Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Galeriel

Galeriel

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-08-17
  • Senast aktiv 2011-05-05
  • Antal inlägg 204

Foruminlägg

De senaste inläggen Galeriel har skrivit i forumet.

Inte för att gnälla men... Skärp er Apple! prisökning på iPod Touch med 500 kr? Inte OK!! Nu kostar den alltså 50% mer i sverige än i USA... *suck* Hög moms, visst, men detta är ju löjligt!

Vad var problemet i VLC? Det kan vara lite jobbigt att få till rätt inställningar, se till att du aktiverat både video och ljud... det är ett fel som jag har lyckats göra.

Ursprungligen av billybuster:

Jag kollade lite tips på nätet och testade lite saker med terminalen.

Det vore väldigt användbart att veta vad du gjorde i terminalen. Jag har aldrig hört talas om någon som slängt sin .trash-mapp men det känns som om resultatet möjligtvis skulle kunna bli som du beskriver...

Ursprungligen av gazt:

Men nu startar den inte ens upp så mycket att jag kan öppna cdläsaren och prova starta upp från skiva.

Nu vet jag inte om du har provat det men du kan prova att trycka in musknappen under uppstart. Då tror jag att cd-luckan skall öppnas och uppstarten stoppas tills musknappen släpps(?) och du hunnit mata in en cd.

Ursprungligen av gazt:

Finns det något jag kan göra själv? eller är det lämna in datorn som gäller?

Du kan ju alltid försöka med de klassiska mac-"huskurerna" resetta PRAM och PMU/SMU men skall jag vara ärlig tycker jag att det låterväldig otroligt att det skulle hjälpa; det är nog riktig service som gäller.

(Det vore ju intressant att se om du kunde starta den utan grafikkort om det nu skulle kunna vara det som ställer till problem.)

Har du prövat codec-paketet Perian för quick time? Jag vet inte, men om det skulle få dem att funka i quicktime är det möjligt att de även skulle börja fungera i final cut.

Annars har ju VLC en "transcode"-funktion (strax under öppna etc.). Tänk bara på att inte komprimera filerna för mycket om du tänkte redigera vidare. Det blir både segare att hantera i FC och kvaliten försämmras.

Nu vet jag inte hur det var i just detta fall, men jag skulle kunna tänka mig att din förra användare (från innan du installerade Leopard) fortfarande stod som ägare till filerna. Efter som du är administratör får du fortfarande göra praktiskt taget vad du vill med dem, men den extra lösenordsinskrivningen är en liten säkerhets-spärr för att se till att du vet vad du gör. (tänk "sudo" om du är kommandorad-glad)

MacOS är dock frustrerande inkonsekvent med vad man för göra med sitt administratörs-lösenord, och vad den spärrar helt. Jag har t.ex för mig att man inte kan skriva över existerande filer som man inte äger utan att slänga de gamla först.

Hjälper det att markera iTunes music-mappen, visa info (kringla - i), under behörighet gör dig själv till ägare och tryck på aktivera för undermappar?

Är det viktigt för dig att ha kvar typ playcount, betyg och dyl? Då måste man nämligen göra lite trixig iTunes Music Library akrobatik...

Typ säker på att de ligger i ~*hem*/Bibliotek/Automator/
bara att kasta i papperskorgen och tömma.

Problemet är en "feature" i MacOS som skriver till ett suffix när du döper om filen, MacOS känner dock inte igen .flv filer som ett giltigt format så den döper om dem till den giltiga filändelsen .doc (eller vad det nu var). Detta har ju faktiskt den praktiska användningen att man kan döpa om "kalle.doc" till "Kalle" utan att dokumentet slutar vara associerat med word. (Men hur tusan misslyckas de att se att .flv är en giltig filändelse.)

Lösningen(!): MacOS aktiverar inte den här hjälpfunktionen om man går in i Visa-info fönstret och ändrar därigenom. (Visa info finns under arkivmenyn i finder och kan nås med kommando(kringla/fornminnesmärke, , super) - i.

Dagens bonus! O:-) Det finns faktiskt tre varianter av visa info. Den vanliga. Den som visar ett gemensamt fönster för flera objekt om flera objekt var markerade (håll in control gör om komandot till "visa sammanfattning"). Samt den som visar en granskare/inspector alltså skapar ett "visa sammanfattnings"-fönster som bara är synligt när Finder är aktivt, flyter över alla andra finderfönster, samt anpassar sig löpande efter vilken fil som är markerad. (lägg till alt-knappen till visa info)

EDIT: Självklart funkar kommandot "mv" om man är terminal-tokig!

Har du provat behörighets-reparation i skivverktyg? Det bukar kunna hjälpa för mig vid installationsproblem. Annars kan du ju prova skivreparation men det går inte att göra mot samma hårddisk som man bootar från, så då får du boota från installations-skivan eller nått...

Det är ju inte lika sjukt snyggt som i Menu Master, men strängt taget finns möjligheten att lägga in egna kortkommandon direkt i Mac OS (i 10.4 också...). Systeminställningar > mus & tangentbordsinställningar > kortkommandon. Du kan ju kolla om det duger.

Har du prövat utan drivrutinerna? Jag undrar om inte de flesta midi-klaviatureer som följer midi-standarden kan gå på någon slags standarddrivrutiner.

Har tankat ner och kört en aning. Kan nog va' kul om man har ett liv över som man kan avvara . Tyvärr gick det inte riktigt på min dator, fruktansvärt buggigt. (Krashade alltd efter c:a 5 min.)

http://download.contentparadise.com/d_effu_gyt_2ho7p_1g87ahh?Poser%205%20SR4%20Content%20CD%20Hero.zip%94
el.
http://download.contentparadise.com/d_effu_gyt_2ho7p_1g87ahh?Poser%205%20SR4%20Content%20CD%20Hero.zip

Korregerade jag adressen till; tyckte det lät mer rimligt...
Då hittar jag något som min användare (på deras site) tydligen inte var behörig att ladda ned... Men den kanske funkar för dig!

EDIT: Ah, den ger tydligen samma meddelande även om filen har ett nonsens-namn så "Access Denied" betyder nog inte att adressen var rätt...

Nu är priset: $19.90. Stod det de förut också, eller har de lagt på ett pris p.g.a. överbelastningen?

EDIT: Dessutom hittar jag inte var man ändrar/betalar för sin "varukorg"...

EDIT: Nu såg jag att tråden startades igår... blä...

Senast redigerat 2006-09-09 12:45