Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 5C – allt annat än "billig"

Apple gick ifrån traditionerna och släppte inte en utan två nya modeller av Iphone i år. 99mac har kikat närmare på Iphone 5C, som förutom det nya plastskalet är en Iphone 5 med bättre batteritid och stöd för fler LTE-band.

Slutsats och omdöme

Efter några veckor med den nya telefonen står det klart att verkligheten inte skiljer sig från informationen på pappret något nämnvärt. Den nya telefonen innehåller samma komponenter som sin föregångare och upplevelsen är väldigt snarlik. Det är en välbyggd telefon som andas kvalitet, precis som vi är vana vid från Apple.

Batteritiden är marginellt bättre, men här bjuds inte på några mirakel. Det som gör skillnad är det utökade stödet för 4G/LTE. Troligtvis märks det extra mycket i en storstad som Stockholm där 3G-nätet ofta är överbelastat. För de här mindre förbättringarna får du betala 5 295 kronor utan abonnemang för en modell med 16 gigabyte och en tusenlapp till för 32 gigabyte.

Iphone 5C kan inte sägas vara prisvärd från en Iphone 5-användares perspektiv. Det är helt enkelt inte så mycket nytt för samma pengar som Iphone 5 kostade. Istället bör man kika på Apples nya flaggskeppsmodell Iphone 5S som bjuder på bättre prestanda, bättre kamera, samma stöd för 4G/LTE som 5C och fingeravtrycksläsaren Touch ID. Metallchassit på 5S känns också mer exklusivt, det är definitivt klasskillnad mellan de två nya modellerna.

Ägare av 4S eller ännu äldre modeller har numera två modeller att välja bland. Funderar man på en 5C bör man troligtvis överväga en 5S också, om man inte uttryckligen är sugen på den färgglada plasten. Plånboken och designen får fälla avgörandet.

Fördelar
+ Ordentligt stöd för 4G/LTE
+ Batteritiden har ökat
+ Välbyggd, känns inte som "billig" plast

Nackdelar
- Få nyheter
- Tveksam valuta för pengarna i jämförelse med 5S

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.