Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
oee

oee

Medlem
  • Registrerad 2004-10-29
  • Senast aktiv 2012-06-03
  • Antal inlägg 149

Foruminlägg

De senaste inläggen oee har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2012-03-04 21:31

Visst, jag ska skicka ett mail till Autodesk i ärendet!

Jag skulle helt ärligt helst av allt stanna med OSX, men det börjar kännas som att välja mellan Pest eller Kolera... Wndows 8, som jag inte ens prövat ännu kommer jag definitivt att installera för att börja utvärdera ett alternativ. Snow Leopard kommer vi inte kunna köra på i all framtid.

Jag är van vid att programvara brukar vara lite buggig i början av ett nytt system. Men med Lion är det annorlunda... det är inte nytt längre o det funkar fortfarande inte. Och då kommer apple med ännu ett nytt system till sommaren... och jag börjar faktiskt gråta (på riktigt) när jag ser vilka uppdateringar de lovar för Mountain Lion. Massa löjliga gizmos bara... att göra ett operativsystem mer likt ett operativsystem för en telefon eller ipad är för mig samma sak som att säga hejdå till proffsanvändare.

I min drömvärld skulle apple ha ett light system för konsumenter och ett PRO system, kanske döpt efter hundraser eller nått. Basset OSX.:) Ett system som är oss proanvändare troget och som kanske uppdateras vart tredje år max, så mjukvarutillverkare hinner anpassa sina programvaror.

  • Medlem
  • 2012-03-04 17:33
Ursprungligen av stile:

Men Apple kan väl inte anpassa OS X efter extern programvara som finns? Det måste ligga på mjukvaruföretagen att uppdatera sin mjukvara så att det funkar med nya versioner av OS X. Eller har jag missat något?

Om de största programvarutillverkarna väljer att INTE stödja OSX fullt ut längre så berättar det nått, för mig i alla fall. Sedan var det beror på, om det är apple eller programvarutillverkarnas fel är för mig som användare helt ointressant. Jag bryr mig bara om att det ska fungera. Vad ska jag göra, maila Autodesk(ett jättelikt programvaruföretag) o fråga om de kan stödja osx lite bättre till nästa uppdatering.

Fel ligger extremt sällan bara hos en av parterna i ett samarbete.

  • Medlem
  • 2012-03-04 13:43

Jag kommer definitivt checka in det för jobbet. OS X börjar bli nått slags konsument latjo lajbans operativsystem. Gillar det inte alls. Jag har varit trogen apple sedan mitten av 90-talet då jag började jobba med TV, Reklam produktion med fokus på animation.

Detta är inte bara några lösa påståenden och en möjlighet att spy galla över apple i "kyrkan". OS X Lion funkar helt enkelt inte alls bra. Program som Maya o Vray stödjer inte operativsystemet längre och tyvärr tror jag inte Mountain kommer bli bättre. OSX Snow Leopard känns som det sista seriösa operativsystemet. Vi var tvugna på jobbet att nedgradera till Snow Leopard på helt nya maskiner för att få programvaran att funkera. (ja - programvaran är det senaste)

Ska man bara använda det privat är det säkert fantastiskt, men för ett produktionsbolag börjar det bli ohållbart. Hela syftet med att köra OSX har varit minimalt med krångel, och möjlighet att helt skippa en SYS ADMIN person vars enda uppgift är att serva datorerna. Men snart blir det nog till att anställa en sådan igen.

Så JA, jag kommer installera för att börja titta på alternativ till OSX. Sedan vet jag inte om det är bättre än OSX, men jag hoppas verkligen det.

  • Medlem
  • 2011-10-23 21:52

Jag har aldrig haft punkter i adressen...

Det verkar vara nått ordentligt fel. Hittar flera trådar med sura användare... o att Google jobbar på problemet.

  • Medlem
  • 2011-10-21 22:51

glömde säga att jag inte har några punkter i min adress så det kan inte vara lösningen...

  • Medlem
  • 2011-10-21 22:50

Jag har samma problem....

