Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mr.kongo

mr.kongo

Medlem
  • Registrerad 2004-11-11
  • Senast aktiv 2010-10-02
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen mr.kongo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av irrasus:

min isync har slutat att fungera under 10.5.2

Dra ut programmet på skrivbordet, och sedan tillbaka till programmappen. Fungerade perfekt för mig...

Japp, kör den senaste Minin med C2D... Är hur jäkla nöjd som helst.

Har man en källa som levererar Full HD, (Blue Ray och HD DVD) så blir det givetvis skarpare bild. Men som någon nämnde ovan så lär vi inte få se Full HD från TV-leverantören på ett bra tag. Så om man kör med sin "gamla" utrustning med vanliga DVD-skivor så räcker ju Full HD. Och historiskt sett har man väl bytt TV efter några år ändå.

Off topic, om du kopplar Minin till ljudanläggning så använd den optiska ljudutgången, det är som natt och dag jämfört med 3,5mm stereoplugg.

Och ja, det är fullt möjligt att surfa, läsa och skriva på den. Sitter framför en Samsung 40 LCD HD ready (minns inte riktigt modellen R82 kanske?) TV just nu, på 3,5m avstånd och läser och skriver utan problem. Kör med VGA porten dessutom...

Jag tvivlar på att någon operatör i Sverige kommer bygga ut EDGE. (Ok, Telia påbörjade en gång utrullning av EDGE, men inte fullt ut) Själva idén med EDGE är att överföra fler databitar/symbol vilket medför högre krav på signalstyrkan. Då krävs det, utöver fler, basstationer även ny utrustning i varje befintlig basstation för att kunna erbjuda samma EDGE-täckning som GSM-täckning. I stadsmiljö är det ju fullt möjligt pga reflexer. Men om jag känner PTS rätt så finns högre krav på att även landsort. får sitt:)

Om iPhone uppgraderas till 3G så borde det väl orättvisst att endast en av de fyra ledande operatörerna får iPhone? Detta med tanke på att Tre och Telenor delar på en 3Glicens samt att Tele2 och Telia delar på en. Troligt är att de företag som delar på en licens får iPhone.

Men att tro att man vet något är ju att överdriva.

Halloj!

Har precis installerat Bootcamp på min Mini. Hur får jag Minin att förså att jag vill ha num lock aktiverat? Jag vill ju kunna använda keypaden på det trådlösa tangentbordet. (Det gamla Apple BT tangentbordet)

Tacksam för svar.

Fortfarande ingen som vet hur det blir när den officiella releasen av 802.11n görs? Kommer dagens Extreme-basstation kunna uppgraderas?

Tjena!

Dagens Airport som säljs av Apple är ju s.k. Pre-N, 802.11n. Detta eftersom det inte fastställts vilken standard som ska gälla när 802.11n blir officiellt erkänd.

Är det någon som vet vad som ligger i startgropen för förändring av dagens Airport för de kommande kraven? Kommer det gå att firmware-uppgradera dagens Airport för att på så sätt möta de nya kraven?

Tack på förhand

Av ren nyfikenhet, varför vill man stänga av en kärna? Spara på batterier?

Kommer man kunna uppdatera till den officiella 802.11.n versionen sen tror ni? Dagens release är ju endast draft. Jag antar att det är vissa kompabilitetsproblem med andra 802.11n produkter som inte kommer från Apple?

Är det jag som missat någon smart uppdateringsrad? Men när jag kör min BootCamp partition som startskiva för Parallels Desktop 3.0 så blir min NTFS BootCamp partition helt plötsligt skrivbar som en vanligt hårddisk? Det har ju varit gisslet sedan tidigare att man inte kan skriva på NTFS som Macägare... Coolt iaf!

Tack! Tror du denna fungerar: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=327388
Men frågan kvarstår, vilken spänning/strömstyrka krävs? Och vad levererar t.ex. Macbooken på sina USB-portar?

Mvh Kongo

Tjena!

Tänkte införskaffa mig en extern 2,5" hårddisk. När jag kikar runt på de diskar som finns så står det ibland att extra strömförsörjning krävs.
Den här t.ex. http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010099856

Hur vet man om man har en dator som INTE behöver det? Man vill ju minimera antalet sladdar.

Jag har en Macbook idag. Räcker strömmen som dess USB portar levererar?

Haj!

Jag har för mig att det fanns ett program till Mac OS 9 som dök upp som en meny i Finder. Om man hade placerat skrivmarkören i t.ex fältet för att skriva in en e-post adress så kunde man gå upp i menyn och välja en inklistring av tidigare definierade textsträngar.

Finns det något sådant program för Mac OS X? Och vad heter det isf?

Mvh Mr.Kongo

En ren Vista installation tar ca 8-10Gb efter några Microsoft Update. Sen får du väl räkna på hur många program du behöver och sen lägga på några procent (15%?) för swapfil/defragmentering.

Storleken på partitionen går inte att ändra (i nuläget), så ta i ordentligt!

Jag gav 15Gb, men jag skulle nog snarare välja 20Gb om jag gjorde om det. Det kommer hela tiden uppdateringar. Och man fyller alltid på med fler program allt eftersom.