Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
oee

oee

Medlem
  • Registrerad 2004-10-29
  • Senast aktiv 2012-06-03
  • Antal inlägg 149

Foruminlägg

De senaste inläggen oee har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2010-09-26 22:14

Jag funderar på om det kan vara det sunkiga förinstallerade Quicktime X som gör att folk hellre kör med VLC? Här är i alla fall ett tips för er nya som inte fått det att funka med Quicktime och bara därför kör VLC.

så här gör man om man precis köpt ny dator med Snow Leopard 10.6.4 och vill köra med Quicktime.

1. Sätt in Snow Leopard installations-DVD och välj Optional installs, installera Quicktime 7. (Det går alltså inte att ladda ner Quicktime 7 från Apple och installera för då kommer datorn säga att du inte kan installera pga att Quicktime X redan finns där, och nej, det går inte bara kasta programmet)

2. Ladda ner Perian och installera.
Perian - The swiss-army knife of QuickTime components
(mitt tips är att absolut inte att ladda ner sepparata codec (till exempel Divx och Xvid som finns listade på apple hemsida under quicktime komponenter o installera, det är bara ett himla meck att få ljud o funka, jobbigt att hålla reda på versioner etc.

3.Klart. Typ allt funkar att spela.

Tips:
Om man laddat ner nån gratisfilm på nätet och vill ha undertexter så döper man bara dem till exakt samma namn som quicktimefilen så laddas de automatiskt in i Quicktime. (fast med .srt i slutet då)

  • Medlem
  • 2010-09-26 20:53

Det händer mig också. Har en helt ny Macbook Pro med senaste versionen av allt... attans irriterande när man måste fiska fram pekaren hela tiden men nu har jag slutat använda Safari och kör Firefox istället...

  • Medlem
  • 2010-08-23 15:35
Ursprungligen av Ulo:

Hej igen.
Kan nämna att jag nu skaffade dessa: JME Data / CORSAIR VS 8GB KIT SO DIM DDR3 1066MHz – vilket då ger mig totalt 12 Gb och det gick alldeles utmärkt att installera. Jag vet inte om det är inbillning, men jag tycker redan burken är märkbart rappare i findern och med Safari. Prestandatestet kommer senare ikväll. Priset på 1850 kr tycker jag var bra för 8Gb.

/Ulo

Bra att höra att de funkar! Kollade nämligen på Corsairs egen hemsida i deras kompabilitetsguide innan jag hittade denna sida o där fanns inte ens imac i5 o i7 med och inget som sa att dessa fungerar.

Om de största ska sitta först (har idag 2x2GB), innebär det att man ska ta ut de två som sitter i redan och byta plats med de nya 2x4GB, eller är det bara att trycka i dem i de lediga platser som finns?

  • Medlem
  • 2010-06-02 18:00
Ursprungligen av Marcus K:

Observera dock att varje länk bara innebär ett par byte lagring, oavsett hur stor den faktiska datan som de pekar mot är. Du sparar inget utrymme genom att ta bort hårda länkar, eftersom de alla pekar mot samma data.

Vi har flyttat en massa filer(långa tiff-sekvenser av 3Drenderingar) till andra mappar under de senaste dagarna men det verkar som om Timemachine då fyller upp Backupdisken med mer än vad som finns på orginalet.

Alltså, flyttar man filer till andra mappar så verkar inte Timemachine förstå att det ändå är samma filer... Är inte det konstigt i så fall, borde inte Timemachine förstå att det är samma filer man bara flyttat?

  • Medlem
  • 2010-06-02 15:28
Ursprungligen av Marcus K:

Det låter som om du har uppfattat det alldeles korrekt.

Kanske fungerar att återställa den från, ehm, Time Machine-backupen.

hehe...

Undrar fortfarande lite om detta med "Hard copy"

Om jag har följande backup i mapparna...
mapp 2010-05-26
mapp 2010-05-27
mapp 2010-05-28
mapp 2010-05-29

Säg att inga ändringar gjorts under de fyra backuperna, dvs mapparna ovan innehåller samma stora tunga filer à(xxx_GB)

Om jag nu kastar ALLA mappar utom tex "mapp 2010-05-27" , kastar jag "Hard copys" då eller kastar jag vanliga duplicerade kopior? Finns det någon mapp av dessa 4 som innehåller "orginalfilerna" eller spelar det ingen roll om jag kastar tre stycken backupper

Varför skulle jag då vilja göra detta, jo, tex om det är enorma filmfiler i dessa mappar som jag vill kasta som tankades in tillfälligt (och finns på annan backup) men jag behöver plats på timemachine disken för nya backupper av den dagliga produktionen.

  • Medlem
  • 2010-06-01 10:33

Jag håller precis på att återställer några mappar som blev deletade av misstag på en Mac Mini Snow Leopard Server.

Men jag får inte Time Machine Guit att starta. När jag väljer"Enter Time Machine" på servern händer ingenting utom att ett finder fönster öppnar och låser datorn. När jag stänger ner fönstret så funkar allt som normalt.

