Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sloppy Joe

Sloppy Joe

Medlem
  • Registrerad 2005-01-22
  • Senast aktiv 2008-11-13
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen Sloppy Joe har skrivit i forumet.

För 3-4 månader sedan gick jag hemifrån i hög promenadfart och skulle då plocka ur mina hörlurar ur jack-innerfickan, då iPoden samtidigt olyckligt nog hoppade ur fickan och föll mot asfalten. Desperat försökte jag skjuta fram högerfoten i hopp om att den skulle dämpa fallet, men det var för sent. IPoden föll i marken och istället för att rädda apparaten med foten så trampade jag hårdt på iPoden och lät den glida mot asfalt likt ett bananskal. Med hjärtklappningar plockade jag upp min iPod som då hade en stor svart repa på främre, vänstra sidkanten och provade den. Ahh! Helt felfri! Dock är den enorma repan kvar idag, men liksom hos jeans kan väl en IPod som ser använd och sliten ut vara snygg?

...efter nåra hårdresetar så har jag äntligen fått igång iPoden igen, men datorn kan fortfarande inte upptäcka den när jag kopplar i den. när jag kopplar i den i datorn samtidigt som iTunes är igång, så händer absolut ingenting..... förräns efter ca 20 min då följande felmeddelande kommer upp:

I/O-åtgärd på\Device\Harddisk\DR4 slutfördes inte innan dess tidsgräns hade överskridits.

Kan detta vara nån ledtråd till hur jag ska lösa denna gåta?

jag körde en reset på ipoden enligt instruktioner (håll menu- och selectknapparna samtidigt) och nu försvann alla låtar, trots at det tydligt stod att inget skulle försvinna. så nu sitter jag med en ipod på vars skärm det bara står en länk till nån apple.com och är allmänt ofungerande. detta samtidigt som datorn fortfarande inte kan upptäcka ipoden. eller.... jag kan i varje fall inte uppdatera den eller få itunes att upptäcka den. buhu!

kazie, jag verkar ha liknande problem med min iPod. jag får också problem me att den hoppar över spår, men det händer bara då och då. men min dator känner inte igen ipoden längre precis som med din. när du rett ut ditt problem, så underrätta mig är du snäll!

den senaste tiden har min ipod (G4, 20 GB) börjat uppföra sig illa. ibland när jag sätter på ett spår eller ett album, så hoppar den bara över första, eller alla, spår på skivan. dessutom kan jag inte längre få någon connection mellan ipoden och min dator utan det står bara "do not disconnect" på skärmen i evigheter. visserligen har den fått lite stryk genom åren, men inte den senaste tiden, så jag förstår inte riktigt vad som hänt. vet nån av er?

En ny finess i nya iTunes är att omslaget, till det album som den låt man lyssnar på är ifrån, visas nere i hörnet till vänster. Lite kul, men jag är nyfiken på vad som avgör om omslaget kommer dit eller inte. Det märkliga är att på många omslag från väldigt kända album (coldplay's och depeche mode bl.a.) inte dyker upp, medan betydligt mindre artisters albumomslag gör det (erlend öye och M.I.A. är exempel). Jag vill inte veta hur jag ska kunna få bilder till alla mina album eller så, utn är bara nyfiken på själva mekanismen. vad bestämmer vilka bilder min iTunes matas med?

iPoden poppar ju upp som en flyttbar hårddisk bredvid C: och de andra.. lägg på allt du vill däri.

ugh! kontakta support!

"bosse-lurarna" är bra. basen framför allt är en utav de bästa i prisklassen. själv använder jag koss portapro som även de funkar bra. var dock tvungen att i förra veckan köpa nya membran-muffar efter 1,5 år hårt utnyttjande av lurarna, men annars har de funkat strålande.

musikskaparen bakom nästan alla gamla spaghettivästern-filmer är Ennio Morricone. hans låtar är grymmma. särskilt for a fistful of dollars och ecstacy of gold!

I iTunes kan jag märka av liknande fenomen.. det händer då och då att samma låt kommer direkt efter den har spelats när shuffle är på. knepigt...

det sker allt oftare för mig att iTunes inte upptäcker iPoden när jag ska uppdatera. idag har jag inte lyckats få någon kontakt mellan dem överhududtaget efter flera försök. har någon några tips på hur man ska få iTunes att upptäcka iPoden varje gång?!

Ursprungligen av m_hagerstrom:

exportera bibliotek-filen i itunes och spara undan innan formatering

hur ska jag göra med den txt-filen sen efteråt då?

Ursprungligen av Spyder:

Namn (Artist, titel, album, genre, etc.) ligger i respektive fil, men jag tror att det är iTunes som håller reda på betygen i sin egen databas. Jag tror du kan hitta tips på hur du ska göra för att flytta iTunes-databasen (eller hela biblioteket) om du söker här på forumet, eller om nån annan vänlig själ vet hur man lämpligast gör.

(Hm... känns som om jag hela tiden inväntar andras svar i mina inlägg på sistone... Skärpning!)

Alla låtar kommer ju samtidigt ligga kvar på iPoden, så om jag skulle koppla in den efter jag formaterat och så, så borde väl inte iTunes vara så pundad att den skulle ge alla låtar som har betyg på iPoden betyget noll?!

Jag måste formatera datorn nu snart, och måste då som ni förstår installera iTunes igen efteråt. All musik ligger dock som tur var på min andra hårddisk, så de försvinner inte, men när jag sen igen ska lägga in dem i iTunes kommer de väl inte ha tappat information som namn, betyg etc? den informationen är väl i ljudfilen hoppas jag!?