Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Linuus

Linuus

Medlem
  • Registrerad 2005-10-02
  • Senast aktiv 2013-01-18
  • Antal inlägg 72

Foruminlägg

De senaste inläggen Linuus har skrivit i forumet.

Tjena

Jag har en gammal Macbook som jag kör TM på till en USB-disk. Jag har även en Mac Mini som jag använder som HTPC/Server.

Vad jag vet så ska jag kunna flytta min USB-disk till Minin istället och köra backup till den via nätverket istället, right?

Frågan är då, kommer jag behöva formatera disken eller kan den bara fortsätta som om inget har ändrats? Jag vill ju inte tappa min gamla backup.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Själv har jag en MBP 2009 och köpte jag en Crutial SSD för 3000kr, 256Gb. Det gjorde en enorm skillnad å jag rekommenderar det starkt. Köp gärna en 6.0Gb/s så kan du ju kanske använda den i din nästa Mac med.

Idag kostar en Crutial cirka 900kr för 128GB och 1900kr för 256GB

Med en äldre MAC får du inga topp hastigheter dock..
[ATTACH="CONFIG"]33586[/ATTACH]

Annars är det bara att tuta och köra.. Och om jag var du hade jag kört en 256GB och haft kvar din Optibay för samma pengar...

Du menar att strunta i att ha kvar den gamla disken och bara köra SSD?

Det jobbiga är att det känns som den kommer bli full så jäkla snabbt. Rensade iofs bort 130GB med gammal skit igår men har ändå fyllt 200GB på disken som är i nu.

Får fundera lite på't.

Okej, trevligt!

Vad bör man satsa på i så fall? Antar att det är onödigt att skaffa den senaste modellen med SATA III osv. eftersom jag bara har SATA I. T.ex. någon skaplig med SATA II, typ denna:
WEBHALLEN.com - OCZ Intern SSD 120GB Vertex Plus Series SATA II 2.5" (OCZSSD2-1VTXPL120G)

Något speciellt man bör tänka på annars?

Tjena!

Har en gammal Macbook 4,1 (early 2008, vit plast) som snurrar på fint för det jag använder den till. Mest web-programmering, enklare bild-hantering för webben osv. Tänkte först att jag skulle byta dator helt nu till en ny MB Pro men tyckte det kändes onödigt då den faktiskt fungerar rätt bra ännu!

Hade ju dock inte varit fel med lite mer fräs i den så jag funderade lite på att uppgradera den med en SSD (har 4GB RAM vilket är max). Typ skicka i en 128GB eller nåt och flytta min 500GB disk som sitter i nu till DVD-platsen mha. optibay eller dylikt.

Då är ju frågan, ger det någon vidare prestandaökning på en så gammal dator eller är det bara onödigt? Är väl bara SATA I i min dator?

Tankar, idéer och förslag är välkomna

Okej, nu verkar det löst.

Problemet var Kamerarullen. Den var drygt 5GB så när telefonen försökte göra en backup blev utrymmet fyllt av en ofullständig backup. Det gjorde att skiten buggade ur och man inte kunde komma in på "Hantera lagring". Installerade iCloud på datorn och tog bort den ofullständiga backupen. Därefter kunde jag gå in på Hantera... och ta bort kamerarullen från backupen.

Tack för all hjälp!

Ursprungligen av iTiger:

Jag har inte Spotify själv... men är det inte bara att radera appen och se vad som händer?

Vet ej, men hon vill nog inte ta bort hela appen från telefonen och synka om ev. listor osv. Borde ju gå att bara se till så den inte sparar det i iCloud. Men som sagt, det verkar gå att se vilka appar som ligger där om man installerar iCloud på datorn så ska testa det i morgon.

Ursprungligen av stile:

Du kollar i Systeminställningar/ Internet och trådlöst/ iCloud
Där kan du kryssa ur t.ex bildström och annat och se om du sen kan göra en back-up på t.ex bara data och dokument för att se om det funkar.

Nu har hon iofs en Windows-dator men får prova att installera iCloud på den och se om man kommer åt det därigenom.

