Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinfranskara
  • Plats Skara
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2010-10-21
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen martinfranskara har skrivit i forumet.

Tusen tack för all hjälp Benjamin!

Snabb extrafråga:

Fungerar följande minnen motsvarande eller varför är Kingston-minnena du angav bättre anpassade?

CORSAIR VS 8GB DDR3 SO-DIMM PC3-8500 1066MHZ CL7 (2X4GB) - Specifikationer
Komplett.se - Corsair Value DDR3 SO-DIMM 1066MHz 8GB

Jag köper gärna från Komplett förresten eftersom jag bor nära deras hämtbutik.

Ursprungligen av benjamin.palsson:

Ja du, huruvida du behöver det är frågan.. För "vardagsanvändande" kommer man väl rätt långt på 4GB.
Själv har jag 4GB i min MBP 13" men kommer strax att uppgradera till 8GB, detta beroende på att det jag jobbar med kräver kräm i datorn.

Processorn du har är ju fortfarande en bra och relativt snabb sådan.

Ska du framtidssäkra dig lite så köp 8GB, men för ditt nuvarande behov tror jag att 4GB räcker.

Jag förstår!

Blir det på något sätt dumt om jag köper 1 st 4gb-modul och låter den andra platsen vara tom alternativt sätter i min original 1 gb-sticka? Kanske blir lurigt med 4+1gb?

Skulle ju i så fall vara en rätt schyst kompromiss, 4gb men ändå framtidssäkrat genom att kunna köpa till en extra senare.

Va tror du/ni?

Ursprungligen av Capeman:

Har du tittat i någon av dessa trådar?

site:99.se minne macbook pro - Google Search

Ja, jag har kikat men hittar ingenting bra i de senast uppdaterade frågorna. Eftersom min fråga är beroende av priset i jämförelse med prestandan och att pris ändras fort känner jag inte att dessa trådar hjälpte mig.

Det är alltså inte vilken typ av minne jag ska ha som jag undrar utan mer precist vilka minneskort som rekommenderas i fråga om prisvärdhet kontra nödvändighet vid "normal" belastning.

Ursprungligen av benjamin.palsson:

KINGSTON 8GB KIT - KTA-MB1066K2/8G - Produktinformation

8GB hos DustinHome.
2342:- ink frakt om du är student.

Låter suveränt!

Behöver jag 8GB dock? Hur stor skillnad gör det för "vardagsanvändande" såsom surf, musik och film jämfört med ex 4 eller 6gb?

Blir min processor, som jag tror är på 2,2ghz en flaskhals i sammanhanget?

Förstår att ett antal miljoner trådar skrivits i detta ämne redan och jag vet att det inte uppskattas med nya men jag har skitsvårt att hitta det jag söker genom att söka i forumet eftersom all information jag hittar är för gammal.

Min fråga är kort och gott, vilket minne kan jag rekommenderas köpa till min MBP 13"? Jag har i dagsläget 2 gb men känner att jag vill biffa till datorn lite då jag ibland kan känna att han får lite svårt att hänga med.

Jag siktar uppåt 4-8 gb.

Jag använder dock inte datorn till några tyngre program men kan ibland vilja njuta av en hd-rulle. Det händer också att jag har lite "för många" program igång vilket kan göra att datorn saktar ned lite i svängarna vilket jag vill försöka bygga bort.

Någon som har ett prisvärt alternativ till mig? Gärna komplett.se eller liknande.

Hoppas verkligen inte jag gjort bort mig allt för mycket genom denna "dubbelpost".

hej igen! har inte kunnat kolla på ett tag, varit bortrest.

tack för svaren!

rent tekniskt, vad är det för värden jag behöver fylla i i router nr2 för att den skall fatta att den bara ska fortsätta? stänga av dhcp? dns-servrar? ip-adresser på något sätt?

känns som jag är inne på djupt vatten här!

kan ju använda min airport express, men kruxet är att den i första hand används till att streama musik och sitter därför bakom en stereo för tillfället, inte alls centralt placerat. helst skulle jag alltså vilja använda den "vanliga" routern, även om jag kanske tillslut får ge mig.

tack!

Ursprungligen av poseidon84:

Ja, du kan ansluta en annan enhet trådlöst och utöka ditt nätverk på så sätt. Och det brukar inte vara så svårt alls

Kan någon av de extra-prylarna jag specificerade hjälpa mig med det? Antar att det inte bara är att koppla i prylarna i väggen? Det jag tänker mig är att dra en nätverkssladd från routern i källaren och upp genom golvet till första våningen och vardagsrummet till router#2. Har kollat igenom Netgears Knowledge Base litegrann, men vet inte exakt vad jag ska söka efter.

