Rykte: Apple jobbar på ARM-baserad spelkonsol

Apple TV har redan tagit första steget till att bli en spelkonsol med Apple Arcade och dess App Store, men skall de ta steget längre?

Det är sidan WCCFtech som rapporterar att Apple arbetar med att ta fram en ARM-baserad spelkonsol. Apple TV använder sig redan Apples egna processorer och om en eventuell spelkonsol kommer få ett kraftfullare chip och enbart är dedikerad för spel kan det bli väldigt intressant. Det ryktas även att Apple arbetar på en egen spelkontroll som förmodligen kommer att fungera lika bra till den nya konsolen som till Apple TV.

Undertecknad spelar en hel del på Apple Arcade och det märks i större spel med många öppna landskap där det händer mycket saker samtidigt att den inte riktigt orkar med. Om Apple planerar att lägga sig i krig med Nintendo, Sony och Microsoft återstår att se men det hade varit intressant vad Apple skulle kunna göra i spelbranschen med sina ekonomiska muskler.

Bild och källa: WCCFtech

Skriven av Marcus Attefors

Ett nytt batteri som påminner mycket om nuvarande MacBook Air och MacBook Pro har godkänts, och kan mycket väl antyda att vi är nära en MacBook med Apple Silicon.

Apple ser ut att ha en helt ny funktion på ingång men det råder lite delade meningar om vad funktionen faktiskt är.

Det har länge varit en dröm för oss Apple-användare att på vår Apple TV och i Safari kunna titta på YouTube i 4K och i höst blir det verklighet.

Vice VD för Apple Phil Schiller bär också ansvaret för marknadsföringen. Han startade sin karriär hos Apple redan 1987 och visat sig väldigt värdefull för bolaget. Nu belönas han att få komma in i den exklusiva klubben Apple Fellow.

Idag så släpptes iOS 14 beta 4 till utvecklare och vi har installerat den för att se vad som är ändrat eller nytt.

Idag meddelar Apple att iMac-serien uppdateras med ny hårdvara, men det ser inte ut att vara några ändringar på designen.