Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
J0AKIM

J0AKIM

Medlem
  • Registrerad 2004-09-27
  • Senast aktiv 2010-07-08
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen J0AKIM har skrivit i forumet.

Hallå,

jag har världens sjukaste fel.

Har på senare tid inte kunnat ansluta via Airport över huvud taget, utan tvingas köra med kabel. När jag öppnar internetanslutning så avslutas programmet oftast oväntat, eller så startar det igång men när jag då hoppar mellan de olika flikarna (sammanfattning/airport/bluetooth/vpn) etc lägger sig innehållet från de olika flikarna på varandra och jag ser ingenting. Se bifogad bild för hur det ser ut! När det inte gör det så hittar den det trådlösa nätverket, det står att den är ansluten men med väldigt låg styrka, max två pluppar men det går ändå inte att använda det.

Det är inget fel på själva trådlösa nätverket, har en bärbar PC som kan ansluta utan problem och även en gammal Powerbook som också fungerar. Jag testade att hämta hela "Internetanslutning"-filen från den gamla datorn, men det blev ingen skillnad.

Snälla hjälp, vad ska jag göra? Datorn är en PB17 1.67 med 10.47.

Krympte ner bilden en aning och la den som en bifogad fil / ohennig, moderator

Senast redigerat 2006-09-17 16:37

Nu har jag startat om en 3-4 gånger och installerat diverse saker och det verkar faktiskt som om den fungerar, PEPPAR PEPPAR!

ENORMT TACK till alla som förklarat och hjälpt till här, jag är otroligt tacksam!!!

En uppdatering till: Jag har tyvärr inte gjort något med PMU-batterierna, MEN - jag hade mer eller mindre skruvat isär datorn helt och hållet när jag fick ångest för att aldrig kunna få tillbaka allting så jag skruvade ihop allt igen. Med en hel del skruvar till övers sätter jag igång datorn. Hmm... den startar! ?! Den bootar faktiskt upp... NÄMEN, jag kommer ju in i operativsystemet!!! Vadfalls?! Jag tror det är en hägring, så jag stänger av den igen, stoppar i minnet och AirPort-kortet, och med darrig hand trycker jag på powerknappen. Jo då, den startar allt snällt! Och visst kommer jag in i OSX igen! AirPort, minnet och allting hittas och nu medans jag skriver det här laddar den ner lite uppdateringar.

Kan någon förklara logiken i detta?? Kan det bara vara något temporärt eller är det "fortfarande" något som är fel? Jag har alltså skruvat isär datorn, satt ihop den igen utan att ha gjort någonting och den fungerar igen!! Grrrr, jäkla skitdator, klarar inte ens av att vara trasig ordentligt så man kan göra en vanlig felsökning.

Ursprungligen av ZeroBits:

Dags att ta fram skruvmejslar och toraxmejslarna då och se om mina gissningar var värda

OK - Jag sätter igång med det nu! Hör av mig med uppdatering!

Uppdatering: Nu startar den inte ens längre! Den är fullständigt död. Det enda liv jag ser är att Caps Lock / Num lock tänds och släcks när jag tycker på respektive knapp. I övrigt stendöd. Nu må det tusan vara logikkortet ialla fall??

Ursprungligen av ZeroBits:

OM den här modellen har samma interna PMU ( Power Management Unit ) batterier som 400/500 MHz Titanium Powerbooken så kan det vara dom som är på god väg att dra en sista suck, alla kommer att drabbas av detta när det närmar sig 5 år ungefär.

Väldigt intressant! Hur var symptomen på din dator när du beslutade dig för att byta ut dem? Kunde du också starta upp den eller gick den inte ens att få liv ur? Problemet med min dator just nu är att den är inte "helt" död, jag klarar ju att köra OSX's installationsprogram och lyckas nästan starta helt - jag tycker den borde vara "mer död" om det vore något sånt där.

Ni är underbara - Tack för kanonbra svar! Så, det lutar väl åt att till en början prova med en annan hårddisk bara för att se om det fungerar, och utesluta andra fel. Finns det någon kompatibilitetslista eller liknande för att se vilken HD som passar datorn?

