Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
marbe558

marbe558

Medlem
  • Registrerad 2004-11-11
  • Senast aktiv 2005-10-31
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen marbe558 har skrivit i forumet.

Nu håller även jag min svarta 60gb i handen... Känns fin.. tunn.. hade en 4g 40gb innan.. tyckte att den var på gränsen till för stor att ha i byxfickan. känns helt ok m 5g nu.. hjulet är lite litet som kommenterat överallt, men är övertygad om att det är en vanesak.. Skärmen är väldigt tydlig o starka färger.. Tycker att den spelar högre jmf m 4g på max (vol-spärren kvar på båda). Har inga bra lurar just nu, så jag kan ej uttala mig om ljudskillnader.. Rackarns så mkt fingeratryck det blir överallt! (bra övning för egot att se annat än yta ) ..

Något som jag blev arg över dock var att man ej kan tanka video fr svenska iTMS än, och jag får ej handla fr den i USA. Hur har ni andra tryckt in ngn form av video i den? konverterat själva? (FIIZ?) VILL TESTA VIDEO PÅ DEN !!! Hilfe bitte!

Va faan! Just fått hem min 5g och vill såklart köpa ngn video el vad som för att testa hur det ser ut, men Sv.affären har ju inga videos!! O jag kan inte köpa fr USA affären.. Hur skaffar ni ngn video för att testa? Mkt tacksam för snabbt svar!

Moahaha ! Ikväll har även min status ändrats till "Preparing Shipment" (60gb/svart,beställd 12:e). Har inte beställt fr applestore förr, men antar att den borde skickas fr dem på 1-2 dagar? Och kanske 3-5 arbetsdagar för leverans? Mitten av nästa vecka?

Någon som beställt på apple.se som kommit förbi "Processing Order"-stadiet än?

Verkar som att 30gb skeppas snabbare än 60gb och vita snabbare än svarta enl shipping-tråden på ilounge, men detta till USA. Verkar vara någon enstaka britt som fått "preparing shipping", men annars får jag intrycket av att de skeppas snabbare t USA än Europa (rackarns!)

Beställde själv 60gb/svart ca 2 h efter att man kunde köpa dem på apple.se, men stirrar tyvärr fortfarande på "Processing Order"... argh! *barnsligt otålig*

homeboy: på vilket sätt menar du att batteritiden känns som ett steg bakåt? Att 20 gb tappade en timme el att d förväntat dig större ökning?

Men jäklar va snygg den hade varit om den såg ut sådär.. tycker att den var snyggare liggande.. borde maila den t apples designers

men 20 h batteritid på 60gb enl ipodlounge.com o andra nyhetssiter. Sitter bättre (större?) batteri i 60gb´n enl ipodlounge.com´s nyhets podcast.

Hallojsan!

Jag har väldigt fin ordning i kataloger etc på mina 140 gb mp3, o jag tänkte nu att jag skulle vilja ha lite av samma system på min 40 gb 4g pod, så jag känner igen mig o hittar. Tanken är att jag ska använda genre-fältet i taggen o där döpa dem till samma grova indelning som jag har på disken (typ beats, breaks etc).. undrar nu om ngn vet ett sätt att bara ändra ett fält i taggen på alla låtar i underkataloger till en huvudkatalog.. Har testat lite i K-MP3, som jag annars tycker e bra, men har ej funkat.. kruxet där är att den ändrar allt i taggen.. så skriver jag t ex BEATS i genre o lämnar övriga fält tomma o ber K-MP3 skriva till alla låtar i en huvudkatalog så försvinner all info om artist etc i de andra fälten.. mkt irriterande..

Snälla söta med lite socker på, hjälp mig!

Det bara brast Närå, men det är så typsikt. killen skriver "hjälp, räcker det att jag sitter o blåser på min ipod i 2 timmar eller kan den ändå ta skada?" .. känner man så så skulle iaf jag reagera med "vad är det för j-a skit-pryl jag köpt!" .. o sen svarar ngn att hans pajjade vid vanlig använding o får svaret "bra att du fick en ny" .. det är väl helt j-a självklart att han ska få en ny, och han borde vara förbannad för att den pajjade för honom.. skulle det gällt ngt annat än ipod hade han säkert krävt att få byta produkt!

måste få ventilera:

Ibland undrar jag faktiskt över denna ipod-sekt. Har själv en mini, som är jättesnygg etc, ska sälja den nu o köpt en 40 gb (så jag inte blir anklagad för att vara ipod-hatare som bara vill förstöra andras lycka).

