Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6 och 6 Plus, två veckor senare

Nu har redaktionsmedlemmarna använt Apples nya mobiltelefoner dygnet runt i drygt två veckor och summerar här allt det där som man inte får veta av testerna i testlabbet.

Summering

Jakob: "Iphone 6 är min nya favorit"

Iphone 6 är i mitt tycke Apples bästa Iphone-modell hittills. Jag älskar den större skärmen, men trots det känns telefonen fortfarande overkligt lätt och smidigt att bära omkring på. Den går ner i mina fickor utan problem, och passar bra i handen, fastän den känns lite hal.

Hårdvarumässigt finns inget att klaga på – som varje år har Iphone blivit snabbare och bättre. Jag är ingen fotograf, men kameran imponerar och särskilt vid halvdana ljusförhållanden märks det att Apple tagit ännu ett kliv framåt när det gäller kamerateknik. Trådlös överföring och processorhastighet är inte mycket att orda om – telefonen känns snabb som förväntat. Batteritiden är inte i en division för sig jämfört med tidigare modeller, men det är ändå en förbättring och jag kan använda Iphone 6 i stort sett hela dagen utan att bli stressad av den röda batterisymbolen.

Vissa detaljer vad gäller telefonens fysiska utseende har jag fortfarande inte fastnat för. De vita antennstrecken på baksidan stör mig inte längre, men den utstickande kameran gör sig ständigt påmind. Jag var länge rädd att saker skulle fastna i den eller att kameran skulle bli sårbar. Efter en tid med Iphone 6 känns det inte längre som någon fara, men jag tycker ändå det är fult med en utstickande kamera på baksidan av en i övrigt väldesignad och smidig telefon.

Ida: "Den extra batteritiden är det bästa"

Skärmstorleken var betydligt lättare att vänja sig vid än jag trodde på förhand och det finns mycket att tycka om med 6 Plus. Det är väldesignad enhet jag håller i handen där det känns som att någon filat på minsta detalj i en smärre evighet. Jag älskar skärmens rundade kanter och att den känns nästan för tunn. Men jag gillar inte strecken på baksidan eller att kameran sticker ut.

Skärmen är fantastisk, jag tycker båda kamerorna fått sig bra och användbara uppdateringar och IOS 8 tillsammans med OS X Yosemite kommer att bli riktigt bra. Men det är faktiskt batteritiden som är det allra bästa! Det känns som ett mirakel att jag inte måste ladda telefonen varje kväll och ibland någon gång till under dagen. Det känns så stort att jag mer än gärna haft en något tjockare telefon med ännu bättre battertid där kameran inte behövt sticka ut.

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.