Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spel

Tre vackra äventyrsspel som du kan spela idag på Apple Arcade

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Med de tråkiga nyheterna om ett uteblivet Google Stadia så får vi försöka göra det bästa utav situationen och försöka hitta guldkornen hos Apples egna tjänst, Apple Arcade. Tjänsten har fortsatt växa för varje månad och innehåller i skrivande stund över 120 spel. För att hålla er lite uppdaterade listar vi här tre av de senare släppen som är både vackra, äventyrsfyllda och underhållande.

Little Orpheus

I detta plattformsspel spelar vi som komrade Ivan, som fått i uppdrag att åka ner till jordens kärna med en atombomb som kallas Little Orpheus. På sitt uppdrag tappar han bort bomben och sin farkost. Medans vi får styra Ivan igenom detta äventyr fyllt med dinosaurier och jättar så får vi lyssna på honom när han återberättar allt för sin general. Den lite stela kontrollen kompenseras av vackra miljöer och humoristisk dialog.

Creaks

För er som har spelat Machinarium så vet ni nog vad som väntas här från skaparna Amanita Design. Det är ett vackert handmålat äventyrspussel där man hittar en mystisk dörr i sitt rum som leder ner under mark, där man får klura ut olika pussel för att försöka ta sig vidare. Äventyret är kort men att bara få titta på dessa handmålade miljöer gör en lite varm inombords.

Beyond A Steel Sky

Detta äventyr är en uppföljare till ett gammalt klickspel från tidigt 90-tal. Här har grafiken ändrats till en smakfull 3D och är fyllt med knasig dialog och kluriga pussel. I en vacker dystopisk värld med inslag av cyberpunk. Så spelar vi som Robert Foster när han reser till staden Union City för att försöka hitta den försvunna pojken, Milo. Det är en av de större titlarna som finns till Apple Arcade och ger dig timtals av speltid.

Läs även

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.