Om man kastar kalenendern under accounts o startar den igen, så hämtar den all data. MEN så fort man TAR BORT nått ur kalendern så slutar den fungera helt. Man måste kasta den från accounts o börja om igen?

Hittade en tråd med folk med samma problem, men ingen lösning ännu...
Why doesn't my iCal sync with Google Calendar anymore? - Calendar Help

  • Medlem
  • 2011-06-19 17:06

perfekt, jättetack för tipset!

  • Medlem
  • 2011-06-19 08:16

Kör så här på kontoret.

A. Alla våra projekt lagras på OSX SERVER. Ingenting lagras lokalt på någon dator.
B. BACKUP 1 - Timemachine från osx server, Hårddisk i löstcase som byts när den börjar bli full. (extra säkerhetsgrej ifall archivdiskarna skulle paja)
C. BACKUP 2 - En firewire disk som jag tar med mig varje fredag o förvarar hemma som gör backup från OSX SERVER på senaste projekten.
D. ARKIV - 2 speglade diskar med arkiverade projekt som förvaras på två olika ställen.

En grej som inte funkar dock är att starta timemachine i Osx Server (senaste osx) så jag kan bara välja mellan att köra automatisk backup en gång i timmen eller göra det manuellt. Har installerat o uppgraderat flera gånger utan att det börjat funka.

Nån som har samma problem med att det inte går att starta timemachine i os x server? Det måste väl gå att ställa in så att man till exempel bara gör back up 1 gång per dygn automatiskt?

  • Medlem
  • 2011-05-26 14:25

Tack för tipset på att gå in i Server Admin, det ledde mig på bättre vägar...
Att sätta på skrivardelning på OSX Server är nått helt annat än att sätta på skrivardelning på OSX, efter att ha kollat igenom en manual för detta på 57 sidor så har jag äntligen lyckats dela skrivaren på min OSX Server. Det var kanske inte så svårt till slut, men knepigt att hitta någon sammanfattning som i korthet förklarade detta, vilket gjorde mig mycket förvirrad.... Jag skulle också önska att det inte skiljde sig nämnvärt från Mac OS X (klient) men det gör det.... finns ingen likhet alls faktiskt.

länk till instruktioner för printers o snow leopard:
http://images.apple.com/server/macosx/docs/Print_Server_Admin_v10.6.pdf

så här gör man i korthet:

1. Öppna Server Admin
2. Klicka Settings, sedan Services
3. Välj Print checkbox
4. Klicka på Queues i meny, lägg till skrivare (vet inte om detta steg behövs)
5. Klicka på triangeln till vänster om server (den fliken som fäller ner underkategorier)
6. Listan på services syns
7. Klicka på print.
8. Klicka Start Print (nedanför Serverlistan, en knapp som ligger inbakad i listen längst ner liksom)

  • Medlem
  • 2011-05-25 14:13

Vi har en Macmini OSX Server med Snow Leopard på kontoret o jag tänkte plugga in en usb-skrivare (Canon ix4000) o dela den via skrivardelning som vilken annan dator som helst. Jag vill helst inte dela den via en annan dator då servern står i ett bra rum med andra skrivare o sånt o då måste jag dra jättlånga usb-sladdar genom hela kontoret.

Jag pluggar in skrivaren i Mac Mini Server och öppnar "delning" på servern.... MEN där finns inte nått val för skrivardelning som i vanliga OSX?!?

Så jag börjar läsa runt på forum o läsa att detta inte går, o att man måste köra alternativa lösningar som CUPS o sånt, men det verkar mycket avancerat o kommer ta flera dagar att sätta sig in i. Man är väl MAC ägare för att slippa sånt trassel...

Varför kan jag inte bara dela skrivaren som från vilken annan dator som helst i nätverket?

Någon som har nått förslag på alternativa lösningar som är enklare än CUPS?

  • Medlem
  • 2011-02-01 08:59

hu va trist. Känns som April är en realistisk förhoppning för nya Macbook Pro då.... undra om apple hade börjat ladda upp med datorer som de nu måste åtgärda...? ...får vi aldrig veta.

