Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sartas

Sartas

Medlem
  • Sysselsättning Trött ung grabb.
  • Registrerad 2005-02-24
  • Senast aktiv 2006-04-04
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen Sartas har skrivit i forumet.

Ursprungligen av sebbe:

på min trycker man två gånger så kommer en liten "plupp" upp i hörnet av själva knappen

Det är ju för att den ska spela om en låt, eller en hel spellista. Det är knappen till vänster om den som du letar efter.

Ursprungligen av KlaSun:

så pass... men hur funkar de?

AirPlay och iTrip fungerar genom att du plockar in dem i högtalarutgången, och sedan väljer en radiofrekvens (i ipodden med iTrip, på dosan på AirPlayen) sedan väljer du samma frekvens på radion. Dock är det här förbjudet i sverige, men lagligt i nästan alla andra länder. Du kan hitta båda grejerna på blocket och tradera.

Jag skulle gärna vilja byta till WinAmp.. Snabbare och smidigare program. Fast jag har ju gjort massor av spellistor i iTunes som jag vill ha med till WinAmp. Jag hittade en web-konverterarer som gjorde om iTunes .xml filer till .m3u. Det gick bra tills jag skulle spela upp de importerade filerna i WinAmp. Programmet hoppade bara över låtarna. De funkade en och en, genom att söka efter i WinAmp, men det var något fel på .m3u filen..

Eftersom du skrev lurar, kan jag inte låta bli att rekommendera Porta Pro. Riktigt bra! Med Bas Reducer i EQ slipper du dessutom det mesta av den feta basen ^^

Ursprungligen av node1:

Nu har man ingen DVD-brännare och det skulle ta allt för många CD-skivor att bränna.

Lägg på allt på podden, använd program för att skicka tillbaka det sedan. Eller flytta över det när podden är i hårddisk läge..

Den iPoden måste vara ett riktigt skämt.. Välkommen i vilket fall som helst. Vad är det för tillbehör du får?

Ursprungligen av tobbiias:

Ok, På min Ipod Mini 4 GB finns det endast 3,75 GB. Detta måste vara fel va?
Ja har ägt 2 st, och på den som e trasig har ja för mig att utrymmet var drygt 4 GB.

Men som sagt, nån som vet om det ska vara så här??

Mvh/ Tobbe

Det ska ju inte vara så där egentligen, men så är det på alla iPods. De specar 4 gb men iPods erbjuder bara 3,75 (och motsvarande för 6gb versionen). Lite går åt till ipodens programvara, och sedan försvinner lite på vägen genom att det finns reklam-gigabyten som är precis 1000 mb, och det äkta som är 1024 mb. Där försvinner ännu lite mer.

Tack för svaren, jag har lyssnat lite själv nu. Det jag har upptäckt är att det mesta av det tysta beror på att låtarna har ett långt "avslut". Om jag vill ändra på det får jag väl gå in på "visa info" i itunes och ändra start och stopptid..

Ursäkta om jag överdrev i första inlägget, Spyder. (Btw, varför bytte du bort din gamla avatar? Den var ju snyggare...)

Ursprungligen av homeboy87:

(...) Ibland kan det gå lite långsamt att byta till låt nummer 12 om man nu är på låt nummer 2. För att låten ska spela så måste spelaren leta efter låten och slänga in den i ramminnet tillsammans med låtar som kommer efter. (...)

Det jag menar är att det blir liksom en fördröjning mellan låt 1 och 2 som jag tycker skakminnet kunde ändra på, eller är det en omöjlighet?

Ursprungligen av homeboy87:

(...) Man stöter på samma fördröjning när man sitter vid datorn. Vill du inte ha en mp3spelare med fördröjning så är det bara att köpa en flash spelare.

Vid datorn också? Inte i mitt iTunes.. kanske beror på någon inställning.. Jag har för mig att den startar nästa låt 2 sekunder in i den som var innan. Jag skulle aldrig köpa en annan flashspelare! Kanske med undtaget Shufflen.. Älskar min mini, och detta är bara ett litet irritationsmoment..

iPodden tar ju en sådan hemskt tid till att byta låt, och ändå säger den att den använder 25 minuters antiskak minne, kan den inte lägga på alla låtar på den från spellistan man kör? Borde inte det gå?

Infyllt ^^. Bra test, men man behöver ju inte iTunes för att ladda upp musik..

Ursprungligen av Sredna68:

Måste man ha Nätsladden i för att lyssna i stereon

Nej, det går ju på iPodens batteri bara. Ljudet blir inte sämre av att rippa skivor..

Ursprungligen av surfputte:

´det blir exact lika för mig, men hur bytar man filendelse till m4b. ja har testa det mesta, tacksam för hjälp/pat

Gå in i utforskaren, välj verktyg>mappalternativ>visning och bocka av "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper" gå sedan till mappen med filen (Min musik> Itunes>Itunes Music) och högerklicka>byt namn.

Så gör man i Windows iaf.

Ursprungligen av AndreasJ:

Kan man ta enstaka låtar eller måste man ha fulla album?

Du kan redigera låtar för sig, om du menade det.

Ursprungligen av bjn:

Standardversionen är freeware, man får vissa extra funktioner om man köper gold versionen som t ex bränna audio cd i 48x istället för 4x.. men den funktionen klarar man sig kanske utan

Så var det ja, ursäkta mig.. :rolleyes: