Mini-LED iPad Pro, AirTags - det här kan lanseras nästa månad

Om inte Apple har tänkt släppa alla uppdateringar det ryktats om under samma halvår är det oundvikligt att något släpps kommande månad.

Rykten om att Apple kommer att lansera nya produkter under våren har duggat tätt och efter att först ha trott att det skulle ske i mars har nu förväntan skiftats till april. Vi har försökt samla det viktigaste och trovärdigaste från alla ryktena för att få oss en bild vad Apple kan tänkas släppa nästa månad.

AirTags

Rykten om att Apple ska släppa sina egna små trackers har cirkulerat under två år men tystades ned lite för ett tag sedan och man kunde nästan tro att Apple kanske skrotat idén. Men i veckan kom rykten om både exakta mått och prislapp från Max Weinbach som påstår att den blir 32mm x 32mm x 6mm och kommer att kosta 39 dollar vilket borde motsvara ungefär 500 kronor här i Sverige efter skatter. Det ryktades tidigare att den skulle komma i två storlekar men känns oklart varför det ens skulle behövas om än för extra funktioner så som större högtalare för signaler när den ska lokaliseras.

iPad Pro

Ett uppdaterat chip är givet då förra generations iPad Pro i stort sett återanvände samma processor från året innan med en extra kärna och lite bättre grafik. Det nya chippet sägs få motsvarande kraft som M1 som var Apples första egendesignade ARM-chip i Mac-datorer och som nu sitter i Mac Mini, MacBook Air och den mindre MacBook Pro. Namnet på chippet till iPad Pro sägs bli A14X.

Det sägs bli förbättringar av både kameror och även LiDAR tack vare A14X och den sägs dessutom få stöd för Thunderbolt istället för bara USB-C som innan. Detta ska ge högre bandbredd och möjlighet till högre upplösta skärmar. Med lite tur ser Apple till att den även stöder andra upplösningar än 4:3.

En stor uppdatering sägs bli skärmen till den största modellen av iPad Pro där skärmtekniken ska gå från LCD till Mini-LED. Den nya skärmtekniken ska ta det bästa från både OLED och LCD. Apple har länge ryktats anamma den nya tekniken till sina produkter sedan de köpte upp företaget LuxVue Technology som tillverkade Mini-LED skärmar år 2014. Nu verkar tekniken äntligen mogen att släppas och vi kan få en inblick i hur Apples framtida skärmar kan bli.

Det har även nyligen kommit upp rykten om en uppdatering av Apple Pencil. Med nya funktioner så som utbytbara toppar för olika användningsområden, Force Touch och fler tryck-kommandon. Ett annat rykte vi hoppas på är att den två år gamla iPad Mini får sig en uppdatering. Den sägs kunna få en design som motsvarar både iPad Pro-modellerna och iPad Air med ny processor och en lite större skärm på 8.4 tum. Även den fyra år gamla Apple TV 4K skriker efter en uppdatering så vi hoppas att diverse rykten resulterar i en uppdatering även för den i april.