Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tobias_tott

tobias_tott

Medlem
  • Registrerad 2004-08-24
  • Senast aktiv 2012-06-12
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen tobias_tott har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Rajje:

Är låtarna ikryssade? Endast ikryssade låtar spelas upp efter varandra automatiskt.

Ouh. Vad skönt? Har stört ihjäl mig på detta. Tack!

Sortera? Varför vill dom inte att man ska kunna göra det? Varför inte Excel-style? Först ett fält (stigande eller fallande) sedan kanske ett annat (stigande eller fallande). Och till och med ett till (stigande eller fallande). Känns väldigt grundläggande. Det är ju ändå en databas man har. Så trist när man har kämpat med sina ID3-taggar...

Sen för att lyxa ändå mer skulle det vara fint med preset-knappar med sina preset-sorteringar.

Är det någon som vet? Vad är anledningen till att processorn i den senaste Mac Pro har lägre hastighet? Exempelvis undrar man ju vilken som egentligen är snabbast av den gamla 2x2.8 GHz (quad-core) eller 1x2.66 GHz (quad-core)?

Löste det själv som tur var. Det var mycket riktigt ett typsnitt som spökade (vilket jag stängde av).

Har samma problem och kan inte begripa vad det kan vara. Enligt artikel http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=656286&tstart=135 skulle det kunna vara något onskefullt typsnitt som spökar, men jag kan inte hitta några sådana i mitt system. Det är också konstigt att det bara är rubriker och länkar som inte visar rätt tecken.

Den här PMU-resetknappen: Vad är det egentligen? Vad återställer den och var exakt hittar jag den? Har samma problem med min G4 MDD och det är ju lite otäckt att trycka på knappar inne i datorn (som man inte vet vad de gör).

tobias

Dessutom tror jag det är många som undrar vad det är för skivor man får med utöver installationsskivorna. Och hur man uppdaterar dessa med det senaste (om nu det går). Skulle vilja veta hur de fungerar? Grundläggande, javisst. Men det är säkert många som undrar.

Jo. Det är lite konstigt. Alla brukar vara så hjälpsamma i detta forumet. Den primära frågan var ju hur man ominstallerar om OS 9, utan att behöva installera om OS X. För oss som aldrig gjort det innan är det inte så lätt att veta hur man ska göra.

Hej. Undrar lite om installationen av OS X och OS 9. Med till datorn (G4 MDD dual 1Ghz) fick jag 2 st OS X install discs + 4 st andra CD skivor. Killen jag köpte den av uppdaterade dessa sista och brände 4 st nya. Jag har inte riktigt fattat vad det är på dessa och vad han uppdaterade.

Jag har även haft problem med att byta startskiva (från OS X till OS 9). När jag gjorde detta sist vägrade OS 9 starta och jag drabbades av panik (I OS 9-uppstarten sågs blinkande mapp med Findergubben och ett frågetecken). Det har hänt en gång tidigare. Är rätt metod att använda att hålla inne alt-knappen för att ändra startskiva? Nu installerade jag om alltihop och det är ju rätt tråkigt.

Eftersom jag uppenbart har problem med OS 9. Kan jag installera om det utan att installera om OS X? Det verkar som om OS 9 finns med på de där andra skivorna.

Vänliga Hälsningar

Tobias

Håller med om att iTunes är besvärligt. Tvingar en att sortera och lägga sina filer där man inte vill. man kan bli galen. Mina tips är vara extremt noggrann med ID-taggarna (exempelvis att albumet heter likadant på alla spår och om det är en samlingsskiva att den boxen är ikryssad på alla spår).

Dessutom kan det vara bra att veta att spellistorna löser många problem (dock inte problemet med ordningen i bibliotekets mappar). Om du lägger in en cd-skiva i en spellista kan du utan problem ändra låtordning.

tobias

Det är så att jag sitter på en av de sista macarna som kunde bootas i Os 9, vilket ju kan vara trevligt i vissa stunder. Mitt Os X är av version 10.2, vilket i vissa stunder inte är så trevligt. Jag vill helt enkelt byta upp till 10.3 eller (förhoppningsvis) inom kort till 10.4.

Om vi utgår från en tom hårddisk; För att få Os 9 installerat, måste jag först installera mina 6 st 10.2-cdskivor (där Os 9 följer med i någon omgång) och sedan uppdatera med 10.3? Eller finns Os9 med på skivan man får med till 10.3 (eller 10.4)?

Tacksam för svar!

tobias

Det finns två program till:

Data Rescue X (demo finns)

Tech Tools 4

Se inlägget "försvunnen hårddisk" i detta forum.

Jo. IBAS - dyrt som bara katten, men det är väl bra att de finns.

Har inte provat Data Rescue X fullt ut än, men med lite tur så kommer det att vara lösningen. Programmet verkade i alla fall hitta min problemhårddisk. Det stod dock att den är volymen man bootar ifrån, vilket inte stämmer (eftersom jag inte har något OS på den). Min "Macintosh Hd" är också bootvolymen enligt Data Rescue X. Förvirrande!

Jag hade problem med att programmet behövde en volym att skriva på. När jag skulle scanna problemdisken dög "Macintosh Hd" tydligen inte att använda som volym för de temporära filerna.

Är det så att jag behöver en tredje hårddisk att skriva de temporära filerna på?

Är det någon som vet något bra ställe i Stockholm man kan lämna in sin mac på service, så att de får kolla upp om det går att rädda någon data?

Jag rekommenderar varmt Micromat Tech Tools 4. Med det kan du lätt få reda på vari felet ligger. SMART är Self-Monitoring Analyzing and Reporting Technology - upptäcker fel på hårddisken innan det (förhoppningsvis) är för sent.