Tack i alla fall

Ursprungligen av stile:

170 bilder är inte orsaken, det tar inte så mycket plats. Hon har inte filmat med iPhonen? Om man filmar lite längre så kan det blir rätt stora filer. Har du testat att kolla innehåll både från datorn och iPhonen?

Filmat en del kanske, men det står ju fortfarande att den aldrig har gjort någon backup överhuvudtaget till iCloud så... Och via bildströmmen åker ju inga videor.

Hur ser jag innehållet i iCloud på datorn? Kollade iCloud.com förut men där verkar det inte gå?

Ursprungligen av iTiger:

Jag är absolut inte säker men jag har fått för mig att vissa appar kan ta fantastiskt stor plats i iCloud, t ex Spotify. Kolla om det är det som spökar...

Gärna, men hur? Jag kommer ju inte åt "Manage storage".

Sparar Spotify direkt till iCloud? För det står ju att den aldrig gjort någon backup för att iCloud är full... Kollade hennes Spotify och den verkar ligga på runt 2,9GB.

Ursprungligen av Capeman:

Det borde ju stå vad som tar upp plats, Settings - iCloud - Storage & Backup - Manage Storage.

Det händer tyvärr inget när man klickar på den. Det snurrar i typ 1 sekund sen händer inget mer.

Det verkar finnas fler med samma problem:
https://discussions.apple.com/thread/3746408?start=0&tstart=0

Hej!

Tjejen har ett litet problem med sin iPhone 4. Det står att telefonen aldrig har gjort backup till iCloud då den är full (5.0GB av 5.0GB använt). Bildströmmen är på men har ju bara skickat typ 170 bilder, vilket definitivt inte borde vara 5GB (tror dessutom att detta problemet uppstod _innan_ hon slog på bildströmmen).

Vad kan det annars vara som tar upp mycket plats på iCloud? Verkar ju helskumt... Själv kör jag en iPad 3 och en iPhone 4 vilket bara tar upp ca 2GB totalt.

Några tips?

Kan tillägga att jag kommer spela in hela band, därefter dela upp dom i något program för att sedan spara de separata filerna.

Kanske kan köra in det som DV-PAL eller något annat och sedan klippa i iMovie eller liknande och encoda till lite mindre filer därigenom...?

Några tankar om detta?

Köpte Plexgear Moviesaver 500 från Kjell & Co. Har lite frågor nu ang hur jag ska spara filerna.

När jag "spelar in" på datorn så blir ju filerna ganska stora. Man kan ju välja lite olika format (h.264, Mpeg4, JPEG 2000, PNG osv...) men det gör inte så stor skillnad på filstorlekarna tycker jag. Det blir alla ca 100-200mb per minut.

- Är det bara att ta att filerna blir såhär stora och sen försöka komprimera dom via iMovie eller dylikt?

Alla filer ska sen sparas på en extern hårddisk så vill gärna få ner storleken på dom lite. En långfilm i HD på nätet kan ju ta typ 2-3GB rippade från Bluray t.ex. Det är ju helt OK kvalitet på dom så lite bör man ju kunna få ner storleken på mina videor.

Har ni några tips?

HIttade denna på Kjell och CO nu:
Plexgear Moviesaver 500 > Videoredigering | Kjell.com

Ska ju funka för Mac också så får nog bli en sån.

Några erfarenheter av den?

Hej!

Är på jakt efter något smidigt sätt att överföra gamla VHS-band till datorn (Macbook Pro). Hittade "Magix Video Saver" på Teknikmagasinet men den har dock inte stöd för Mac. Såg däremot att de även har en Mac-version, dock har jag inte hittat den i någon butik utan jag måste beställa den och har därför lite frågor.

Vad tror ni skiljer mellan Mac och Win versionerna? Är det bara själva programvaran? Hårdvaran lär väl vara samma... Ser så ut på bilderna i alla fall

Länk: MAGIX Video Saver

Ponera att jag skulle köpa Win versionen, bör det gå att få den att funka ändå, med t.ex. Handbrake/iMovie eller nåt annat program som kan fånga upp bilden? Eller måste jag använda deras medföljande program?

Mycket frågor...

PS. Anledningen till att jag helst inte vill beställa är att det är till min mor och jag är bara hemma ett par dagar nu över påsk! DS.