Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
freni126

freni126

Medlem
  • Registrerad 2005-10-13
  • Senast aktiv 2006-11-13
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen freni126 har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av femton:

freni126: Jag kan inte tänka mig att någon öppnar upp och byter ut batteriet frivilligt om man har garanti kvar (då byter nämligen Apple ut det gratis).

Nu gällde det ju inte att byta batteri.. det gällde att laga glappet i hörlurskontakten. Som jag skrev så hade jag ju ingen garanti (trode jag) när jag öppnade den utan trodde att det inte fanns nåt att förlora... att jag sen lyckades tjata mig till förlängd garanti var jag ju inte beredd på..

Ingen som vet säkert hur de kollar om den varit öppnad? Någon som blivit nekad garanti pga detta? Det syns alltså inte utifrån några skador.. eller inuti heller om de öppnar den, men jag är oroad över att de har någon mjukvara i den som de läser av.... vet att bla Dell datorer har en sådan funktion, som man lätt kan nollställa...

jag bumpar den här tråden och ställer en fråga.. hoppas det är ok..

jag fick problem med min nano. hörlurskontakten började glappa.. alltså i hålet, inte själva hörlurarna. Jag kollade om jag hade garanti kvar... givetvis gick den ut för 2 veckor sen. Ok, då var det ju bara att börja meka själv tänkte jag. Jag öppnade den rackarn och tittade runt lite, men inget jag kunde göra kändes det som. Satte ihop den igen...
Nu fick jag snilleblixten att försöka kräva längre garanti eftersom jag faktiskt hade garanti-tid kvar eftersom Ipoden inte levererades det där datumet utan faktiskt 3-4 veckor senare... Helt otroligt.. supporten köpte det! (det är ju iofs sant, men få företag skulle gått med på något sånt.. älska Apple!)
Så nu kommer jag få lämna in den och få en ny/lagad.. kanon!
Jag är därför rädd att de ska se att jag öppnat den och hävda att det är det som skadat den... Det syns inte utanpå, men jag är rädd att de har någon bit i mjukvaran som ställs om ifall man öppnat maskinen..? Isf.. kan man ställa tillbaka den?

När man läser att man kan byta batteri själv så verkar det ju tillåtet att öppna den? Eller gör man det och därmed bryter garantin som eventuellt finnskvar?

Jag reklamerade min orginal-lurar en sen torsdag-kväll på apples hemsida. Nästa dag (innan jag vaknat) stod en UPS-kille med nya lurar utanför dörren. Jag var imponerad... I paketet låg ett brev med raden "Please do not return the original (defective) part to Apple" i fet stil. Vilket jag inte heller gjorde.

Nu fick jag ett brev ca två veckor senare som såg ut som en faktura på 155kr och var för mina nya lurar. Det stod dock "This invoice amount has been returned to you by Credit Card/Visa". Är det jag som är trög elelr betyder inte den meningen att de satt in 155 kr på mitt konto? Jag tänkte.. "sweet... de tror jag inte fått lurar så jag får pengar också". Var ändå lite misstänksam och anade att de tänkte sno 155kr för att jag inte skickat tillbaka de trasiga lurarna (trots att de bad mig att INTE göra det). Mkt riktigt... de har dragit 155 kr från mitt konto!
Som tur är hade jag inte hunnit tömma papperskorgen med brevet i så jag har hyffsade bevis på att jag har rätt. Imorrn blir det till att ringa supporten och skälla lite... Synd.. jag hade fått ett otroligt bra intryck av Apple och dess support fram tills nu... :/ Hoppas de löser det här smidigt iaf.

Så.. ett råd till er andra som kanske får ett liknande brev om att inte skicka tillbaka lurarna: Spara brevet ett par veckor, man vet aldrig...

Ursprungligen av deez:

om du inte får in apples lurar lär du inte få in kosslurarna heller.. på mig är det lite som att försöka parkera en långtradare på ett hyrsläp från okq8..

jag köpte creative in-ear lurar.. fan så mycket fetare ljud än koss också, som jag tycker är riktigt dåliga..

Det låter ju inte så lovande... :/ Jag ska testa en kompis lurar nu idag och se hur de passar. Jag fick även tips om att man ska dra i örat för att göra det lättare att få in snäckan... detta var något som jag inte testade med apple in-ear och som kanske skulle gjort att jag fått in dem? Jaja, testar väl på.. och får hoppas jag hittar några till slut som passar.. :/

Jag köpte ett par Apple In-ear, men fick inte in dem i mina öron.. oavsett vilka kudar jag testade. har nu tröttnat på Apples orginallurar och tänkte därför göra ett nytt försök på ett par in-ear av någon form. Har funderat på ett par Koss Spark the Plug, men är ju lite orolig att inte heller de ska gå in i mina öron.
Jag tycker fan inte jag har mkt mindre öron än någon annan så jag förstår verkligen inte varför de inte gick in... så.. nån som hört om någon annan som inte kunnat ha in-ear-lurar p.g.a. att de inte passar?

Ursprungligen av bengan_fbk:

Jag tror faktiskt inte det, när jag var inne i apple store i malmö så var det en kille framför mig i kön som undrade om han fick byta lurarna om han inte var nöjd, svaret var nj, eftersom det kunde jämställlas med underkläder, men du kan alltif försöka, men förvänta dig inte för mkt, annars kan du ju sälja dem på t.ex. blocket eller liknande...

Ok, jo, det låter ju troligt. Jag skulle inte själv vilja ha ett par lurar som någon annan köpt och provat tidigare. Jag får väl helt enkelt hitta på någon anledning att skicka tillbaka dom i bruten förpackning utan att ha provat dom... Att jag behövde längre sladd eller nåt..

Fick (som jag skrev i ett annat inlägg) ett paket som skulle innehålla en nano och ett par in-ear. Tyvärr var det bara ett par in ear med eftersom paket-nissen missat ett av de två paketen. Jaja, gjorde det bästa av situationen och började prova de nya lurarna....

Nu till det verkliga problemet.. Jag får inte lurarna att stanna i örat?! Har testat med alla olika gummipluppar, men de trillar ut väldigt lätt.. :/ Antar att jag har för små öron eller nåt.. :/

Vad jag förstår kan man skicka tillbaka lurarna och få pengarna tillbaka om man gör det inom 14 dagar? Även bruten förpackning?

Då trodde man att man skulle fått sin lilla leksak idag.. gick otålig och väntade på TNT.. till slut kom nissen. Tog emot mitt paket och reagerade på hur litet och lätt det var. Öppnade... yes, där ligger mina hörlurar jag beställde!! Skulle fått två paket tydligen... hata TNT!

Ursprungligen av daniels:

Haha!!
Avslöjad?

hehe, försökte förgäves att vända på uttrycket så det blev typ "Din är nano, min är tokstor!" men fick inte ihop det riktigt med logiken....

Slutade med att jag inte graverade något alls till slut eftersom jag ändå ska ha på någon form av skin.
Jag är väldigt ny inom hela den här ipod-cirkusen... Ett "skin" som man kan köpa till en nano på
istuff.com är någon form av plastöverdrag som är väldigt tunnt eller? Är det den här formen av skydd man vill ha eller behöver man något bättre? Ledsen om det blev lite OT...

jag vill ha in "nano" på nåt kul sätt....
Funderar på "Hur stor är din? Min är nano..."
Det ger ju lite fel budskap iofs...

Kanske.. "Jag har inga komplex..."

1