Rykte: Apple jobbar på ARM-baserad spelkonsol

Apple TV har redan tagit första steget till att bli en spelkonsol med Apple Arcade och dess App Store, men skall de ta steget längre?

Det är sidan WCCFtech som rapporterar att Apple arbetar med att ta fram en ARM-baserad spelkonsol. Apple TV använder sig redan Apples egna processorer och om en eventuell spelkonsol kommer få ett kraftfullare chip och enbart är dedikerad för spel kan det bli väldigt intressant. Det ryktas även att Apple arbetar på en egen spelkontroll som förmodligen kommer att fungera lika bra till den nya konsolen som till Apple TV.

Undertecknad spelar en hel del på Apple Arcade och det märks i större spel med många öppna landskap där det händer mycket saker samtidigt att den inte riktigt orkar med. Om Apple planerar att lägga sig i krig med Nintendo, Sony och Microsoft återstår att se men det hade varit intressant vad Apple skulle kunna göra i spelbranschen med sina ekonomiska muskler.

Bild och källa: WCCFtech

Skriven av Marcus Attefors

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.