Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
karnov

karnov

Medlem
  • Registrerad 2006-09-27
  • Senast aktiv 2021-07-03
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen karnov har skrivit i forumet.

Någon som har som provat att sätta in en 2,5" till 2,5" adapter i en iMac från mitten av 2007? Jag har provat fästskenor från komplett, men apples skruvar passar inte i den, plus att kontakterna på SSDn hamnar för långt bort.

Funderar på om någon av de här två fungerar, eller något liknande:

Komplett.se - Chieftec SATA Backplane CTM-1322 S

Komplett.se - Kingston SSD 2.5" to 3.5" SATA

Just nu har jag tejpat fast SSDn

Tacksam för svar!

Har googlat lite och verkar vara ganska många som har problemet. Frågar är om det drabbar alla Iphone 4?

Finns till och med en app för problemet
GreenSpot Fix for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

Jag vet att det här är ett fenomen som kan dyka upp när man tar bilder under lysrör, men tycker att det är lite väl framträdande på min iphone 4. Jag har provat att ta bilder under samma lysrör med en billig Nikon Coolpix utan någon som helst grön fläck.

Lider era Iphone 4 av samma problem? Dvs. får bilderna en grön fläck om det är belyst med lysrör?

Jag har också en dir-655. Både min Macbook Pro och Macbook vägrat att ansluta till wlanet efter de varit i viloläge. Står "anslutningen nådde en maxtidsgräns". Det brukar gå att ansluta om jag manuellt skriver in SSID, väljer WPA2 och skriver in lösenord, det kan dock ta ett par försök innan den vill ansluta. När de väl är anslutna så fungerar allting perfekt tills de stängs av eller sätts i vila. Det går dock alldeles utmärkt att ansluta med min ipod touch och datorer som kör windows 7. Routern har fungerar felfritt i över 1 år nu, detta problem uppstod utan att något har förändrats med routern, det har inte heller tillkommit några nätverk hos grannarna (har gjort en sökning med inSSIDer för att hitta bästa kanalen).

Min gissning är att detta problem uppstod i och med någon uppdatering från apple.

Jag hade en inställningspanel installerad som gav mer multitouchrörelser, efter uppdateringen började detta spöka väldigt mycket och det gick knappt att röra styrplattan utan att fel saker hände. Du har inget liknande tillägg installerat?

Ursprungligen av bjelkeman:

Hur ser man vilken fps man har? Jag har bara spelat lite i kampanjen ännu, men kan inte klaga på hur fort det går (det blir kanske olika när man spelar mot riktiga motståndare).

Control+Option+F eller Control+Alt+F på windows.

Jo, jag använder VLC. Men ibland tycker jag att DVD-spelaren hanterar menyer smidigare än VLC. Och så är det snyggare.

Ursprungligen av Adrian B:

Jag tycker Apple borde sälja en extern SuperDrive i en snygg design som matchar dagens MacBook Pro. Så kan man ha den för all framtid tills man helt slutar med DVD-skivor.

Jag brukar mest använda programmet DVD-spelaren till att spela upp DVD-filmer från hårddisken, det fungerar dock inte längre. Någon som vet något sätt att ta sig runt detta? T.ex. en dvd-emulator

Enda problemet är med att kasta ut SuperDriven är nu kan man inte öppna Apples "DVD-spelaren", eftersom den inte hittar någon giltig DVD-enhet.

Macbook Pro 13" 2.26 GHz C2D med Intel SSD x-25 G2 80gb.

Write 81.9 MB/s
Read 252.2 MB/s

Ursprungligen av iVote:

Jag tänkte slå till på detta upgrade kit snart. Men det jag undrar är om det är möjligt att köra SSD:en på platsen för hårdisken och den nya vanliga hårddisken på DVD:n plats i optibayen?

Ja, så kör jag i min mbp 13".

Jag har också detta problemet. Har en 2 veckor gammal MacBook Pro 13". Jag kör inte safari.

Däremot så ser jag alltid detta i system.log när datorn låser sig:

/usr/libexec/hidd[36]: IOHIDEventQueueEnqueue: Error enqueuing memory. (0xe00002e8)
--- last message repeated 158 times ---

Något annan som får samma text?

Jag har två användarkonton på min Mac, ett adminkonto som är lösenordsskyddat och ett användarkonto utan lösenord. Just nu så skulle jag logga in samtidigt som jag drack kaffe, så jag styrde musen med vänsterhand istället för höger. Så istället för att att trycka på mitt adminkonto så slirade jag till och tryckte på användarkontot utan lösenord, jag såg givetvis att jag tryckte fel och försökte i stundens hetta rätta till detta genom att väldigt fort trycka på adminkontot innan jag loggades in på användarkontot. Och döm av min förvåningen när denna "räddning" fungerar och jag loggas in som admin. Problemet är bara att jag inte behövde ange något lösenord. Jag har provat, och det fungerar att göra så här oavsett om man är inloggad eller ej på något av kontona. Om adminkontot är utloggat så kommer det upp en dialogruta om något med nyckelringen och man kan reparera, uppdatera, eller fortsätta som vanligt.

Är det här ett nytt problem i Snow Leopard? Eller har det att göra med någon inställning på min dator? Enklaste lösningen är ju att inte ha konton utan lösenord. Undra om samma problem uppstår med gästkonton utan lösenord? Vore kul om att höra om det här "tricket" fungerar på andra datorer också.

Givetvis kan LCD-paneler också få inbränningar. Min 12" skärm på notebooken har inbränningar efter utforskaren, flera skärmar på jobbet har inbränningar. Sen om det är "ghosting" eller permanenta inbränningar får någon annan förklara. På min notebook så har det blivit bättre, men det går fortfarande att se problemet efter 2 år. Jämfört med Plasma så tar det oerhört mycket längre tid att få en inbränning på LCD, jag hade själv glömt min dator på fel energisparläge när jag var borta i flera dygn. Skärmar ska aldrig vara på dygnet runt, både med tanke på inbränningar och för att vara lite ekonomisk med skärmens bakgrundsbelysning.

Var samma problem med min nyinköpta iMac ALU, ringde supporten och fick hela hela datorn utbytt.