Hej!

Jag sitter idag på ett trådlöst nätverk som, i takt med att apparaterna som använder det, tappat lite i styrka och pålitlighet. Routern står dessutom i källaren vid första jacket, våningen under där det mesta händer alltså.

Jag har fått nys om ordet accesspoint och frågar mig, hur fungerar detta? Kan jag ansluta en andra router och kanske dra en vanlig nätverkskabel mellan den och "huvudroutern" och därmed använda båda två samtidigt? Skulle isåfall kunna ställa router #2 våningen över, i vardagsrummet och därmed antagligen få en betydligt bättre täckning i hela bygget.

Jag använder, som huvudrouter, en NetGear DG834g. Dessutom har jag ytterligare en likadan som jag isåfall hade tänkt använda som förstärkningen. Alternativt har jag även en Airport Express av senaste modell. Vad blir lättast? Är dethär en tung operation att genomföra? Fungerar det ens?

Har förvånats över ert kunnande tidigare, blända mig!

Martin

Hej!

Jag slänger nu in en fråga här, efter att ha tröttnat på Dustins otroligt långsamma kundtjänst.

Jag letar efter en plattskärm, 22" - 26" ungefär att docka min MacBook i när jag är hemma.
Har tidigare tittat på bl.a. Samsungs Syncmaster 2693HM USB, men fick aldrig något riktigt svar på vad USB-tillägget i namnet betydde. Har både mailat och ringt dem, och fått olika svar varje gång, vågar inte köpa grisen i säcken. Någon som har förstahandsinfo?

Viktigt är att den skärm jag köper skall ha en inbyggd USB-hub, där jag kommer ha mottagare för trådlöst tgb och mus.

Jag vill alltså ha en egen version av Apples nya LED Cinema Display, förhoppningsvis till ett humanare pris.

Till denna vill jag också ha en snygg mus och ett snyggt tangentbord.

Apples tangentbord är vrålläckert, hur skönt är det att skriva på? Hur länge räcker batterierna, hur laddar man dem? Annat alternativ?

Samma gäller Mighty Mouse, läcker men hur är den att använda? Batteritid, uppladdningsmetod? Den är styrd genom Bluetooth om jag inte minns fel? Annat alternativ på mus?

Budgeten låter jag vara relativt osagd, men utgår från att hamna på billigare än LED Cinema Display utan att tumma alltför mycket på design. Viktigt att trivas med sin arbetsyta!

Tackar hjärtligast!

Martin

Förlåt om jag trampar på några ömma tår här genom att fråga nåt som tagits upp förr (hatar dehär mega-tråds-systemet) men sitter samma sorts hårddisk (2,5" s-ata) i nya macbook som i de äldre modellerna? tack!

Ursprungligen av Samuel K:

Jo, det är ju verkligen den sortens saker som är riktiga deal breakers när man ska köpa dator... kan riktigt se framför mig de horder som nu köper bärbar pc i stället för MacBook för att webbkameran inte är tillräckligt högupplöst.

Hihi!

sitter på en liknande situation som en tidigare författare i denhär tråden;

skriver i dagsläget på en vit 2,2gHz 4gb ram 120gb/hdd macbook och fick verkligen upp pulsen när steve visade de nya skapelserna. åtminstone designmässigt.

precis som ni diskuterat mycket så funderar jag på om 400mHz och bakgrundsbelysning är värt 3000 kr extra, och tvekar på det. men det känns änna lite dumt att gå ner från 2,2gHz till 2,0. hur mycket skillnad gör en sån sak? grafikkortet kanske jämnar ut oddsen?

halvt OFT: fick ont i magen nu! har en köpare på min vita bok, vad bör jag begära för den? specifikationer som ovan, bra skick dock lite skuggor runt trackpaden.

Ursprungligen av Mija:

Har du gamla versionen av Airport Express? Uppgradera till senaste firmware 6.3

knixet är att jag har senaste versionen av expressen med den senaste firmwaren (7.3.2)

har samma problem som dig solid! jädra skit, funkade perfekt innan itunes 8!

någon gång har jag också, sedan uppdateringen till version 8, fått ett fel med nummer -15000. någon som vet vad det innebär?

finns det några invites kvar tro? tar gärna en isåfall!

martinbelina@gmail.com