  • Medlem
  • 2011-01-03 12:03

Då är det väl snart dags för en lansering av nya Macbook Pro...

Hoppas verkligen inte Apple tycker att Sandy Bridge nya GPU räcker för oss pro användare och därmed dumpar Nvida i Pro modellerna. (Mac Book och Mac Book Air kommer nog klara sig bra utan.)

  • Medlem
  • 2010-12-29 12:59

...har lite funderingar kring Sandy Bridge.

Har surfat runt lite på olika forum och läst om ryktet att nya Mac book pro kommer få Intels nya CPU och integrerade GPU Sandy bridge. En del menar att detta är ett jättestort kliv i datorutvecklingen, de nya integrerade grafiken kommer förbättra prestanda i vissa funktioner upp till 40%, är detta sant är det ju värt att vänta!

MEN, Sandy bridge stödjer inte Open GL vilket jag undrar hur det kommer påverka oss som sitter mycket i 3D applikationer (Cinema4D) som använder Open GL standarden för liveuppdatering av texturer osv.

Kommer de nya Mac Book Pro att ha två grafikkort precis som det är nu? Eller kommer de dumpa Niivida grafiken för att köra endast via sitt eget nya integrerade CPU. I så fall är det väl bäst att köpa en ny Mac Book Pro INNAN uppgraderingen, för en dator utan Open GL kommer vara ett ordentligt steg tillbaka. Kanske till och med oanvändbar för en del proffsanvändare.

Alternativ till Sandy Bridge verkar inte finnas med i spekulationerna. AMD kommer (enl rykten) lansera sin plattform Q2-Q3 tidigast och det verkar väl osannolikt att Apple skulle vänta till dess och att de skulle byta bort från Intel?

  • Medlem
  • 2010-11-14 21:13

Jag håller helt med James Clerk! Varför tar inte Nikon videofilmning med DSLR på allvar? De har en möjlighet att attrahera en helt ny kundgrupp med ganska enkla medel. Varför skiter de i detta? Är de slappa, har de dålig koll på vad som händer på marknaden? Är det för liten marknad? Jag har ingen aning, men jag sitter med en uppsättning fina Nikon objektiv och har väntat i 3 år på att de ska komma nått som Canon 5D Mark II i samma prisklass, men nu blir det kanske till att sälja hela rasket o byta till Canon.

Jag har gjort produktioner med både RED som är ett pro video system som går lös på några hundra papp och med Canon 5D Mark II som går på en femtedel av kostnaden. Jag kan säga att Canon 5D faktiskt ger mer filmiska och bättre resultat pga den stora sensorn och möjlighet till fin ljuskänslig optik, än RED som är en professionell kamera skapad enbart för att filma.... hur kan detta vara möjligt kan man undra... men så ser det ut.

Så om man som kund med ett litet intresse av film kan välja att skippa videokameran och dessutom producera fantastisk film med en kvalité som man ramlar baklänges av. Och som man vet professionella använder. Brukar vara bra för marknadsföring och försäljning att PRO användarna använder samma kamera som du!? Varför inte skapa nått som succén Canon 5D?

Sen undrar jag ibland om man slutat tänka kring video som nått mer än bara upplösning. Jag har en Beaulieu super8 kamera tillverkad någongång för 30 år sedan... Den klarar att filma i 4, 9, 18, 24, 36 and 56 f.p.s. vilket gör att man kan skapa många kul effekter, experimentera sig fram och hitta glädje i det kreativa. Är det inte detta det handlar om egentligen?

Varför inte bara slänga in lite olika fps man kan välja mellan. (steglöst till och med kanske) det vore ett stort tekniskt framsteg.

  • Medlem
  • 2010-09-27 14:10

OK, för mig funkade det inte alls att installera Perian med Quicktime X... men då måste jag strulat till det för mig på nått sätt.

Då så.... mycket enklare alltså.