Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

5 appar för påskledigheten

Så här under påsken har många av oss ledigt några dagar extra. 99mac tipsar om några saker du kan göra om du behöver en paus från familjen eller skidåkningen för en stund.

1. Fixa till bilderna

Aldrig förr har det fotograferats så mycket som nu och påsktider är säkerligen inget undantag. Sök inte längre bort än Instagram för att se all påskmat som folk stoppar i sig under ledigheten. Om du vill passa på att testa en ny redigeringsapp för att få dina påskbilder extra snygga vill vi tipsa om Enlight som just nu säljs för 39 kronor.

Appen innehåller flera verktyg för att göra allt från vanliga saker som att beskära och ändra färger till mer kreativa saker som att lägga på filter, text och ramar. En mycket kompentent app för mobilfotografen.

Namn
Enlight
Plattform
IOS
Utvecklare
Lightricks Ltd.
Version
1.0.1
Pris
39 kronor
Krav
Kräver IOS 8.1 eller senare. Kompatibel med Iphone och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska, tyska

Andra fotoappar som 99mac skrivit om:
Filters för Iphone – massor av filter för att snygga till bilder
Pixelmator – fantastisk app som ständigt uppdateras med nya finesser

Här finns också 7 tips på hur du tar bättre Iphone-bilder som du inte får missa.

2. Lös brott som ett proffs

Nu när röda dagar väntar finns det kanske tid över för att testa nya spel? Vi vill tipsa om The Trace: Murder Mystery Game som låter dig dra på detektivmössan för att lösa brott från Relentless Software.

Allt startar på en brottsplats och du undersöker den genom att peka och klicka runt på skärmen. Genom att lägga ihop ledtrådar och analysera dem kan du återskapa vad som hänt. Välgjort och spännande!

Namn
The Trace: Murder Mystery Game
Plattform
IOS
Utvecklare
Relentless Software
Version
1.2.0
Pris
49 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska

Andra spel som 99mac skrivit om:
Civilizationi: Beyond Earth – tidsslukande strategispel för Mac
Space Age – Ett härligt rymdspel med humor och spänning, för både Mac och Iphone/Ipad.

Här finns också 7 spel med lagom otäckt tema.

3. Variera påskmaten

Mycket kring våra svenska högtidstraditioner fokuserar på maten vi äter och det finns självklart flera bra appar som bjuder på recepten du behöver till påsk. För den som vill passa på och prova nya vegetariska eller veganska recept utöver klassikerna som brukar finnas på påskbordet finns appen Veggie Weekend att ladda ned.

Veggie Weekend utvecklas av svenska Filibaba och bjuder på gröna recept. Appen är gratis att ladda ned, men säljer sedan recept som köp inuti appen. Alla recept kostar 49 kronor, men det går också att köpa bara samlingen med påskrecept för 9 kronor.

4. Påskpyssla med digitala pärlor

Så här under ledigheten kanske du har barn att underhålla. Varför inte lägga pärlplattor fast digitalt i Ipaden? Appen Retro Art hjälper till med just detta.

Namn
Retro Art
Plattform
IOS
Utvecklare
Scottie Bontrager
Version
2.3.1
Pris
9 kronor
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

5. Fixa återbäringen

Har du inte redan deklarerat är väl påsktider ett ypperligt tillfälle att kolla igenom siffrorna. Deklarerar du innan den 4 maj får du eventuell återbäring tillbaka före midsommar.

Du vet väl att du inte ens behöver leta upp en dator? Det går utmärkt att deklarera i mobilen. Skatteverket går igenom hur du gör på deras webbplats, men här har du appen du behöver:

Namn
Skatteverket
Plattform
IOS
Utvecklare
Skatteverket
Version
2015.1
Pris
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.