Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
biobio

biobio

Medlem
  • Registrerad 2004-12-15
  • Senast aktiv 2008-04-05
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen biobio har skrivit i forumet.

Nja, jag har ju lärt mig att sätta på musiken innan jag startar timern.
En sk sub-optimal lösning.
Här uppdateras ingenting utan att vi har både hängslen och livrem!

Ja den stänger av men om jag startar timenr och sedan startar musiken genom att gå ur timern till ipoden så ställer den alltså om till marimba.

Min iphone är seg ibland när jag skriver med den, både i smsläge och i safariläge. Det tar liksom tid innan bokstaven jag trycker på hamnar på skärmen och "bokstavstangenten" stannar grafiskt i "nedslaget" läge.

Jag stannade kvar ett litet tag i youtube och då kom faktiskt ljudet för skickat mejl men inte fan fanns det nått mejl i min skickat-korg inte och inte kom det fram heller (skickade til mig själv).

Hur menar du?
Det funkar om jag håller kvar telefonen i timer-läget och tex inte går ur och in i ipod-delen och tex byter låt.
Jag måste alltså stanna i timer-läget för att den inte ska gå tillbaka till marimba-signal när den har räknat ner och detta alltså även efter att den har börjat räkna ner.

Tak för ditt svar,

nej, det är jag inte säker på men det går väl inte att ta reda på heller?
Det borde väl ändå vara så att den stannar kvar i det läge jag valt ända tills tiden har räknat ner till 0.
Att den sedan byter till marimba är väl helt ok

Tack för ditt svar,

men grejen är att jag kan alltså inte gå ur timer-läget utan att den ställer om till marimba, alltså utan att tiden har gått ut.

Ställer jag in "sätt i viloläge" och X antal minuter och den börjar räkna ner och jag sedan går ut och väljer en låt så har den då alltså bytt till marimba.

Jag måste alltså välja låt först och sedan stanna kvar i "timer-nedräkningfönstret" för attt den inte ska byta tillbaka till marimba.

Så det funkar alltså för alla att mejla en länk för youtube-klipp från "dela" i youtube-applikationen?
Ok, då har jag alltså ett helt unikt problem.
Alltid något.

Kör 1.1.1 mjukvaruhackad.

Hej,

jag brukar lägga mig till lite musik och då brukar jag använda mig av timer-funktionen på klockan och ställa in den i läget "sätt i viloläge" efter X antal minuter.

Men om jag går ur timer-läget, dvs animationen som visar nedräkningen så ställer timern om från "sätt i viloläge" till marimba.

Är det så här på alla telefoner eller bara på min?

Ska tillägga att jag har programmet sendsongs och genom det har jag gjort en egen ringsignal som jag har lagt i en spellista som jag helt sonika har döpt till "ringsignaler".
Denna ringsignal finns ju nu också att välja som signal när timern har nått 0.

Kan min egentillverkade ringsingal och sendsongs-programmet orsaka problemet eller har inte Apple löst det bättre?

Tack på förhand.

Hur menar du?

Min mejl från och till telefonen fungerar annars utan problem. Det är bara när jag ska skicka en dela-länk från youtube som den helt enkelt verkar skita i att skicka något mejl.

Hej,

jag mejlade ett youtubeklipp till en kompis genom att använda "dela"-funktionen i youtubeapplikationen efter att ha tryckt på ett youtubeklipp. Jag fick då skriva in min polares mejladress och sedan trycka "skicka".

Van som jag är vid den lilla animationen som visar "skickar" och en liten vertikal stapels om växer för att avslutas med ett swochandes ljud när jag mejlar genom Mail-applikationen, blev jag misstänksam när inget liknande dök upp i "Youtube".-applikationen.

Det visade sig att min kompis inte hade fått mitt mejl. Jag har testat att skicka till både mitt mejlkonto på iPhonen och till andra mejladresser som jag inte har kopplat till den och resultatet är det samma; jag får inget mejl. Inte heller finns det något mejl i brevlådan "Skickat" i Mail.

Någon som har varit med om detsamma eller vet varför det blir så här?

Tack på förhand.

Det funkar ju att snurra mobilen för att få ett större tangentbord när man är på nätet så det är ju väldigt konstigt att det inte funkar i smsläge.

Ursprungligen av biobio:

Vadå för typ av program? Menar du i I-Tunes. Jag kanske borde lägga in alla låtarna i i-tunes och skrivaartist till misc eller finns det bättre sätt? Oavsett så tycker jag ditt råd var mycket bra Kaninen. Tack.

Eller nu var jag lite för snabb med mitt tack. Din lösning betyder ju att jag inte får en massa album men däremot fortfarande en massa artister och jag scrollar artister när jag vill lyssna på något annat, inte album. Men jag kanske missförstod något i ditt resonemang?

Ursprungligen av kainen:

Du kan också öppna alla de blandade låtarna i ett program som kan skriva till flera filer sammtidigt o ge alla ett albumnamn på tex "Misc"... det har jag gjort... skitsmidigt när man vill spela bara alla singlar man lagt in...

Vadå för typ av program? Menar du i I-Tunes. Jag kanske borde lägga in alla låtarna i i-tunes och skrivaartist till misc eller finns det bättre sätt? Oavsett så tycker jag ditt råd var mycket bra Kaninen. Tack.

Jag fortsätter min jakt på svar.

Alltså vad som har hänt är att jag förde över ett album (Todd Rundgren The ballads of Runt) till Ipoden och det funkade utmärkt att lyssna på. Sedan retade jag mig på att artistens namn stod med efternamnet först (Rundgren, Todd) vilket resulterade i att samma artist fanns på olika platser i Ipoden (Todd Rundgren och Rundgren,Todd). Jag döpte då om "Rundgren, Todd" till "Todd Rundgren" på min Ipod i Itunes. Resultatet blev att Ipoden nu inte spelar andra hälften av skivan, den skippar helt enkelt låtarna och hoppar tillbaka till "Musik"-menyn. Jag har försökt ändra artistnmanet flera ggr men det blir alltid samma resultat, Ipoden vägrar spela andra halvan. Vad beror detta på och hur löser man det?

Ett annat probelm som jag råkat ut för är att tex New order blir till två artister i Ipoden och båda heter "New Order", alltså ingen skillnad i stavningen. Jag har själv döpt om artister och album i I-tunes Vad beror detta på, hur lösa?

Tredje frågan som egentligen berör ett annat område. Jag har mina skivor ordnade i mappar dessa har jag först över till Itunes och redigerat så de (de flesta då) blir bra med låt, artist och album men sedan har jag en massa enstaka låtar med en mängd artister. När jag för över dessa till Ipoden vill jag inte att tex "album"-menyn blir fylld av en massa "album" som bara består av en låt och jag vill inte heller hålla på och redigera alla dessa låtar.
Kan man föra över alla dessa låtar till någon spellista som är isloerad från de vanliga "album" och "artist" menyerna? Jag är beredd att ha alla låtarna i den gemensamma "song"-listan.

Om det är något ni inte förstår av mitt resonemang så fråga gärna så förklarar jag ytterligare.

Tacksam för svar!