Ursprungligen av xevve:

Trots att garantitiden gått ut reparerade apple den kostnadsfritt enligt deras logic board repair program

Tack! Jag ringde precis till Apple och förklarade precis så som jag förklarat här, men som vanligt så sitter det någon prao och slår i sin manual utan att ha en aning om vad som egentligen är fel. Dock fick jag veta att Logic board-garantin inte gäller om inte skärmen är svart. Jag blev erbjuden att betala 475:- för en felsökning via telefon(!) av samma prao, vilket jag efter ungefär en tiondels sekunds eftertanke avböjde. Dessutom fick jag veta att om jag skulle lämna in den för reparation skulle det kosta runt 4000:-. Det är ju jättekul när jag under den senaste veckan lagt ut över 6000:- för datorn med tillbehör, och detta är min första erfarenhet med Apple och OSX hemma... Börjar ångra mer och mer att jag inte köpte den där värsting-PC:n istället.

För övrigt kan jag berätta att jag tagit ur AirPort-kortet och 512-minnet utan någon skillnad.

Min dator har blivit fullständigt galen och jag har provat allt, men den är stendöd.

Här är en tidslinje för vad som startade för två dagar sedan och har bara blivit värre och värre:

- Mail börjar helt sonika avslutas oväntat då den laddar ner nya mail.
- Mail börjar senare fungera igen, dock har den smittat Safari så det kraschar på samma sätt (notera att Mail nu fungerar)
- Jag bootar från CD:n och kör både repair och rebuild permissions. Ingen skillnad.
- Jag kör DiskWarrior och söker igenom och bygger om biblioteken.
- Nu vill inte datorn starta alls, men jag lyckas starta i OS9 och där fungerar det någorlunda.
- Efter ett par omstarter vägrar dock 9:an att starta också *suck* - jag kan alltså inte komma in i datorn via något operativsystem.
- Jag beslutar mig för att blåsa hela maskinen och göra en fräsch installation.
- Installationen ser ut att fungera galant, dock när den startar om precis när den är klar startar aldrig OSX - den stannar och laddar vid äpplet precis innan inloggningsrutan. Efter en stund försvinner äpplet(!!!) och blir en cirkel med ett streck snett över (alltså en förbjudet-att-parkera-symbol!!!). Sen står den bara där och tuggar.
- Jag blåser datorn IGEN (!) och gör om samma procedur - stannar och tuggar på samma ställe.

HUR ska jag få min dator att fungera igen? Tål att nämnas är att installationen som fungerade tidigare bara är en vecka gammal, jag har aldrig fipplat med typsnitten (de som finns är de som finns från början och de som är aktiverade är de som är aktiverade från början osv ov), jag har inget annat installerat än Office '04 och SideTrack för musen.

Datorn är en iBook G3 500, 640 mb ram, 10.3.

Snälla hjälp! Vad ska jag göra nu??!

Tack för all hjälp - blev ett Airport till slut. Nu äntligen är man bärbar på riktigt

Ursprungligen av Baron:

Airportkortet är väl det enda som passar en iBook G3?! Det finns väl ingen pcmcia-plats på en sån? Annars finns det usb-manicker man kan använda, ser ut som ungefär ut som fickminnen.

Nej det finns det inte tyvärr, men jag tänkte att det kanske fanns ett annat kort som passade där under tangentbordet?

USB-mojänger som sticker ut är ju inte vackert heller

Tackar och bockar ändå!

Vad krävs för att koppla upp mig trådlöst mot en D-Link 514 router med en iBook G3? Jag är en novis på detta och trots att jag sökt och sökt har jag inte blivit klokare alls, snarare hör jag nya begrepp hela tiden. Vad jag förstått är det svårt att veta huruvida andra märkens kort passar i datorn, men finns det någon som provat något annat än Airport och kört trådlöst med?

Tack på förhand!

Jag har svensk version av Mail, och när jag reply:ar någon och citerar ursprungsmailet står det något i stil med "11:15 skrev Nisse Persson:" följt av vad han skrev.

Då jag nästan uteslutande kommunicerar med utländska personer har det börjat bli riktigt tröttsamt att varje gång översätta den raden. Finns det någonstans jag kan ställa in att den istället ska skriva det på engelska? Eller ännu bättre - låta mig välja vad som ska stå där.

En pigg är av till, ja vad heter den - raderatangenten ovanför enter, så den sitter lite löst och svajigt. Kan man köpa en sådan tangent lös, tro? (iBook g3)