snabbtest

800 anledningar att testa Filters för Iphone

Filters för Iphone är billig app smockfull av snygga filter och justeringar till dina fotografier. 99mac testar.

Det råder ingen brist på appar för att redigera alla bilder man tar med mobilen. Något som blivit väldigt populärt i och med tjänster som Instagram är att justera sina bilder med hjälp av olika filter. Nu finns en ny app smockfull av just filter och texturer som för ovanlighetens skulle är både billig och helt fri från köp inuti appen.

Mike Rundle heter utvecklaren bakom appen Filters för Iphone som dök upp i #App Store under onsdagen efter 18 månaders arbete med att få den färdig. Appen bjuder på 800 filter och effekter för endast 9 kronor vilket gjorde det till ett lätt beslut att testa den. Så här beskriver Rundle appen:

"Du tar inte bilder med Filters. Du förvandlar dem. Filters har över 800 sätt att justera dina bilder inklusive fullt justerbara autentiska gamla filmeffekter, handmålade texturer, livfulla färgade överläggningar, speciella multieffekt-justeringar (Shine, Luna, Color Boost, Intimidate och Smart fade) och dessutom standardverktyg för bildjusteringar så som ljusstyrka, kontrast, färgtemperatur, exponering och mer. Allt ingår, det finns inget extra att köpa till."

Kom igång direkt

Först och främst har Filters ett snyggt och överskådligt gränssnitt som är inbjudande hela vägen från ikonen på hemskärmen och in i menyerna. Efter en kort genomgång av vad man kan göra med appen hamnar man med en förladdad bild som följer med appen och kan direkt börja experimentera med alla filter och effekter. Det är riktigt fiffigt gjort, kreativiteten börjar flöda utan att hindras av en tom yta som man först måste leta upp en bild till.

I överkant finns några grå ikoner för att hämta in bilder, ångra sina redigeringar eller dela bilden när man känner sig färdig. Det är i nederkant som det roliga finns och det illustreras med färgkodade ikoner.

Den blå ikonen leder till filter, den gröna visar texturer/överläggningar, den gula ger redigeringsverktyg och sist men inte minst finns en rosa stjärna där man kan spara sina favoriter. Eftersom det finns 500 filter och 300 texturer att välja bland kommer nog favoritknappen väl till pass för att snabbt hitta tillbaka till godbitarna i appen.

Arbetsflödet är enkelt, du laddar in en bild i Filters och börjar redigera den. När du är nöjd sparar du den till kamerarullen eller delar den till exempelvis Instagram. Appen sparar inga bilder på egen hand och har inga egna mappar att hålla ordning på.

Genom att välja ett filter dyker det upp ett reglage för att välja hur intenstivt filtret ska påverka bilden. Det går att dra i det tills man är nöjd och sedan antingen välja applicera eller avbryt för att gå tillbaka och välja något annat. För att förhandsvisa hur det blir måste man släppa reglaget. Genom att hålla fingret nere på bilden får man se hur den såg ut innan effekten läggs på och genom att släppa ser man bilden med effekten.

Väl värd pengarna

Det finns mycket att upptäcka med Filters för den som gillar att leka med sina bilder och för nio kronor är det här rena rama fyndet som dessutom lovar att bli ännu bättre i framtiden. Mike Rundle berättar att framtida uppdateringar bland annat kommer att bjuda på landskapsläge, realtidsjusteringar av bilderna och fler inställningar för förhandsvisningar. Det vi ser fram emot mest är den utlovade funktionen som kommer göra det möjligt att använda appen direkt från Bilder via IOS 8-funktionen tillägg.

Namn
Filters for Iphone
Plattform
IOS
Utvecklare
Mike Rundle
Version
1.0
Pris
9,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.