Apple bekräftar att Google Stadia och liknande tjänster inte tillåts

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Google Stadia, Microsoft xCloud och Nvidias Geforce Now är alla spelplattformar som erbjuder AAA-spel genom molnet. Där man slipper dyra grafikkort och senaste processorn för att kunna spela de senaste spelen. Med en stabil uppkoppling och mot en månadsavgift har du nu din spelkonsol med dig till varje skärm, förutom om du har en iPhone eller iPad. I en intervju med Business Insider bekräftar nu Apple att dessa speltjänster bryter mot reglerna för App Store och är därmed inte tillåtna.

I sitt uttalande om speltjänsterna förklarar Apple att det handlar om säkerhet, och att varje individuellt spel måste kunna synas, vara sökbara och kunnas ges en recension i App Store. The Verge har även hittat en regel som säger att dessa klient-tjänster endast kan använda sig utav appar/spel på ett lokalt nätverk och inte vara moln-baserat. Sedan är det ju så klart problemet med att Apple kräver 30% på alla köp i App Store. Så kort sagt kommer vi inte att se någon av dessa tjänster till iOS, iPadOS eller tvOS inom det närmsta.

Via: 9to5google

Läs även

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.