Time Machine kör däremot troget sina backupper varje timme så allt finns där. Bara att leta i mapparna. Jag är också mycket fascinerad av det som på Wikipedia sidan beskrivs som "Time Machine ... creates hard links to files that already exist on the remote drive"

Alltså när jag ska kopiera tillbaka min förlorade mapp, jag kallar den mapp-X tillbaka till min Server, då letar jag i Yesterday mappen på backupen. Där ligger ALLT, inte bara det jag ändrat senaste dygnet vilket jag tycker är helt fantastiskt. Tittar jag bakåt i tiden så ligger den kompletta uppsättningen av mapp-x i ALLA backuper!? Alltså detta "hard links" måste betyda att det i mappen för igår ligger en komplett uppsättning av min deletade mapp-X och att den INTE är en kopia i varje mapp utan är en HARD LINK. Har jag uppfattat detta korrekt? I så fall är det väl detta som är det riktigt fina med Timemachine. (alltså att slippa sitta o leta i mappar dagar o veckor tillbaka för att återställa en enda mapp och samtidigt håller det nere MegaByten på backupen)

Förresten, Någon som vet hur man installerar om Timemachine.app?

  • Medlem
  • 2010-05-04 22:13

Nu kom jag på vad som hänt.

iphone Anteckningar synkas ju mot Mail/Påminnelser/Anteckningar. MEN dessa anteckningar dyker också upp i INKORGEN (vilket är helt sjukt), och deletar man dem där så försvinner de även i Anteckningar...

  • Medlem
  • 2010-05-04 16:10
Ursprungligen av marcushedenstrom:

Det där låter väldigt konstigt.

Du läste inte att de bara stödjer en processor i varje dator? Xeon kan man ju ha flera av i samma dator, men inte exempelvis Core 2 Duo.

Precis, det var så jag menade, sorry. Jag lästa att arkitekturen inte kan köra dubbla processorer i samma dator, dvs - det kommer kanske ingen dual hexa-core Mac Pro vilket är himla trist isåfall...

Men tycker denna bench är rätt fin och visar vad 980x (hexacore) kan prestera. Tror att imac i7 quad processorn heter i7 860, rätta mig om jag har fel ?

  • Medlem
  • 2010-04-28 11:56

Vissa anteckningar i iphone som synkas med anteckningar i mail försvinner när jag synkar...

Någon mer som upplevt detta?

  • Medlem
  • 2010-04-27 14:59

Läste någonstanns att den nya intel arkitekturen inte tillåter dualcore. (kommer tyvärr inte ihåg var)

Är detta möjligt? I så fall kommer det kanske inte någon dual 6 core Mac Pro överhuvudtaget utan single 6 core 980 processorn blir top of the line ? Antiklimax isåfall.

  • Medlem
  • 2010-04-27 11:30

Med redundansen, menar du att det skulle kunna uppstå problem med rättigheter till mappar och annat? Jag har nämnligen haft lite skum erfarenhet av hur snow leopard server hanterar rätigheter på mappar vid fildelning. Vissa ändringar jag gör som admin "biter" inte och ändrar sig självt.

  • Medlem
  • 2010-04-27 10:57

Vill bara säga att jag tycker min Raid 0 i mac mini snow leopard server verkar knalla på rätt bra. Det tar 5 sekunder att kopiera en 200MB fil till servern. Är inte det helt ok?

  • Medlem
  • 2010-04-18 20:17

Det var en himla aktivitet kring de nya Mac Book Pro som skulle komma men om Mac Pro verkar det inte finnas några nya rykten alls... bara helt tyst där ute. Jag tycker det är konstigt. Håller man på med 3D eller annat processorintensivt arbete är en 12 kärnig burk någonting man dreglar över. Nu kan man lika gärna gå och köpa en iMac med senaste i7 processorns till ett lägre pris en billigaste Mac Pro och få samma renderingskraft vilket gör dagens Mac Pro hopplöst överprisad.

Ingen som hittat nått nytt rykte om när ny Mac Pro kommer?

  • Medlem
  • 2010-04-16 22:45
Ursprungligen av Capeman:

Nej, din första länk är helt korrekt hos mig i alla fall.

Länken fungerar korrekt bara när man är inloggad verkar det som. lurigt.

Tack för tipsen om timemachine. Det som är trevligt med timemachine är ju dock att det finns ett val när man installerar Snow Leopard Server som heter återställ från timemachine. Jag vet inte om det funkar som det ska, om alla rättigheter och användare återställs, men om det funkar är det ju perfekt. Ska kolla lite på CCC, men det känns ännu mer osäkert om den verkligen får med alla viktiga filer. Brukar själv köra Silverkeeper när jag backuppar från min arbetsstation. Det är gratis, enkelt, snabbt och kanske kan fungera för viktig data. Rättigheter mm får man nog däremot trixa med om det havererar.

  • Medlem
  • 2010-04-16 14:09

Verkar som min länk till testet trollats bort o ersatts av Mac mini länk till apple??

här är den igen om nån är intresserad
Mac mini Server RAID 0 vs. RAID 1 vs. other Macs