Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snajdarn

snajdarn

Medlem
  • Registrerad 2005-03-10
  • Senast aktiv 2009-12-31
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen snajdarn har skrivit i forumet.

1

Hej!

Har köpt ny mac, nytt skrivbord och ny kontorsstol. Allt går i svart och vitt. Nu behöver jag hjälp med att hitta en färglaserskrivare som passar in på mitt kontor. Färg och form är viktigt för mig. Skrivaren ska vara svart eller vit och helst slimmad i sin design. (inte en fyrkantig kub - vet dock att de flesta är just fyrkantiga kuber)

Har ni något förslag? Kan även vara multitask-skrivare - gör varken till eller från.

Pris < 4000

edit: måste inte nödvändigtvis vara laser, men helst.

Senast redigerat 2009-10-12 17:02

Hade man fått starta aktiebolaget med 100 000 i oskattade pengar hade jag kanske övervägt det men nu är jag inte ens nära. Känns som andra nämn lite onödigt för ett företag med min lilla omsättning.

Behöver fortfarande svar på vilket Mac paket jag ska välja. MBP + skärm eller MBP + iMac - för delar/nackdelar? Vilken skärm bör jag välja vid första alternativet? Har Mac någon vettig färgskrivare med laserpatroner? Vilka Mac tillbehör är vettiga/nödvändiga för en företagare? (Jag pysslar med mest med web) Osv osv.

Sidan jag länkade till är bara en proposition. Någon som vet om beslutet är taget?

Hur funkar det med avdrag som det ser ut nu? Hur stort värde får saken man köper ha för att få dra av det på en gång? Någon som vet något mer om lagförslaget nedan? Är vi på väg mot en lösning vad gäller det?

Utökade möjligheter till omedelbart avdrag för inventarier av mindre värde

Ursprungligen av Erik Aderstedt:

Tänk på att om du köper dyra datorer med tillbehör så ska dessa tas upp som inventarier och dras av fördelat på flera år, och alltså bara till en viss del drar ner årets resultat.

Utökade möjligheter till omedelbart avdrag för inventarier av mindre värde

Har förslaget på länken gått igenom ännu Dvs att man kan dra av det direkt om det kostar ett halvt basbelopp eller mindre.

Om inte, hur mycket får det kosta för att man ska kunna dra av det direkt?

/s

Hej!

Driver enskild firma i liten skala men har gjort ett större jobb som gör att vinsten för i år hittills uppgår till 100 000 kr. Gör bl.a. webdesign samt säljer presentreklam via nätet. Har ett jobb vid sidan av och är inte beroende av att få ut någon lön för detta.

Eftersom jag är enskild firma kommer jag (väl?) få skatta bort ca 50-60 000 kr och få ut resten som "lön" om resultatet kvarstår 31 december. Har jag rätt att investera dessa 100 000 i "företagsnyttiga" prylar och gå +- 0 i år? Hade i så fall tänkt mig ny dator, skrivbord, kontorsstol, systemkamera, skrivare etc etc. Vad är viktigt för mig att tänka på i detta läge? Vad kommer Skatteverket tycka om att jag investerar all min vinst i saker och inte tar ut någon lön?

Är sugen på att köpa Mac. Vill ha möjlighet att sitta stationärt på kontoret och jobba med stor skärm men även att ha en bärbar. Vilket paket hade ni plockat ihop (för ca 30-40 000kr)? Macbook Pro + skärm eller Macbook Pro + iMac? Fördelar/Nackdelar osv?

När man köper för de summorna i fysisk butik, brukar säljarna då skicka med grejjer på köpet / ge rabatt etc? Vad kan man förväntas få?

Tacksam för svar,
/s

Senast redigerat 2009-10-04 23:54

Hur byter jag enhetsbetäckning på min iPod? Just nu heter den flyttbara disken C: vilket jag tror kan vara felet till att min iPod inte vill fungera med datorn. Hjälp mig snabbt!
/ Dan

Har haft min ipod i snart ett år och har nu formaterat datorn och vill börja använda min ipod igen. Lägger i skivan till iPoden, gör precis som installationen säger men när jag formaterar Ipoden tar det jättelång tid. Känner till detta problem sedan tidigare och trycker bara på stäng på den rutan så fortsätter installationen (så skulle man göra vet jag). Installationen fortlöper att tag innan jag får upp: "Kunde inte utföra scriptbaserad version", eller något i den stilen. Detta medför alltså att iPoden inte är installerad och att jag inte kan lägga in musik på den. Vad ska jag göra? Har för mig att jag fixade någon firmware till min iPod sist jag formaterade den men jag vet inte vilken. Vet bara att den inte kom från apple.com. Skulle vara glad om jag fick hjälp.
Mvh,
Dan

1