek
Totalt 4200 sek.

Pris;
2500 sek. Notera att allting är i absoluta nyskick, knappt använt över huvud
taget.

Finns att se och hämta i Östersund. Vid intresse skicka ett meddelande via 99.se
eller sms/ring -------, helst mellan 11.00 - 20.00. Eventuell frakt
betalas av köparen. Betalning på plats eller förskottsbetalning.

Väl mött! / Herje W

Senast redigerat 2012-03-25 21:18
Ursprungligen av adelfos:

Och å ena sidan är WiFi billigare, å andra sidan borde andrahandsvärdet vara mycket större med 4G...

Jo det stämmer nog men frågan är om det är en märkbar skillnad i antalet pengar. Dvs låt säga att du får båda såld för ca 1000 sek av från nypris (eller vad det nu är som gäller för iPads), i så fall gör väl andrahandsvärdet på en 3G-iPad inte någon skillnad egentligen?

Någon som vet om 8GB gör stor skillnad vad gäller spel? Läste någonstans att pga Mac OSX struktur (eller what-have-you) tar operativsystemet upp dubbelt upp med ram jämfört med t.ex. Windows. Någon som kan bjussa på lite erfarenheter vad gäller 4GB vs 8GB skillnader i MPB i Mac OSX och Bootcamp? Gärna Starcraft 2 (Mac/Win) och CS Source (Mac/Win). Eller gäller det först och främst grafikkortets ram? Nämn gärna vilken dator du kör på.