Men att ha en dyr, s k kvalitetsprodukt som man oroar sig inte ska klara att användas till det den är till för (ladda över data fr burk->pod m usb1.1 vilken den är specad till!) och samtidigt tycka att det är en jättebra pryl slår mig som mkt märkligt! Verkar som att podden för många här är mkt mer än en pryl, utan mer hobby.. vilket är helt ok.. men ibland tangerar det faktiskt gränsen bortom t o m livsstil utan närmar sig fanatism.. Ipod har verkligen lyckats med produkten på så sätt att folk älskar den totalt (läst inlägg där ngn var stolt över att hans syster samt kompis köpt en ipod), fast den enl mig ej är så tekniskt/funktionellt fulländad. Tycker att det är mer nyanserat på ipodlounge, där apple faktiskt ibland iaf kritiseras (ljudproblemen m G4, dålig stil att ej ha bättre/billigare möjligheter att byta batt etc) .. då både detta samt ipodlounge får anses vara Fan-clubs till ipod, besökta av sektens präster & munkar, så borde man faktiskt passa på att försöka påverka/kommunicera (bön?) apple att åtgärda de brister man anser finns samt lägga till de lösningar man tycker behövs.. apple är till för er, inte vice versa..

Sorry för längden på inlägget. Ja, jag är glad för min Ipod, och ja, den ger mig fantastiska möjligheter att ha med mig massa musik när jag reser.. och ja, detta är ett ipod-forum för entusiaster, så jag borde hålla tyst o låta folk få vara så entusiastiska & ryggdunkande som de vill eller sluta besöka forumet.. men jag tycker att det är kul/lärorikt med vissa av trådarna.. och jag kan inte hålla tyst

mvh
martin

Svägerskan är i NY, USA nu och ska köpa en 40gb till mig. Hon kan inget om dessa saker, men nu ringde hon fr någon elektronikaffär och räckte över telefonen till en indiskförsäljare som stod på sig benhårt att jag måste ha en internationell version som kostar 499 USD (40 gb kostar 399 usd hos apple.com).. antagligen försökte han väl bara lura på mig en photo..

PS1: men nu ringer hon igen fr en annan affär där de säger att för 399 usd får man bara själva podden, inte hela paketet m docka, sladdar etc, det kostar 475 usd! :eek:

hon har inte tid att ta sig t apple affären i soho.. någon som vet vad det här handlar om?! låter ju helt sjukt att de itne skulle sälja appels paket utan ta ut själva podden för sig..

snabb hjälp, snälla!

PS2: Pjuh!! Nu ringde hon o sa att hon hittat hela kittet för 399 usd.. PJUH! Däremot lyckades hon inte få tag i en iTrip till vettigt pris, alla försäljare sa att hon behövde köpa ngn variant för 80 usd! (dubbla priset) . vilka j***a skojjare! JAG HAR EN 40 GB.. TRALA-LA-LA-LA.. JAG HAR EN IPOD 40 GB.. TRALALA-LALA-LALA ..

är ej intresserad av att köpa/sälja. försöker orientera mig ang priser åt en vän

Vad skulle ni säga är rimligt att betala för en ipod 40 gb 4g, oöppnad förpackning, inköpt i usa? är 3600 ett vettigt pris att betala?

tacksam för hjälp

någon som vet om de säljs av direkt av apple i usa? hittar inget på deras shop

Sökt i alla trådar ang. köp fr USA, men en fråga har jag ej lyckats hitta svar på: Finns det gott om t ex 4G 20gb nuförtiden? Svägerskan ska till NY om ca 2 veckor o har ej tid att springa omkring mer än till Applestore, hur bra är oddsen att de har prylarna hemma tror ni? Någon som vet om man kan lägga en order som blir betald o klar för att sedan hämtas ut hos dem?

Enormt tacksam för all info ni kan ge mig.